Monday, December 31, 2012

.:Bye2 2012 & makan2:.

Assalamualaikum....Hari ni last kita di tahun 2012...dan esok kita dah berada tahun 2013..umur pun semakin meningkat huhu....Syukur alhamdulilah sehingga hari ni kita masih dpt melihat dunia dan di berikan kesihatan yg baik...Terima kasih Ya Allah atas kurniaanMu sampai ke hari ini...


Sebagai penutup 2012 kiteorg satu ofis mkn2 lg yehaaa...tp kali ni tak buat kt ofis..kita mkn luar plak ye...Asyik kt ofis je..skali skala amik angin luar.. 
Ke kenny rogers kita kali ni...



Pilih menu saje dah setengah jam hehehe...






List yg panjang...sape nk bayar nih huhu
Muffin yg sedap

Licin beb!!

SELAMAT TAHUN BARU



Friday, December 28, 2012

.:Doa Selamat:.

Assalamualaikum....Sabtu lepas umh aku ada wat mkn2 skit..bca doa selamat utk kediaman baru kami hehe...Lega dpt duk umh baru setelah kian lama menunggu....Family aku dari t'ganu pun dtg skali utk memeriahkan lg majlis ...Tp sayang aku lupa nak amk gambar time ramai2 huhu...Disertakan sekali solat hajat yg di imamkan ayah aku sndri..Tak panggil org surau pun coz baru pindah tak kenal sape pun lg hehe...Hanya adik bradik n kawan2 je yg solat hajat...Aku takdela jemput ramai pun...hanya kenalan terdekat je..tu pun rmai xleh dtg coz ramai cuti balik kg huhu...Yg ramai anak branak aku je kot haha...Yg byk melantak pun ank branak aku gak..budak2 klu dah ramai tahu2 ajela kn...Mak aku masak nasi dagang terengganu...siap bwk periuk pengukus dari kg lg hahha..maklumla umh ank dia ni xde periuk besar...Mak aku mintak senduk kayu pun xde hihk...Okla hnya gambar budak kecik ni je yg sempat tngkap..

Airis wif sepupu
Gulai ikan aye, kuah tuk nasi dagang
Meehon ,kek n buah
Nasi dagang
Sebelom org lain solat hajat,dia dah baca doa dulu hehe
Ituuu dia desert dari kak intan kite....Dia slalu sponser desert klu kwn2 ofis buat party hehe..Thanks k.intan..lain kali blh buat lg :)Kejap je habis agar2 tu sape lg klu bkn anak2 buah aku yg bantai haha
Siti n aku

Hanie n airis

Siti n K.intan

Thursday, December 20, 2012

.:Rindu masa ni:.

Rindu time ni..sape ada speker leh dgr airis buat getar2 lidah pastu dgr gak dia kentut hahaha....time ni airis 10 bulan
video

Wednesday, December 19, 2012

.:WW:.

Versi ganazz haha..
Versi ayu

.:Demam:.

Assalamualaikum...Ni citer jumaat lpas...aku trpaksa ambil mc coz budak kecik ini demam...Cuti aku dah hbis utk thun ni hehe..Cuti mmg simpan time anak sakit je..itupun tak cukup...Kan best dpat cuti tahunan 20 hari ke..kan...Dah lama airis ni tak demam,last dia demam time umur 1 thun 3 bulan kot..skrg dah 1 tahun 9 bulan..demam nk masuk 2 tahun ke nak oii...Demam nk besar kot hehe...

Monday, December 10, 2012

.:Homemade Durian Crepe&Chezzy chiken nugget:.

Assalamualaikum....Nak bercerita psl hari minggu,,Kita main masak2 plak ye...Hari sabtu kita msk chiken nugget..buat sndri tau hehe...Ahad plak try buat durian crepe...jd jgk crepe aku wlau tak cantik :p...kasi tgk gambar  sikit...(',")
Ini dia chezzy chiken nugget aku...mkn time tgh panas coz cheese tgh meleleh..auwww!klu dah sejuk tak sedap

Ini pulak durian crepe aku...susah jgk nk crepe kulitnya  huhu...cam mnala org yg jual byk2 tu..aku yg buat bape ketul ni pun dah juling mata haha...

Tuesday, December 4, 2012

Tuesday, November 27, 2012

.:Terimala hakikat wahai anakku:.

