Thursday, August 30, 2012

.:1 Syawal:.


 Raya dah 2 minggu berlalu..aku lak bru hegeh nk citer psl raya..Mood xde sbb xde gmbar raya...Bkn xde gmbar...tp sume gmbar raya ada kt kamera adik aku...Dah suh email tp blh lak dia ckp sume gmbar dia cut dlm lptop kwn dia..pastu lak laptop kwn dia rosak xleh on...uwaaaaaaaa!!Dlm memori kad kamera pun boleh plak dia dah cut...Adoiii sakit hati dik oiiii.....Ok la..dah membebel2 lak..Raya pertama aku raya umh mil dan dlm kul 3ptg aku blik umh mak aku lak...Mmg tiap kali rya kiteorg gilir2 mcm tu..umh mil ngn umh mak aku pun xdela jauh sgt..dlm 30minit je..Rya tahun ni paling memenatkan...bkn penat memasak ke tolong org kt dapur ke..Tp penat ngn si airis ni...Asyik nk bertempekkk ngn mama je...Raya thun lepas dia bru 5 bulan so ok lgla hehehe..Airis ni xsuka duk diam..ada je benda yg dia nmpk n nk main...Lg2 umh mil aku byk sgt hiasan pingn mangkuk,lgla dia suka nk main2.Klu umh mak aku xde berhias apa2 pun..sbb dia da tahu cucu2 dia jnis mcm mna....Airis..airis....budak tgh aktif....Mls da nk bebel2 tgk gmbar 2 kpg ni je la yg adoo..tu pun smpat amk kt hp aku ni heee....






SELAMAT HARI MERDEKA

Thursday, August 16, 2012

.:Selamat Hari Raya:.

Salam Aidilfitri


Bulan ramadhan bulan yang mulia,
Disambut dengan hati yang gembira,
Kini syawal semakin menjelma,
Tangan dihulur maaf dipinta.


.:Raya...Raya...:.

 Tinggal lg 2 hari nk raya..Amacam persiapan raya korg.....Emm..hari ni last aku keje..mlm ni pas buka terus gerak balik t'ganu huhuhu....Baju raya,kuih raya,duit raya da setel...Mlm td dah pack brg siap2,so mlm ni xdela gopoh2kn :)Baju raya airis dah ada 6pasang cukupla...tp bju raya mama sepasang je..mcm mna tu..xpela mama xkisah pkai bju lama xpe hehe..

baju raya airis
Kasut raya airis..amboi...3pasang dah terlebih ni...Mama bajet sepasang je..tp bila da kuar ada plak yg berkenan..apa lg..rembatla huhu..pokai mama..Kasut mama satu je tau hehehe
baju melayu abah..tahun ni pinky ye heheh..baju mama ada kt kg..
Sape nk duit raya......Yg ada gmbar tu aku buat sendri cantik tak....:)

Wednesday, August 15, 2012

.:1 Tahun 5 Bulan:.

  Hari ni genap airis setahun setengah...Makin penat mama melayan karenah dia..mcm2 karenah time2 nk membesar ni kan...Melasak pun bukan main lg..mengalahkan boboy...Sangatttttt suka memanjat..Kdg2 klu terlepas pandang,dah ada ats meja solek mama..Adoiii ankku huhuhu...kenapa kamu lasak sgt ye hehehe..Kamu ikut perangai mama ke abah ni huhuhu....Satu lg sangatttt suka sepahkan baju dia dlm drawer..Dlm satu hari hmpir 10kali mama lipat baju kamu huhuh..Agaknya mcm ni la mak aku jga aku dulukan hehehehe...So mama xleh mengeluh jaga kamu ni airis huhuhu...Sbb nenek kamu pun tak pernah mengeluh jaga 7 org ank dia...Aku bru sorg da kecoh kan hahaha...Tabik spring utk mak!!Eh..merepek ke laut lak....Airis xleh ckp ngn betul lg...skit2 bolehla..antara perkataan yg mama leh fhm
nanak = tak nak
aya=ayam
bak=allahuakbar (sambil sujud kt lntai)
nyorm=meow(cat)sambil gedik kn jari panggil cat
mama=mama
bah=abah
nen=nenen
bobobo=boboiboy
b=baby
tatak=kakak
bed-bed=bird

