Wednesday, October 17, 2012

.:WW:.


Friday, October 12, 2012

.:Anak Cirit atau Sembelit? :.


 Mommies, saje je nak share (n remind diri sendiri jugak) 
Whenever mommies tergolong dalam golongan ni, beringatlah, ada caranya~ 
1. kalau baby sembelit - untuk cuba pulihkan, terus ingat semua buah2 yang bermula dengan huruf P dalam english (ie papaya (8mos n above), prune, pear, plum etc). 

 2. kalau baby cirit - untuk cuba pulihkan terus ingat BRAT (banana, rice, apple sauce dan toast). boleh la tambah macam potato dan sebagainya. maksudnya, kalau baby kita kena sembelit, cuba avoid makanan BRAT (sebab boleh worsekan sembelit) whereas kalau baby cirit, cuba avoid P fruits sebab dia akan loosekan stool dan akan worsekan keciritan. :) 

 Konklusi mudah: Sembelit - Makan P's food 
 Cirit Birit - Makan BRAT 

Thursday, October 11, 2012

.:Masuk Paper:.

Apa yg masuk paper tu huhu...Muka aku ke..of course la hahha...perasan weh... Ini berkaitan apartmen yg aku beli tu..Tak settel2 lg masalah....Udah setahun weh byar umh..mna mau cri duit lg..byar tiap2 bulan tp xleh duduk lg huhuh...Ini gara2 pemaju tak buat keje phuiii!!.....Rumah dah ready leh duduk,dah siap sepenuhnya letrik pun dah ada....masalahnya hanya sekeping sijil layak menduduki (CF)lom dpt...aishhh!!Klu umh tu terbengkalai mmg aku naik gila dah..sib baik dah siap je...Minggu lpas kiteorg sume pembeli umh tu berkumpul tuk setelkan sesama pembeli.Kiteorg sebenarnya dah tubuhkan group dlm fb..tu yg dpt jumpa sesama pembeli...jiran aku pun dah kenal 3 org dah heheh...Time berkumpul tu ada sorg wakil pembeli bwk sekali wartawan untuk masuk media ni...Harap2 ada pihak sudi membantu kami...tolong kami...bantu kami nk duduk umh baru hehhe....

Paper Sinar Harian hari ni...Pic ni aku copy dri fb hehehe..Dah suh eri beli..krg bru baca..Yg bulat2 merah tu aku ngn eri la hahha...

Tuesday, October 9, 2012

.:Mandi Manda:.

Ahad lpas bawak airis g mandi manda kt klcc...Dah lama xbawak dia g swimming..last bwk dia time dia setahun ari tu...Mula2 sampai dia takut tgk air dgn ramai org lagi....bila dah start masuk air...exited plak dia sampai tak nak balik....Huh jenuh lak aku angkat naik sambil dia melalak...malu aku kt org ramai.....huhu
Pelik mula2 masuk air



 
Muka kesejukkan sampai menggeletar bibir hahha...Ok dah...jom balik!

Friday, October 5, 2012

.:header baru:.

Setelah 3 hari mengedit header baru ni...inilah hasilnya hehehe....kali ni try header transperent pulak....wajah baru....

Monday, October 1, 2012

:.Jamuan..makan2 time:.

Ermm...time makan2 pulok....Khamis lepas ofis kiteorg wat jamuan besday..mcm biasa 3 bulan sekali..utk bulan ni 7,8 & 9...dan sambut farewell akitek yg nk bhnti keje.Kali ni kiteorg sume berhomade ye...cuma satay je yg oder...lain2 menu dri dca caterer huhuhu...hebak2 hahah.....Jom tgk menu2 n pic2 jamuan kiteorg...Aku mls nk susun gambar..sorry gmbar berterabur hehe
Antara menu2 kiteorg
tukang2 masak
Desert2 yg ada

Besday girl n besday boys



encik bos yg tak sabar nk makan hehe

Kek coklat aku yg malas nak ayak tepung...akhirnya jd mcm tu la hahaha...

Itu dia akitek yg kiteorg sambut farewell..bye..bye
Tukar tmpat makan lak...Bilik meting org nk interview

Mee hon by mira
 
 Sambal udang by zana n nuget by org bujang si azhar :)

 
 Cucur by k.intan
 
 Trifle by nurul
 



Mee hon lg...yg ni by k.lina
Daa.....

