Tuesday, December 27, 2011

.:Dpt HadiaH:.

Ari ni dpt satu sampul surat besar tak thu dri sape...belek2 tgk dri ema junaiha..igt2 balik..o0o0 myb adiah yg aku menang contest ari tu....tq mamaema...Cantik sluar ni...tp airis xmuat lg kot hehe..kna tgu besar skit...:)


.:Airis 9 BuLaN:.


9 bulan suda anak mama hehehe....Airis dah pandai sebut 'mama' n ava (abah) heheh..terharu jap tgk ank membesar dpn mata...Dah makin lasak skrg..lom lg dpt kaki huhu..skrg pun dah pandai berdiri smbil lpas tgan sebelah hehee...ok ler...tgk gmbar airis 9 bulan :)

eksyen dah lps tgan sebelah...


nangis lak..nak tido bkn main susah ini bdk huhu

rilex jap

Opps..gambar terover lak...ini gaya airis nenen skrg hihik...

Tuesday, December 13, 2011

.:CiAn AiRiS:.




Mlm td aku teramat panik sehingga meleleh2 air mata tgk ank sakit...Airis demam n muntah2 teruk sampai kuar kot idung...sian ank mama...time tu dlm kete nk kuar...amik kete abah kt bengkel,setengah jalan je.. airis muntah sampai longlai badan dia...terus aku suh eri tuju ke klinik berdekatan..sume trafic light eri langgar,lntakla kan klu dah emengency..org nak hon..hon ler...Samp je klinik airis da ok...baju aku ngn airis penuh ngn muntah..lantak la huhu...Airis lak..msuk je klinik sengih2 pulak hehe...Dlm 5 pg lak..airis demam panas lg,pas subuh ajak eri g hspital selayang...terus je g kt emenngency....Airis kna amk darah tkut denggi...melalak dia time nurse cucuk dia...sian airis...Lps 3 jam menunggu dpt result darah..darah airis ok..xde pape alhamdulillah...

Budak yg demam....

pas kena amk darah bru nk senyum....masih lg aktif walau demam..siap panjat2 pagar katil lg

sian airis...sabar ye sayang....

Friday, December 9, 2011

.:Imbas Kembali:.

Tiba2 teringat zaman blajar dlu hehe...Tgh duk godek2 fb kwn lama t'nampak gambar ni huhuhu...Time ni aku blajar kt ilp (institut latihan perindustrian) kt gebeng kuantan.Ilp ni mcm skolah gak..kna ada persatuan..Persatuan mengikut kos masing2...aku kos seni bina kena msuk persatuan JPA3..jabatan pertahanan awam..kena kawad n mcm2la..kire aktif gak la group aku ni...Satu hari ilp ada wat pertandingan kawad antara persatuan...tiap2 ari la duk berlatih kawad smp hangus muka huhu...Tp berbaloi JPA3 jd juara huuhu..siap masuk metro lg heheh....

Yg tanda bulat tu aku ler hahaha....ni thun 2003

Tuesday, December 6, 2011

.:TiDo LaSak:.

Anak dara aku sorg ni klu tido ntah ke mana pg nye huhu..kalah lelaki klu tgk dia tdo lasak....Time aku sedar dri tido je terus panik coz airis dah xde sebelah aku....tgk2 ats kepala aku rupanya ini budak...kdg2 bawah bontot aku pun dia celah jgk tido kt situ hehehe...

sebelum tido....

Baru start tido..elok selimut lagi...

hah...selepas 10 minit tido dah tunggang langgan dah hahah

mengiring lak

Tuesday, November 22, 2011

.:WiNNer:.

Pg semalam tgh duk godek2 blog...ternampak blog mamaema dah umum pemenang contest yg aku join ari tu...Tak sangka lak aku adalah pemenang no .1 daripada 120 org yg join hehe...Ni yg buat nak join lg contest...cepat2 sape yg buat contest tag me..... :p


result - 26

and...aku yg ke - 26 hihi....
hadiahnye tunggu....aku pun xthu apa hadiah nye...hadiah misteri katanya

Monday, November 21, 2011

.:NeW HouSe:.