Budak pipi tembam
sakit hati tgk garpu kt tgn tu....tak kenyang mama nk mkn tau :)
nk mkn buah cam mama cucuk kt garpu..aishh budak sume nk ikut mama hihi..org takut tercucuk mulut tu...


pic pling ayu ngeee..
Pic paling latest..pg td tgh tido..rambut da kembang huhu

Friday, August 3, 2012

.:Hytex Hari Raya Warehouse Sale:.

 

 Terbaca blog mama balqis..Coz dia slalu update mna2 ada sale:)Hytex wat sale tuk raye..yea!!esok mau pg..Murah2 tau coz aku pnh pg 2 thun berturut2...



Until 12 August 2012
Hytex Hari Raya Warehouse Sale

There is a sale EVERY WEEKEND!

6 Days ONLY:
21 & 22 July 2012
4 & 5 August 2012
11 & 12 August 2012

Brands Offered
Disney, Looney Tunes, Winnie the Pooh, Issue and more
Until 12 August 2012
Hytex Hari Raya Warehouse Sale

There is a sale EVERY WEEKEND!

Time
10am – 6pm
Location
Dewan Serbaguna MPS
Jalan E3/13
www.hytex.com.my






Wednesday, August 1, 2012

.:Happy Breastfeeding:.

  Happy Breastfeeding Week to All Mommies!
selamat hari penyusuan susu ibu buat semua ibu2 di mana sahaja berada terutama buat mak tersayang kerana air susu ibu yang mak berikan saya membesar dan menjadi penyuntuik semangat saya utk menyusuan anak2.Tp syg..sy bukan fully bf disebabkan kekurangan ilmu tentang penyusuan..Insyallah klu diberikan rezeki lg,sy akn guna ilmu penyusuan sepenuhnya..Dan thanks kpd group KIM yg telah byk membuka mata sy tntang breastfeeding

Blogger templates

Thursday, August 30, 2012

.:1 Syawal:.


 Raya dah 2 minggu berlalu..aku lak bru hegeh nk citer psl raya..Mood xde sbb xde gmbar raya...Bkn xde gmbar...tp sume gmbar raya ada kt kamera adik aku...Dah suh email tp blh lak dia ckp sume gmbar dia cut dlm lptop kwn dia..pastu lak laptop kwn dia rosak xleh on...uwaaaaaaaa!!Dlm memori kad kamera pun boleh plak dia dah cut...Adoiii sakit hati dik oiiii.....Ok la..dah membebel2 lak..Raya pertama aku raya umh mil dan dlm kul 3ptg aku blik umh mak aku lak...Mmg tiap kali rya kiteorg gilir2 mcm tu..umh mil ngn umh mak aku pun xdela jauh sgt..dlm 30minit je..Rya tahun ni paling memenatkan...bkn penat memasak ke tolong org kt dapur ke..Tp penat ngn si airis ni...Asyik nk bertempekkk ngn mama je...Raya thun lepas dia bru 5 bulan so ok lgla hehehe..Airis ni xsuka duk diam..ada je benda yg dia nmpk n nk main...Lg2 umh mil aku byk sgt hiasan pingn mangkuk,lgla dia suka nk main2.Klu umh mak aku xde berhias apa2 pun..sbb dia da tahu cucu2 dia jnis mcm mna....Airis..airis....budak tgh aktif....Mls da nk bebel2 tgk gmbar 2 kpg ni je la yg adoo..tu pun smpat amk kt hp aku ni heee....






SELAMAT HARI MERDEKA

Thursday, August 16, 2012

.:Selamat Hari Raya:.

Salam Aidilfitri


Bulan ramadhan bulan yang mulia,
Disambut dengan hati yang gembira,
Kini syawal semakin menjelma,
Tangan dihulur maaf dipinta.


.:Raya...Raya...:.

