Monday, May 27, 2013

.:Ke Johor:.

Assalamualaikum....sempena hari wesak aku ke Johor saje2 jalan ke rumah my abang...Tujuan utama ke sana coz anak saudara aku nk masuk matrik di pontian..Mak ayah aku dtg skali dari terengganu,harusla aku pun nk jugak pergi hehe..Rumah my abang kt Pasir Gudang,penghujung benua dah huhu...Jauh jgk la klu dari kl dgn jem lg,sama jauh dari kl ke terengganu...First time aku pergi umah my abng sejak dia pindah johor.
Pagi sabtu ke tangjung langsat tgk kpal terbang turun naik...seberang sana dah singapura...
Tangan dia asyik tunjuk kpal terbang je...
Sini jugak ada sarang buaya...singgah tgk buaya jap
Belakang tu ada buaya,besar2 gedabak buaya situ...
Geli geleman aku tgk sang buaya ni,mulut ternganga2
Mcm2 spesis buaya kt sini
budak yg susah sgt nk bergambar sekarang
sebelah petang ke tmn layang2 pulak...kt sini tmpat dorg buat festival layang2 tu

Airis pun sibuk gak nk main layang2,

Pagi ahad ke pontian cari tmpat belajar my ank saudara...jalan2 kejap..apsal si airis tu..suka sgt dpt jalan hehe
My family....Yg tak pandang kamera tu abang aku hehe..paling tinggi


Macam dora tak?..airis tak suka ikat2 rambut sepit rmbut..segala hiasan kepala sume tak suka..so mcm tula jadinya hehe

Thursday, May 23, 2013

.:Macam-macam:.

Assalamualaikum....Hurmm...malasnya nak upadate sejak2 ni kan...Lagipun mmg xde cerita pun hehe..Ni pun saje2 nak tepek gmbar airis je...Sejak airis dah berusia 2 tahun ni,lain mcm sikit dia punye perangai hehe..mencabar kesabaran aku betul budak kecik ni...apa2 pun layan kan aje perangai dia..marah pun bukan dia tahu apa pun...hehe..sabar je la yg mampu...
Merenung masa depan
Ini la perangai yg mencabar kesabaran aku haha...di larangnya lagi dia buat....kdg2 smp atas nun dia pnjat..sabarla wahai mama
Ni pulak time baik main ngn bear tu,konon2 nak pkaikan pampes..dia ckp baby berak ni...
Ini lg satu perangai pelik huhuh...sabar lagi wahai mama....kdg2 tergolek tong tu..pastu marah kt tong tu haha..apa2la airis...
Ok..daa...

Thursday, May 9, 2013

.:Balik kampung + Mengundi:.

Assalamualaikum...Baru terhegeh nak cite pasal mengundi...Sebelum mengundi harusla jalan2 cari mkn tepi pantai hehe..tp time ni jln da jem..dorg sibuk berkempen sana sini...Rimas pun ada..Tak de cite sgt pun...saje nk share gmbar time balik kg...
Airis sgt suka main pasir pantai....
Airis wif maksu
Cer cari mana airis hehe...tu paling kecik sibuk nak main ngn org besar...Airis bersama sepupu2nya
Tiba hari mengundi,awal2 pagi dah terpacak tmpat mengundi...Demam bendera mcm nk raye pulok
Yes saya pilih mengundi,tp saya tak suka politik huhu
Saya dah mengundi...
Sekolah rendah aku dulu dah byk berubah...suasana mengundi

Thursday, May 2, 2013

.:Rasulullah is my Doctor wif Makanan Sunnah:.

Assalamualaikum...ari tu aku ada post buku Rasulullah ni...Tp aku tak baca habis lg..baru baca sikit aku dah terpikat dengan cara beliau..

Hari ni laju je aku pergi kedai arab beli makanan sunnah...Selama ni aku tak buka mata pun tentang makanan sunnah ni..hanya pandang ubat-ubatan moden semata2..Oleh itu jangan kita taksub sgt dengan ubatan moden sehingga la kita lupa makanan sunnah nabi.Subhanallah betapa magic nya cara perubatan Rasulullah kita...Buku tu sudah terpahat dlm hatiku....Insha Allah akan aku amalkan sampai bila2...Pagi td aku dah suapkan minyak zaitun kt airis,alhamdulillah dia suka...



Bagi penyakit lahir Allah s.w.t menetapkan peraturan atau sunnatullah. setiap penyakit yang menimpa manusia terdapat ubatnya sebagaimana sabda Rasulullah saw:
" Setiap penyakit ada ubatnya, diketahui oleh orang yang berilmu dan tidak diketahui oleh orang yang tidak berilmu kecuali tua dan mati."