Sabtu kelmarin mmg niat nk pg tgk area umh baru ....tp xsangka lak blh naik atas tgk umh sendri kan hihihi....Mula-mula igt xleh naik, tkut umh tu kunci coz aku lom amik kunci lg..Kebetulan ada cina yg urus rmh tu kot ada kt situ..Eri trus g tnye bla..bla...dan eri ajak aku naik atas...Huhu...bila dah naik terus berangan dah dpt umh baru hahaha...dlm kepala trus nk letak itu ini...Sor far..umh ni blh tahanla...puas hati..tp satu je xpuas hati...tang dapur tu alahai...kecik molek jek....xpela nk wat cam ne kan...Tgula aku duk 2,3 thun dlu ada duit skit bru renovet tang dapur tu...Tgk je la gambar2 ni...sorry ler gambar ntah pape..aku xretila nk amk gmbar umh ni hehe...

View dari luar..pic ni di ambil msa lom cat lg...

Pintu utama..view dari luar

Pintu utama..view dari dlm umh

Ruang tamu n ruang makan..blh tahanla luasnya...

View dari balcony..umah aku mengadap higway je..xde klcc ok..hari2 duk kire kete je kot :))

view dri ruang makan menghala ke dapur

Bilik utama ku huhuhu...tingkap smp bawah...kna cari langsir labuh

Bilik no-3

Bilik no-2
Dann..dapur ku yg comel lote ni hahaha....sebelah tu yard...

Toilet no 2...toilet 1 lupa lak nk amk :))

Wednesday, November 16, 2011

.:Airis 8 BuLaN:.

semalam genap airis 8 bulan....kjap je kan msa berlalu...sekarang dah byk karenah nye...Airis dah pandai :
~merangkak,tp kjap je pastu dah mls..dia lbh suka megesot bdan nye coz lbh laju
dari merangkak kot :)
~duduk,tp kena tgk gak coz kjap je pastu terbalik hehe..
~menjerit kuat2 ...xpadan pompuan suara kuat gile :)
~tak boleh kena tgl skit,bila xnmpak muka mama mula la meraung kuat2..dia nk mama
ada dkt dia je..(kena potostat muka mama besar2 ni hahha...)
~time hsp nenen mcm2 gaya dah..meniarap,merangkak,menonggeng mcm2la hihih...
~rumah dah start bersepah sjak dah bleh merangkak ni...tarik itu ini...






bila ngantuk..kite tdo

Monday, November 14, 2011

.:Layang-layang:.


Ptg semalam ke taman layang-layang....kul 5ptg airis dah ngekk..ngekk merengek xthu nk apa bdk kck ni...bg susu xnak..dukung pun ngekk..ngekk lg....Pas tu ajak abah kuar...Msuk je kete trus je senyap sengeh2 budak ni hehehe...Ooo dah pndai ajak kuar ek hihik...Mula2 xthu nk g mna..tgk cuaca pun xdela nk ujan..last2 smp ke tman layang-layang...

Budak yg hepy bila da msuk kete






Daa..nk balik da...ari pun mau ujan...

Thursday, November 3, 2011

.:Nasi AraB:.

Nasi arab menu untuk lunch kiteorg ari ni...Dah lama nk mkn nasik arab ni tp asyik nanti je hehe..Ari ni tertunai ler hajat kiteorg nk mkn nasi arab ni huhu...Berbaloi-baloi !!



Tgh oder

suda smp nasi arab kite..3 set nsi arab untuk aku,k.intan & k.lina.Berbaloi-baloi nasik nye marvellous blh kenyang smp malam kot :)


muka hepy

air ni termasuk dlm set nasi & kebab yg harganye RM9.90 1set

kebab sedap untuk ain & nurul





licin!!