Assalamualaikum....Emm..semalam aku ada cite psl dah pindah umh kan..Tp si airis ni tak boleh terima hakikat yg dia dah pindah umh baru hehe...Haa knp aku ckp mcm tu...coz time duduk umh baru dia boleh ajk balik rumah lama...Mmg dia tak pandai ckp btul2 lg..tp aku fhm apa yg dia nak ...Masa hari pertama pindah tu mula2 dia ok je..lama2 dah ptg skit boleh dia ckp"mama jom-jom"pas2 g amk handbeg aku,amk tudung aku,pkai slipar dia terus je tuju pintu bsr nk kuar..Hahaha...apa kes ni airis..kita dah duduk rumah sndri la...Pastu ngamuk2 ajak gak kuar.."jom tete-tete(kete)"ajak naik kete la tu.Ptg tu kiteorg kuar gak pg rumah sewa ada lg brg t'tinggal..smp je umh sewa..suka la si bdak kecik tu..boleh plak ckp "ok smp..jom2"hihik..lawakla kamu ni...Ptg semalam pas amik dia dri umh bs,saje aku bt tanya "airis nk blik umh baru ke lama" dia ckp ame(lama) haha..apa2 la airis...Airis sejak lahir mmg membesar kt umh sewa tu..tu yg dia tersa lain kot...kesian pun ada heheh

Monday, November 26, 2012

.:Akhirnya:.

Assalamualaikum....Penantian satu penyeksaan...Dan akhirnya penyeksaan itu sudah reda dan tak perlu dinantikan lagi....Hahaa...Pagi2 dah bermadah aku ni....Ini cerita apatmen aku yg sudah setahun bermasalah..Punca kelewatan dari pemaju yg tak bertanggungjawab...Akhirnya kami sekeluarga dpt jugak mendiami kediaman sendri..Terima kasih kpd wakil2 pembeli yg selalu follow up umh kami.Diorgla yg byk bertungkus lumus utk cepatkan proses keluarkan CF umah.Klu nk harapkan pemaju 4 tahun lg pun tak dpt duduk umh baru ni.Dan semalam kiteorg dah pindah masuk huhu..Lega rasanya sbb tak payah nak byr 2 biji rumah..dah setahun kitaorg bayar 2 biji rumah (umh baru & umah sewa)Total : 1k lebih.."lap peluh"Kiteorg akan tuntut balik apa yg kiteorg dah byr slama ni huhu...byk cntik muka ko wahai pemaju tak nak byr duit kiteorg!!Korag tak nk rugi..habis kiteorg yg rugi ni ko tak nak byar apa kes!!hahah emo plak klu bab ni..Kiteorg masuk umh baru ni pun last minit coz dah tak nak byr umh sewa bln ni.
MAHASA VILLA kami datang..Villa la sgt..tp ntah pape maintanen dia..huhu..takpela asalkan aku dah dpt duduk umh aku hihi...
Tengok umh aku mcm tadika kaler dia..Kate last minit masuk umh..Pilih cat pun kelam kabut..hahha..Yg pink tu aku tak berkenan..aku nk purple light skit..dah tetiba pilih pink plak..lantakla...tadika pun tadika la...ada duit nti kasi wallpaper hahaha..xdela nmpk tadika kan..
Kwan2 Eri tgh lepak lepas menjamu selera...diorg yg byk tolong kiteorg pindah..angkat2 brg msuk lori pastu msuk umh...

Thursday, November 22, 2012

.:Tabung Aman Palestin:.

Assalamuailaikum.....pray for gaza.....Sekarang krisis di gaza menjadi2...Semalam tgh godek2 fb terjumpa post tabung aman palestin ni...Derma melalui sms pun ok kan...Walaupun tak byk janji kita ikhlas derma utk saudara kita yg sedang menderita di sana..Walau RM 1 pun kita dah dpt tambah2 apa yg patutkan...Saya sudah derma...hehehe...Jom kwn2 ..hanya sms sajo....

Wednesday, November 21, 2012

Tuesday, November 20, 2012

.:Lava Cake:.

Haii...dah lama cuti..mls pulok nk keje ye....Aku cuti seminggu deret time deepavali n awal muharam coz pengasuh airis mtk cuti nk balik kg...so aku pun kna cuti skali la...Dengan aku2 skali ler balik kampung....hehe....Kt kg apa lg keje aku klu tak membaking ngn adik aku....tiap2 ari ade je kuih yg kiteorg buat...Tp ni nk tunjuk lava kek yg aku buat...1st time buat dah jadi heheh...lava2 dia mmg jilat jari...fuh....kek ni time suam2 sedap di makan...klu dah sejuk lava dia dah jd keras....dan xcantik jgak hihi...Resepinya aku tgk sini LAVA KEK....

takde acuan bulat2..so aku amik bekas acuan apam mak aku..hehe..jd jgk...Lava kek ni tak sesuai ltk dlm loyang takut xjadi lavanye dan takut tak masak jgk...