Blogger templates

Wednesday, October 17, 2012

Friday, October 12, 2012

.:Anak Cirit atau Sembelit? :.


 Mommies, saje je nak share (n remind diri sendiri jugak) 
Whenever mommies tergolong dalam golongan ni, beringatlah, ada caranya~ 
1. kalau baby sembelit - untuk cuba pulihkan, terus ingat semua buah2 yang bermula dengan huruf P dalam english (ie papaya (8mos n above), prune, pear, plum etc). 

 2. kalau baby cirit - untuk cuba pulihkan terus ingat BRAT (banana, rice, apple sauce dan toast). boleh la tambah macam potato dan sebagainya. maksudnya, kalau baby kita kena sembelit, cuba avoid makanan BRAT (sebab boleh worsekan sembelit) whereas kalau baby cirit, cuba avoid P fruits sebab dia akan loosekan stool dan akan worsekan keciritan. :) 

 Konklusi mudah: Sembelit - Makan P's food 
 Cirit Birit - Makan BRAT 

Thursday, October 11, 2012

.:Masuk Paper:.

Apa yg masuk paper tu huhu...Muka aku ke..of course la hahha...perasan weh... Ini berkaitan apartmen yg aku beli tu..Tak settel2 lg masalah....Udah setahun weh byar umh..mna mau cri duit lg..byar tiap2 bulan tp xleh duduk lg huhuh...Ini gara2 pemaju tak buat keje phuiii!!.....Rumah dah ready leh duduk,dah siap sepenuhnya letrik pun dah ada....masalahnya hanya sekeping sijil layak menduduki (CF)lom dpt...aishhh!!Klu umh tu terbengkalai mmg aku naik gila dah..sib baik dah siap je...Minggu lpas kiteorg sume pembeli umh tu berkumpul tuk setelkan sesama pembeli.Kiteorg sebenarnya dah tubuhkan group dlm fb..tu yg dpt jumpa sesama pembeli...jiran aku pun dah kenal 3 org dah heheh...Time berkumpul tu ada sorg wakil pembeli bwk sekali wartawan untuk masuk media ni...Harap2 ada pihak sudi membantu kami...tolong kami...bantu kami nk duduk umh baru hehhe....

Paper Sinar Harian hari ni...Pic ni aku copy dri fb hehehe..Dah suh eri beli..krg bru baca..Yg bulat2 merah tu aku ngn eri la hahha...

Tuesday, October 9, 2012

.:Mandi Manda:.

Ahad lpas bawak airis g mandi manda kt klcc...Dah lama xbawak dia g swimming..last bwk dia time dia setahun ari tu...Mula2 sampai dia takut tgk air dgn ramai org lagi....bila dah start masuk air...exited plak dia sampai tak nak balik....Huh jenuh lak aku angkat naik sambil dia melalak...malu aku kt org ramai.....huhu
Pelik mula2 masuk air



 
Muka kesejukkan sampai menggeletar bibir hahha...Ok dah...jom balik!

Friday, October 5, 2012

.:header baru:.

Setelah 3 hari mengedit header baru ni...inilah hasilnya hehehe....kali ni try header transperent pulak....wajah baru....

Monday, October 1, 2012

:.Jamuan..makan2 time:.

Ermm...time makan2 pulok....Khamis lepas ofis kiteorg wat jamuan besday..mcm biasa 3 bulan sekali..utk bulan ni 7,8 & 9...dan sambut farewell akitek yg nk bhnti keje.Kali ni kiteorg sume berhomade ye...cuma satay je yg oder...lain2 menu dri dca caterer huhuhu...hebak2 hahah.....Jom tgk menu2 n pic2 jamuan kiteorg...Aku mls nk susun gambar..sorry gmbar berterabur hehe
Antara menu2 kiteorg
tukang2 masak
Desert2 yg ada

Besday girl n besday boys



encik bos yg tak sabar nk makan hehe

Kek coklat aku yg malas nak ayak tepung...akhirnya jd mcm tu la hahaha...

Itu dia akitek yg kiteorg sambut farewell..bye..bye
Tukar tmpat makan lak...Bilik meting org nk interview

Mee hon by mira
 
 Sambal udang by zana n nuget by org bujang si azhar :)

 
 Cucur by k.intan
 
 Trifle by nurul
 



Mee hon lg...yg ni by k.lina
Daa.....