Tuesday, November 22, 2011

.:WiNNer:.

Pg semalam tgh duk godek2 blog...ternampak blog mamaema dah umum pemenang contest yg aku join ari tu...Tak sangka lak aku adalah pemenang no .1 daripada 120 org yg join hehe...Ni yg buat nak join lg contest...cepat2 sape yg buat contest tag me..... :p


result - 26

and...aku yg ke - 26 hihi....
hadiahnye tunggu....aku pun xthu apa hadiah nye...hadiah misteri katanya

Monday, November 21, 2011

.:NeW HouSe:.


Sabtu kelmarin mmg niat nk pg tgk area umh baru ....tp xsangka lak blh naik atas tgk umh sendri kan hihihi....Mula-mula igt xleh naik, tkut umh tu kunci coz aku lom amik kunci lg..Kebetulan ada cina yg urus rmh tu kot ada kt situ..Eri trus g tnye bla..bla...dan eri ajak aku naik atas...Huhu...bila dah naik terus berangan dah dpt umh baru hahaha...dlm kepala trus nk letak itu ini...Sor far..umh ni blh tahanla...puas hati..tp satu je xpuas hati...tang dapur tu alahai...kecik molek jek....xpela nk wat cam ne kan...Tgula aku duk 2,3 thun dlu ada duit skit bru renovet tang dapur tu...Tgk je la gambar2 ni...sorry ler gambar ntah pape..aku xretila nk amk gmbar umh ni hehe...

View dari luar..pic ni di ambil msa lom cat lg...

Pintu utama..view dari luar

Pintu utama..view dari dlm umh

Ruang tamu n ruang makan..blh tahanla luasnya...

View dari balcony..umah aku mengadap higway je..xde klcc ok..hari2 duk kire kete je kot :))

view dri ruang makan menghala ke dapur

Bilik utama ku huhuhu...tingkap smp bawah...kna cari langsir labuh

Bilik no-3

Bilik no-2
Dann..dapur ku yg comel lote ni hahaha....sebelah tu yard...

Toilet no 2...toilet 1 lupa lak nk amk :))

Wednesday, November 16, 2011

.:Airis 8 BuLaN:.

semalam genap airis 8 bulan....kjap je kan msa berlalu...sekarang dah byk karenah nye...Airis dah pandai :
~merangkak,tp kjap je pastu dah mls..dia lbh suka megesot bdan nye coz lbh laju
dari merangkak kot :)
~duduk,tp kena tgk gak coz kjap je pastu terbalik hehe..
~menjerit kuat2 ...xpadan pompuan suara kuat gile :)
~tak boleh kena tgl skit,bila xnmpak muka mama mula la meraung kuat2..dia nk mama
ada dkt dia je..(kena potostat muka mama besar2 ni hahha...)
~time hsp nenen mcm2 gaya dah..meniarap,merangkak,menonggeng mcm2la hihih...
~rumah dah start bersepah sjak dah bleh merangkak ni...tarik itu ini...






bila ngantuk..kite tdo

Monday, November 14, 2011

.:Layang-layang:.


Ptg semalam ke taman layang-layang....kul 5ptg airis dah ngekk..ngekk merengek xthu nk apa bdk kck ni...bg susu xnak..dukung pun ngekk..ngekk lg....Pas tu ajak abah kuar...Msuk je kete trus je senyap sengeh2 budak ni hehehe...Ooo dah pndai ajak kuar ek hihik...Mula2 xthu nk g mna..tgk cuaca pun xdela nk ujan..last2 smp ke tman layang-layang...

Budak yg hepy bila da msuk kete






Daa..nk balik da...ari pun mau ujan...

Thursday, November 3, 2011

.:Nasi AraB:.

Nasi arab menu untuk lunch kiteorg ari ni...Dah lama nk mkn nasik arab ni tp asyik nanti je hehe..Ari ni tertunai ler hajat kiteorg nk mkn nasi arab ni huhu...Berbaloi-baloi !!