Blogger templates

Monday, May 27, 2013

.:Ke Johor:.

Assalamualaikum....sempena hari wesak aku ke Johor saje2 jalan ke rumah my abang...Tujuan utama ke sana coz anak saudara aku nk masuk matrik di pontian..Mak ayah aku dtg skali dari terengganu,harusla aku pun nk jugak pergi hehe..Rumah my abang kt Pasir Gudang,penghujung benua dah huhu...Jauh jgk la klu dari kl dgn jem lg,sama jauh dari kl ke terengganu...First time aku pergi umah my abng sejak dia pindah johor.
Pagi sabtu ke tangjung langsat tgk kpal terbang turun naik...seberang sana dah singapura...
Tangan dia asyik tunjuk kpal terbang je...
Sini jugak ada sarang buaya...singgah tgk buaya jap
Belakang tu ada buaya,besar2 gedabak buaya situ...
Geli geleman aku tgk sang buaya ni,mulut ternganga2
Mcm2 spesis buaya kt sini
budak yg susah sgt nk bergambar sekarang
sebelah petang ke tmn layang2 pulak...kt sini tmpat dorg buat festival layang2 tu

Airis pun sibuk gak nk main layang2,

Pagi ahad ke pontian cari tmpat belajar my ank saudara...jalan2 kejap..apsal si airis tu..suka sgt dpt jalan hehe
My family....Yg tak pandang kamera tu abang aku hehe..paling tinggi


Macam dora tak?..airis tak suka ikat2 rambut sepit rmbut..segala hiasan kepala sume tak suka..so mcm tula jadinya hehe

Thursday, May 23, 2013

.:Macam-macam:.

Assalamualaikum....Hurmm...malasnya nak upadate sejak2 ni kan...Lagipun mmg xde cerita pun hehe..Ni pun saje2 nak tepek gmbar airis je...Sejak airis dah berusia 2 tahun ni,lain mcm sikit dia punye perangai hehe..mencabar kesabaran aku betul budak kecik ni...apa2 pun layan kan aje perangai dia..marah pun bukan dia tahu apa pun...hehe..sabar je la yg mampu...
Merenung masa depan
Ini la perangai yg mencabar kesabaran aku haha...di larangnya lagi dia buat....kdg2 smp atas nun dia pnjat..sabarla wahai mama
Ni pulak time baik main ngn bear tu,konon2 nak pkaikan pampes..dia ckp baby berak ni...
Ini lg satu perangai pelik huhuh...sabar lagi wahai mama....kdg2 tergolek tong tu..pastu marah kt tong tu haha..apa2la airis...
Ok..daa...

Thursday, May 9, 2013

.:Balik kampung + Mengundi:.

Assalamualaikum...Baru terhegeh nak cite pasal mengundi...Sebelum mengundi harusla jalan2 cari mkn tepi pantai hehe..tp time ni jln da jem..dorg sibuk berkempen sana sini...Rimas pun ada..Tak de cite sgt pun...saje nk share gmbar time balik kg...
Airis sgt suka main pasir pantai....
Airis wif maksu
Cer cari mana airis hehe...tu paling kecik sibuk nak main ngn org besar...Airis bersama sepupu2nya
Tiba hari mengundi,awal2 pagi dah terpacak tmpat mengundi...Demam bendera mcm nk raye pulok
Yes saya pilih mengundi,tp saya tak suka politik huhu
Saya dah mengundi...
Sekolah rendah aku dulu dah byk berubah...suasana mengundi

Thursday, May 2, 2013

.:Rasulullah is my Doctor wif Makanan Sunnah:.

Assalamualaikum...ari tu aku ada post buku Rasulullah ni...Tp aku tak baca habis lg..baru baca sikit aku dah terpikat dengan cara beliau..

Hari ni laju je aku pergi kedai arab beli makanan sunnah...Selama ni aku tak buka mata pun tentang makanan sunnah ni..hanya pandang ubat-ubatan moden semata2..Oleh itu jangan kita taksub sgt dengan ubatan moden sehingga la kita lupa makanan sunnah nabi.Subhanallah betapa magic nya cara perubatan Rasulullah kita...Buku tu sudah terpahat dlm hatiku....Insha Allah akan aku amalkan sampai bila2...Pagi td aku dah suapkan minyak zaitun kt airis,alhamdulillah dia suka...



Bagi penyakit lahir Allah s.w.t menetapkan peraturan atau sunnatullah. setiap penyakit yang menimpa manusia terdapat ubatnya sebagaimana sabda Rasulullah saw:
" Setiap penyakit ada ubatnya, diketahui oleh orang yang berilmu dan tidak diketahui oleh orang yang tidak berilmu kecuali tua dan mati."