Wednesday, November 7, 2012

.:1 Tahun 8 Bulan:.

Asslamualaikum.....Yuhuu....Airis dah 20bulan..Sume bnda dah pandai...Yang paling pandai adalah merajuk...sabar je laa :)Ckap pun dah pandai tp masih lg pelat2 dan ada lg yg mama tak fhm perkataan yg pelik2 hehe..Bab merajuk tu ikut sape la wahai airis mama or abah ye?Tak boleh salah skit terus tarik muka merajuk lari2 tmpt lain.Pastu buat bibir cebik pas2 melalak hahha....Lg satu airis pntang dgr org kentut ye hahha...contoh mama@abah kentut kuat msti dia bising ckp tot..tot..mama tot..abah tot..tp time dia kentut diam je...buat2 hal lain ...So mama & abah jgn kentut dpn airis ye...Lg2 dpn org ramai hahah,nti mulut dia yg tegur dulu.Airis dah pandai main sorg2 dgn mainan yg mama beli,cntoh mainan masak2...pandai je buat2 msk pas2 bca doa pas2 makan..good girl...Klu main ngan bear lak..amk satu pampers pkaikan kt bear tu,pastu selimut bear pastu bg nenen dia kt bear tu hahha...tiru mama la tu time nk bg dia nenen...Cepat je masa berlalu kan...Anak pun dah makin pandai..seronok je tgk perkembangan dia step by step.... 




Ok bye....

Tuesday, November 6, 2012

.:Segmen "Follow Sampai Pening".:

Follow jgn tak follow ye...biar smp pening tau hehehe
SEGMEN FOLLOW SAMPAI PENING





ni saya tempek jumlah follower sy yg ciput hehehe..Sape nak join klik link kt atas tu ye..tarikh tutup 10 november

Wednesday, October 17, 2012

Blogger templates

Monday, December 31, 2012

.:Bye2 2012 & makan2:.

Assalamualaikum....Hari ni last kita di tahun 2012...dan esok kita dah berada tahun 2013..umur pun semakin meningkat huhu....Syukur alhamdulilah sehingga hari ni kita masih dpt melihat dunia dan di berikan kesihatan yg baik...Terima kasih Ya Allah atas kurniaanMu sampai ke hari ini...


Sebagai penutup 2012 kiteorg satu ofis mkn2 lg yehaaa...tp kali ni tak buat kt ofis..kita mkn luar plak ye...Asyik kt ofis je..skali skala amik angin luar.. 
Ke kenny rogers kita kali ni...



Pilih menu saje dah setengah jam hehehe...






List yg panjang...sape nk bayar nih huhu
Muffin yg sedap

Licin beb!!

SELAMAT TAHUN BARU



Friday, December 28, 2012

.:Doa Selamat:.

Assalamualaikum....Sabtu lepas umh aku ada wat mkn2 skit..bca doa selamat utk kediaman baru kami hehe...Lega dpt duk umh baru setelah kian lama menunggu....Family aku dari t'ganu pun dtg skali utk memeriahkan lg majlis ...Tp sayang aku lupa nak amk gambar time ramai2 huhu...Disertakan sekali solat hajat yg di imamkan ayah aku sndri..Tak panggil org surau pun coz baru pindah tak kenal sape pun lg hehe...Hanya adik bradik n kawan2 je yg solat hajat...Aku takdela jemput ramai pun...hanya kenalan terdekat je..tu pun rmai xleh dtg coz ramai cuti balik kg huhu...Yg ramai anak branak aku je kot haha...Yg byk melantak pun ank branak aku gak..budak2 klu dah ramai tahu2 ajela kn...Mak aku masak nasi dagang terengganu...siap bwk periuk pengukus dari kg lg hahha..maklumla umh ank dia ni xde periuk besar...Mak aku mintak senduk kayu pun xde hihk...Okla hnya gambar budak kecik ni je yg sempat tngkap..