 Tinggal lg 2 hari nk raya..Amacam persiapan raya korg.....Emm..hari ni last aku keje..mlm ni pas buka terus gerak balik t'ganu huhuhu....Baju raya,kuih raya,duit raya da setel...Mlm td dah pack brg siap2,so mlm ni xdela gopoh2kn :)Baju raya airis dah ada 6pasang cukupla...tp bju raya mama sepasang je..mcm mna tu..xpela mama xkisah pkai bju lama xpe hehe..

baju raya airis
Kasut raya airis..amboi...3pasang dah terlebih ni...Mama bajet sepasang je..tp bila da kuar ada plak yg berkenan..apa lg..rembatla huhu..pokai mama..Kasut mama satu je tau hehehe
baju melayu abah..tahun ni pinky ye heheh..baju mama ada kt kg..
Sape nk duit raya......Yg ada gmbar tu aku buat sendri cantik tak....:)

Wednesday, August 15, 2012

.:1 Tahun 5 Bulan:.

  Hari ni genap airis setahun setengah...Makin penat mama melayan karenah dia..mcm2 karenah time2 nk membesar ni kan...Melasak pun bukan main lg..mengalahkan boboy...Sangatttttt suka memanjat..Kdg2 klu terlepas pandang,dah ada ats meja solek mama..Adoiii ankku huhuhu...kenapa kamu lasak sgt ye hehehe..Kamu ikut perangai mama ke abah ni huhuhu....Satu lg sangatttt suka sepahkan baju dia dlm drawer..Dlm satu hari hmpir 10kali mama lipat baju kamu huhuh..Agaknya mcm ni la mak aku jga aku dulukan hehehehe...So mama xleh mengeluh jaga kamu ni airis huhuhu...Sbb nenek kamu pun tak pernah mengeluh jaga 7 org ank dia...Aku bru sorg da kecoh kan hahaha...Tabik spring utk mak!!Eh..merepek ke laut lak....Airis xleh ckp ngn betul lg...skit2 bolehla..antara perkataan yg mama leh fhm
nanak = tak nak
aya=ayam
bak=allahuakbar (sambil sujud kt lntai)
nyorm=meow(cat)sambil gedik kn jari panggil cat
mama=mama
bah=abah
nen=nenen
bobobo=boboiboy
b=baby
tatak=kakak
bed-bed=bird

Budak pipi tembam
sakit hati tgk garpu kt tgn tu....tak kenyang mama nk mkn tau :)
nk mkn buah cam mama cucuk kt garpu..aishh budak sume nk ikut mama hihi..org takut tercucuk mulut tu...


pic pling ayu ngeee..
Pic paling latest..pg td tgh tido..rambut da kembang huhu

Friday, August 3, 2012

.:Hytex Hari Raya Warehouse Sale:.

 

 Terbaca blog mama balqis..Coz dia slalu update mna2 ada sale:)Hytex wat sale tuk raye..yea!!esok mau pg..Murah2 tau coz aku pnh pg 2 thun berturut2...



Until 12 August 2012
Hytex Hari Raya Warehouse Sale

There is a sale EVERY WEEKEND!

6 Days ONLY:
21 & 22 July 2012
4 & 5 August 2012
11 & 12 August 2012

Brands Offered
Disney, Looney Tunes, Winnie the Pooh, Issue and more
Until 12 August 2012
Hytex Hari Raya Warehouse Sale

There is a sale EVERY WEEKEND!

Time
10am – 6pm
Location
Dewan Serbaguna MPS
Jalan E3/13
www.hytex.com.my






Wednesday, August 1, 2012

.:Happy Breastfeeding:.

  Happy Breastfeeding Week to All Mommies!
selamat hari penyusuan susu ibu buat semua ibu2 di mana sahaja berada terutama buat mak tersayang kerana air susu ibu yang mak berikan saya membesar dan menjadi penyuntuik semangat saya utk menyusuan anak2.Tp syg..sy bukan fully bf disebabkan kekurangan ilmu tentang penyusuan..Insyallah klu diberikan rezeki lg,sy akn guna ilmu penyusuan sepenuhnya..Dan thanks kpd group KIM yg telah byk membuka mata sy tntang breastfeeding