Tgh oder

suda smp nasi arab kite..3 set nsi arab untuk aku,k.intan & k.lina.Berbaloi-baloi nasik nye marvellous blh kenyang smp malam kot :)


muka hepy

air ni termasuk dlm set nasi & kebab yg harganye RM9.90 1set

kebab sedap untuk ain & nurul





licin!!

.:Salam AidilAdha:.



Ari ni aku last keje...mlm ni balik kampung yuhuuuu.....ahad ni da raye aji...umh aku ada wat kenduri aqiqah airis...Airis dah nk msuk 8 bulan bru nk kekah hehe...Okeyla pada yg balik kg..selamat balik kampung la ye...hati2 ketika memandu..ingatla org tersayang..
SALAM AIDILADHA dari kami sekeluarga :))
Lembu ni sedey coz nk kena sembelih nti :))

Wednesday, November 2, 2011

.:Contest Anakku Berfotogenik:.




First time nk join contest utk ank hehe...sape2 nak join klik sini
tarikh tutup : 11/11/11 (nombor cantik :)

dan ini gambar yg berfotogenik

v
v
v

Nama anak : Nur Airis Yusriana bt Yushairie
Umur anak : 8bulan
Nama ibu : Norafida Abdullah
Nama bapa : Yushairie Yusoff
nak tag :
K.Intan lagi hehe
Ummi anum

Tuesday, November 1, 2011

.:OaT + KuRma:.



Baby food lg hehe...Airis da xnk mkn bubur nasi da..dah jemu agaknye..Mkn 2-3 sudu pastu sembur2 mkanan tu huhu...Skrg nk mkn mknan org besar..Mn boleh lg sayang oii..tgu 1 thun bru leh..Skrang aku try msk oat lak..ntah la dia mau mkn ke tak...

Pic pinjam dri google hehe..lpa lak nk snap gmbar smlm
Oat organic regular brand anzen sesuai tuk baby coz tidak mengandungi pengawet kimia & pewarna

Kurma

Dah siap di masak oat + kurma

Blogger templates

Tuesday, November 22, 2011

.:WiNNer:.

Pg semalam tgh duk godek2 blog...ternampak blog mamaema dah umum pemenang contest yg aku join ari tu...Tak sangka lak aku adalah pemenang no .1 daripada 120 org yg join hehe...Ni yg buat nak join lg contest...cepat2 sape yg buat contest tag me..... :p


result - 26

and...aku yg ke - 26 hihi....
hadiahnye tunggu....aku pun xthu apa hadiah nye...hadiah misteri katanya

Monday, November 21, 2011

.:NeW HouSe:.


Sabtu kelmarin mmg niat nk pg tgk area umh baru ....tp xsangka lak blh naik atas tgk umh sendri kan hihihi....Mula-mula igt xleh naik, tkut umh tu kunci coz aku lom amik kunci lg..Kebetulan ada cina yg urus rmh tu kot ada kt situ..Eri trus g tnye bla..bla...dan eri ajak aku naik atas...Huhu...bila dah naik terus berangan dah dpt umh baru hahaha...dlm kepala trus nk letak itu ini...Sor far..umh ni blh tahanla...puas hati..tp satu je xpuas hati...tang dapur tu alahai...kecik molek jek....xpela nk wat cam ne kan...Tgula aku duk 2,3 thun dlu ada duit skit bru renovet tang dapur tu...Tgk je la gambar2 ni...sorry ler gambar ntah pape..aku xretila nk amk gmbar umh ni hehe...

View dari luar..pic ni di ambil msa lom cat lg...

Pintu utama..view dari luar

Pintu utama..view dari dlm umh

Ruang tamu n ruang makan..blh tahanla luasnya...

View dari balcony..umah aku mengadap higway je..xde klcc ok..hari2 duk kire kete je kot :))

view dri ruang makan menghala ke dapur

Bilik utama ku huhuhu...tingkap smp bawah...kna cari langsir labuh

Bilik no-3

Bilik no-2
Dann..dapur ku yg comel lote ni hahaha....sebelah tu yard...