Airis wif sepupu
Gulai ikan aye, kuah tuk nasi dagang
Meehon ,kek n buah
Nasi dagang
Sebelom org lain solat hajat,dia dah baca doa dulu hehe
Ituuu dia desert dari kak intan kite....Dia slalu sponser desert klu kwn2 ofis buat party hehe..Thanks k.intan..lain kali blh buat lg :)Kejap je habis agar2 tu sape lg klu bkn anak2 buah aku yg bantai haha
Siti n aku

Hanie n airis

Siti n K.intan

Thursday, December 20, 2012

.:Rindu masa ni:.

Rindu time ni..sape ada speker leh dgr airis buat getar2 lidah pastu dgr gak dia kentut hahaha....time ni airis 10 bulan
video

Wednesday, December 19, 2012

.:WW:.

Versi ganazz haha..
Versi ayu

.:Demam:.

Assalamualaikum...Ni citer jumaat lpas...aku trpaksa ambil mc coz budak kecik ini demam...Cuti aku dah hbis utk thun ni hehe..Cuti mmg simpan time anak sakit je..itupun tak cukup...Kan best dpat cuti tahunan 20 hari ke..kan...Dah lama airis ni tak demam,last dia demam time umur 1 thun 3 bulan kot..skrg dah 1 tahun 9 bulan..demam nk masuk 2 tahun ke nak oii...Demam nk besar kot hehe...

Monday, December 10, 2012

.:Homemade Durian Crepe&Chezzy chiken nugget:.

Assalamualaikum....Nak bercerita psl hari minggu,,Kita main masak2 plak ye...Hari sabtu kita msk chiken nugget..buat sndri tau hehe...Ahad plak try buat durian crepe...jd jgk crepe aku wlau tak cantik :p...kasi tgk gambar  sikit...(',")
Ini dia chezzy chiken nugget aku...mkn time tgh panas coz cheese tgh meleleh..auwww!klu dah sejuk tak sedap

Ini pulak durian crepe aku...susah jgk nk crepe kulitnya  huhu...cam mnala org yg jual byk2 tu..aku yg buat bape ketul ni pun dah juling mata haha...

Tuesday, December 4, 2012

Tuesday, November 27, 2012

.:Terimala hakikat wahai anakku:.

Assalamualaikum....Emm..semalam aku ada cite psl dah pindah umh kan..Tp si airis ni tak boleh terima hakikat yg dia dah pindah umh baru hehe...Haa knp aku ckp mcm tu...coz time duduk umh baru dia boleh ajk balik rumah lama...Mmg dia tak pandai ckp btul2 lg..tp aku fhm apa yg dia nak ...Masa hari pertama pindah tu mula2 dia ok je..lama2 dah ptg skit boleh dia ckp"mama jom-jom"pas2 g amk handbeg aku,amk tudung aku,pkai slipar dia terus je tuju pintu bsr nk kuar..Hahaha...apa kes ni airis..kita dah duduk rumah sndri la...Pastu ngamuk2 ajak gak kuar.."jom tete-tete(kete)"ajak naik kete la tu.Ptg tu kiteorg kuar gak pg rumah sewa ada lg brg t'tinggal..smp je umh sewa..suka la si bdak kecik tu..boleh plak ckp "ok smp..jom2"hihik..lawakla kamu ni...Ptg semalam pas amik dia dri umh bs,saje aku bt tanya "airis nk blik umh baru ke lama" dia ckp ame(lama) haha..apa2 la airis...Airis sejak lahir mmg membesar kt umh sewa tu..tu yg dia tersa lain kot...kesian pun ada heheh

Monday, November 26, 2012

.:Akhirnya:.