Blogger templates

Tuesday, December 27, 2011

.:Dpt HadiaH:.

Ari ni dpt satu sampul surat besar tak thu dri sape...belek2 tgk dri ema junaiha..igt2 balik..o0o0 myb adiah yg aku menang contest ari tu....tq mamaema...Cantik sluar ni...tp airis xmuat lg kot hehe..kna tgu besar skit...:)


.:Airis 9 BuLaN:.


9 bulan suda anak mama hehehe....Airis dah pandai sebut 'mama' n ava (abah) heheh..terharu jap tgk ank membesar dpn mata...Dah makin lasak skrg..lom lg dpt kaki huhu..skrg pun dah pandai berdiri smbil lpas tgan sebelah hehee...ok ler...tgk gmbar airis 9 bulan :)

eksyen dah lps tgan sebelah...


nangis lak..nak tido bkn main susah ini bdk huhu

rilex jap

Opps..gambar terover lak...ini gaya airis nenen skrg hihik...

Tuesday, December 13, 2011

.:CiAn AiRiS:.




Mlm td aku teramat panik sehingga meleleh2 air mata tgk ank sakit...Airis demam n muntah2 teruk sampai kuar kot idung...sian ank mama...time tu dlm kete nk kuar...amik kete abah kt bengkel,setengah jalan je.. airis muntah sampai longlai badan dia...terus aku suh eri tuju ke klinik berdekatan..sume trafic light eri langgar,lntakla kan klu dah emengency..org nak hon..hon ler...Samp je klinik airis da ok...baju aku ngn airis penuh ngn muntah..lantak la huhu...Airis lak..msuk je klinik sengih2 pulak hehe...Dlm 5 pg lak..airis demam panas lg,pas subuh ajak eri g hspital selayang...terus je g kt emenngency....Airis kna amk darah tkut denggi...melalak dia time nurse cucuk dia...sian airis...Lps 3 jam menunggu dpt result darah..darah airis ok..xde pape alhamdulillah...

Budak yg demam....

pas kena amk darah bru nk senyum....masih lg aktif walau demam..siap panjat2 pagar katil lg

sian airis...sabar ye sayang....

Friday, December 9, 2011

.:Imbas Kembali:.

Tiba2 teringat zaman blajar dlu hehe...Tgh duk godek2 fb kwn lama t'nampak gambar ni huhuhu...Time ni aku blajar kt ilp (institut latihan perindustrian) kt gebeng kuantan.Ilp ni mcm skolah gak..kna ada persatuan..Persatuan mengikut kos masing2...aku kos seni bina kena msuk persatuan JPA3..jabatan pertahanan awam..kena kawad n mcm2la..kire aktif gak la group aku ni...Satu hari ilp ada wat pertandingan kawad antara persatuan...tiap2 ari la duk berlatih kawad smp hangus muka huhu...Tp berbaloi JPA3 jd juara huuhu..siap masuk metro lg heheh....

Yg tanda bulat tu aku ler hahaha....ni thun 2003

Tuesday, December 6, 2011

.:TiDo LaSak:.

Anak dara aku sorg ni klu tido ntah ke mana pg nye huhu..kalah lelaki klu tgk dia tdo lasak....Time aku sedar dri tido je terus panik coz airis dah xde sebelah aku....tgk2 ats kepala aku rupanya ini budak...kdg2 bawah bontot aku pun dia celah jgk tido kt situ hehehe...

sebelum tido....

Baru start tido..elok selimut lagi...

hah...selepas 10 minit tido dah tunggang langgan dah hahah

mengiring lak

Tuesday, November 22, 2011

.:WiNNer:.

Pg semalam tgh duk godek2 blog...ternampak blog mamaema dah umum pemenang contest yg aku join ari tu...Tak sangka lak aku adalah pemenang no .1 daripada 120 org yg join hehe...Ni yg buat nak join lg contest...cepat2 sape yg buat contest tag me..... :p


result - 26

and...aku yg ke - 26 hihi....
hadiahnye tunggu....aku pun xthu apa hadiah nye...hadiah misteri katanya

Monday, November 21, 2011

.:NeW HouSe:.