Toilet no 2...toilet 1 lupa lak nk amk :))

Wednesday, November 16, 2011

.:Airis 8 BuLaN:.

semalam genap airis 8 bulan....kjap je kan msa berlalu...sekarang dah byk karenah nye...Airis dah pandai :
~merangkak,tp kjap je pastu dah mls..dia lbh suka megesot bdan nye coz lbh laju
dari merangkak kot :)
~duduk,tp kena tgk gak coz kjap je pastu terbalik hehe..
~menjerit kuat2 ...xpadan pompuan suara kuat gile :)
~tak boleh kena tgl skit,bila xnmpak muka mama mula la meraung kuat2..dia nk mama
ada dkt dia je..(kena potostat muka mama besar2 ni hahha...)
~time hsp nenen mcm2 gaya dah..meniarap,merangkak,menonggeng mcm2la hihih...
~rumah dah start bersepah sjak dah bleh merangkak ni...tarik itu ini...






bila ngantuk..kite tdo

Monday, November 14, 2011

.:Layang-layang:.


Ptg semalam ke taman layang-layang....kul 5ptg airis dah ngekk..ngekk merengek xthu nk apa bdk kck ni...bg susu xnak..dukung pun ngekk..ngekk lg....Pas tu ajak abah kuar...Msuk je kete trus je senyap sengeh2 budak ni hehehe...Ooo dah pndai ajak kuar ek hihik...Mula2 xthu nk g mna..tgk cuaca pun xdela nk ujan..last2 smp ke tman layang-layang...

Budak yg hepy bila da msuk kete






Daa..nk balik da...ari pun mau ujan...

Thursday, November 3, 2011

.:Nasi AraB:.

Nasi arab menu untuk lunch kiteorg ari ni...Dah lama nk mkn nasik arab ni tp asyik nanti je hehe..Ari ni tertunai ler hajat kiteorg nk mkn nasi arab ni huhu...Berbaloi-baloi !!



Tgh oder

suda smp nasi arab kite..3 set nsi arab untuk aku,k.intan & k.lina.Berbaloi-baloi nasik nye marvellous blh kenyang smp malam kot :)


muka hepy

air ni termasuk dlm set nasi & kebab yg harganye RM9.90 1set

kebab sedap untuk ain & nurul





licin!!

.:Salam AidilAdha:.



Ari ni aku last keje...mlm ni balik kampung yuhuuuu.....ahad ni da raye aji...umh aku ada wat kenduri aqiqah airis...Airis dah nk msuk 8 bulan bru nk kekah hehe...Okeyla pada yg balik kg..selamat balik kampung la ye...hati2 ketika memandu..ingatla org tersayang..
SALAM AIDILADHA dari kami sekeluarga :))
Lembu ni sedey coz nk kena sembelih nti :))

Wednesday, November 2, 2011

.:Contest Anakku Berfotogenik:.




First time nk join contest utk ank hehe...sape2 nak join klik sini
tarikh tutup : 11/11/11 (nombor cantik :)

dan ini gambar yg berfotogenik

v
v
v

Nama anak : Nur Airis Yusriana bt Yushairie
Umur anak : 8bulan
Nama ibu : Norafida Abdullah
Nama bapa : Yushairie Yusoff
nak tag :
K.Intan lagi hehe
Ummi anum

Tuesday, November 1, 2011

.:OaT + KuRma:.



Baby food lg hehe...Airis da xnk mkn bubur nasi da..dah jemu agaknye..Mkn 2-3 sudu pastu sembur2 mkanan tu huhu...Skrg nk mkn mknan org besar..Mn boleh lg sayang oii..tgu 1 thun bru leh..Skrang aku try msk oat lak..ntah la dia mau mkn ke tak...

Pic pinjam dri google hehe..lpa lak nk snap gmbar smlm
Oat organic regular brand anzen sesuai tuk baby coz tidak mengandungi pengawet kimia & pewarna

Kurma

Dah siap di masak oat + kurma