Assalamualaikum....Penantian satu penyeksaan...Dan akhirnya penyeksaan itu sudah reda dan tak perlu dinantikan lagi....Hahaa...Pagi2 dah bermadah aku ni....Ini cerita apatmen aku yg sudah setahun bermasalah..Punca kelewatan dari pemaju yg tak bertanggungjawab...Akhirnya kami sekeluarga dpt jugak mendiami kediaman sendri..Terima kasih kpd wakil2 pembeli yg selalu follow up umh kami.Diorgla yg byk bertungkus lumus utk cepatkan proses keluarkan CF umah.Klu nk harapkan pemaju 4 tahun lg pun tak dpt duduk umh baru ni.Dan semalam kiteorg dah pindah masuk huhu..Lega rasanya sbb tak payah nak byr 2 biji rumah..dah setahun kitaorg bayar 2 biji rumah (umh baru & umah sewa)Total : 1k lebih.."lap peluh"Kiteorg akan tuntut balik apa yg kiteorg dah byr slama ni huhu...byk cntik muka ko wahai pemaju tak nak byr duit kiteorg!!Korag tak nk rugi..habis kiteorg yg rugi ni ko tak nak byar apa kes!!hahah emo plak klu bab ni..Kiteorg masuk umh baru ni pun last minit coz dah tak nak byr umh sewa bln ni.
MAHASA VILLA kami datang..Villa la sgt..tp ntah pape maintanen dia..huhu..takpela asalkan aku dah dpt duduk umh aku hihi...
Tengok umh aku mcm tadika kaler dia..Kate last minit masuk umh..Pilih cat pun kelam kabut..hahha..Yg pink tu aku tak berkenan..aku nk purple light skit..dah tetiba pilih pink plak..lantakla...tadika pun tadika la...ada duit nti kasi wallpaper hahaha..xdela nmpk tadika kan..
Kwan2 Eri tgh lepak lepas menjamu selera...diorg yg byk tolong kiteorg pindah..angkat2 brg msuk lori pastu msuk umh...

Thursday, November 22, 2012

.:Tabung Aman Palestin:.

Assalamuailaikum.....pray for gaza.....Sekarang krisis di gaza menjadi2...Semalam tgh godek2 fb terjumpa post tabung aman palestin ni...Derma melalui sms pun ok kan...Walaupun tak byk janji kita ikhlas derma utk saudara kita yg sedang menderita di sana..Walau RM 1 pun kita dah dpt tambah2 apa yg patutkan...Saya sudah derma...hehehe...Jom kwn2 ..hanya sms sajo....

Wednesday, November 21, 2012

Tuesday, November 20, 2012

.:Lava Cake:.

Haii...dah lama cuti..mls pulok nk keje ye....Aku cuti seminggu deret time deepavali n awal muharam coz pengasuh airis mtk cuti nk balik kg...so aku pun kna cuti skali la...Dengan aku2 skali ler balik kampung....hehe....Kt kg apa lg keje aku klu tak membaking ngn adik aku....tiap2 ari ade je kuih yg kiteorg buat...Tp ni nk tunjuk lava kek yg aku buat...1st time buat dah jadi heheh...lava2 dia mmg jilat jari...fuh....kek ni time suam2 sedap di makan...klu dah sejuk lava dia dah jd keras....dan xcantik jgak hihi...Resepinya aku tgk sini LAVA KEK....

takde acuan bulat2..so aku amik bekas acuan apam mak aku..hehe..jd jgk...Lava kek ni tak sesuai ltk dlm loyang takut xjadi lavanye dan takut tak masak jgk...

Wednesday, November 7, 2012

.:1 Tahun 8 Bulan:.

Asslamualaikum.....Yuhuu....Airis dah 20bulan..Sume bnda dah pandai...Yang paling pandai adalah merajuk...sabar je laa :)Ckap pun dah pandai tp masih lg pelat2 dan ada lg yg mama tak fhm perkataan yg pelik2 hehe..Bab merajuk tu ikut sape la wahai airis mama or abah ye?Tak boleh salah skit terus tarik muka merajuk lari2 tmpt lain.Pastu buat bibir cebik pas2 melalak hahha....Lg satu airis pntang dgr org kentut ye hahha...contoh mama@abah kentut kuat msti dia bising ckp tot..tot..mama tot..abah tot..tp time dia kentut diam je...buat2 hal lain ...So mama & abah jgn kentut dpn airis ye...Lg2 dpn org ramai hahah,nti mulut dia yg tegur dulu.Airis dah pandai main sorg2 dgn mainan yg mama beli,cntoh mainan masak2...pandai je buat2 msk pas2 bca doa pas2 makan..good girl...Klu main ngan bear lak..amk satu pampers pkaikan kt bear tu,pastu selimut bear pastu bg nenen dia kt bear tu hahha...tiru mama la tu time nk bg dia nenen...Cepat je masa berlalu kan...Anak pun dah makin pandai..seronok je tgk perkembangan dia step by step.... 




Ok bye....

Tuesday, November 6, 2012

.:Segmen "Follow Sampai Pening".:

Follow jgn tak follow ye...biar smp pening tau hehehe
SEGMEN FOLLOW SAMPAI PENING





ni saya tempek jumlah follower sy yg ciput hehehe..Sape nak join klik link kt atas tu ye..tarikh tutup 10 november

Wednesday, October 17, 2012