Sabtu kelmarin mmg niat nk pg tgk area umh baru ....tp xsangka lak blh naik atas tgk umh sendri kan hihihi....Mula-mula igt xleh naik, tkut umh tu kunci coz aku lom amik kunci lg..Kebetulan ada cina yg urus rmh tu kot ada kt situ..Eri trus g tnye bla..bla...dan eri ajak aku naik atas...Huhu...bila dah naik terus berangan dah dpt umh baru hahaha...dlm kepala trus nk letak itu ini...Sor far..umh ni blh tahanla...puas hati..tp satu je xpuas hati...tang dapur tu alahai...kecik molek jek....xpela nk wat cam ne kan...Tgula aku duk 2,3 thun dlu ada duit skit bru renovet tang dapur tu...Tgk je la gambar2 ni...sorry ler gambar ntah pape..aku xretila nk amk gmbar umh ni hehe...

View dari luar..pic ni di ambil msa lom cat lg...

Pintu utama..view dari luar

Pintu utama..view dari dlm umh

Ruang tamu n ruang makan..blh tahanla luasnya...

View dari balcony..umah aku mengadap higway je..xde klcc ok..hari2 duk kire kete je kot :))

view dri ruang makan menghala ke dapur

Bilik utama ku huhuhu...tingkap smp bawah...kna cari langsir labuh

Bilik no-3

Bilik no-2
Dann..dapur ku yg comel lote ni hahaha....sebelah tu yard...

Toilet no 2...toilet 1 lupa lak nk amk :))

Wednesday, November 16, 2011

.:Airis 8 BuLaN:.

semalam genap airis 8 bulan....kjap je kan msa berlalu...sekarang dah byk karenah nye...Airis dah pandai :
~merangkak,tp kjap je pastu dah mls..dia lbh suka megesot bdan nye coz lbh laju
dari merangkak kot :)
~duduk,tp kena tgk gak coz kjap je pastu terbalik hehe..
~menjerit kuat2 ...xpadan pompuan suara kuat gile :)
~tak boleh kena tgl skit,bila xnmpak muka mama mula la meraung kuat2..dia nk mama
ada dkt dia je..(kena potostat muka mama besar2 ni hahha...)
~time hsp nenen mcm2 gaya dah..meniarap,merangkak,menonggeng mcm2la hihih...
~rumah dah start bersepah sjak dah bleh merangkak ni...tarik itu ini...






bila ngantuk..kite tdo

Monday, November 14, 2011

.:Layang-layang:.


Ptg semalam ke taman layang-layang....kul 5ptg airis dah ngekk..ngekk merengek xthu nk apa bdk kck ni...bg susu xnak..dukung pun ngekk..ngekk lg....Pas tu ajak abah kuar...Msuk je kete trus je senyap sengeh2 budak ni hehehe...Ooo dah pndai ajak kuar ek hihik...Mula2 xthu nk g mna..tgk cuaca pun xdela nk ujan..last2 smp ke tman layang-layang...

Budak yg hepy bila da msuk kete






Daa..nk balik da...ari pun mau ujan...

Thursday, November 3, 2011

.:Nasi AraB:.

Nasi arab menu untuk lunch kiteorg ari ni...Dah lama nk mkn nasik arab ni tp asyik nanti je hehe..Ari ni tertunai ler hajat kiteorg nk mkn nasi arab ni huhu...Berbaloi-baloi !!



Tgh oder

suda smp nasi arab kite..3 set nsi arab untuk aku,k.intan & k.lina.Berbaloi-baloi nasik nye marvellous blh kenyang smp malam kot :)


muka hepy

air ni termasuk dlm set nasi & kebab yg harganye RM9.90 1set

kebab sedap untuk ain & nurul





licin!!