Thursday, January 31, 2013

.:Jalan2 Kl + Melaka:.

Assalamualaikum....sempena cuti maulidur rasul & thaipusam family mertua aku dtg dari kampung...Berjalan sakanla kiteorg sempena cuti deret itu hari...Khamis ngn jumaat  jln2 kl sabtu ahad lak kt melaka n singgah nilai time balik huhu...Biar gambar bercerita :)
Airis bersiap sedia nk g mandi wet world
menunggu sementara dorg beli tiket
Masuk je pintu masuk wet world....airis dah menjerit mcm kena histeria bila nmpak air hahha..Pantang nmpak air
Airis wif abah..mama tak mandi...malas
nak balik dah...airis wat muka tak puas hati sbb tak puas lg nak mandi kolam hihik
Malam lak ke i-city...Airis wif sepupu dia sofea
Sabtu lak ke Melaka....time ni kt zoo melaka...





A Famosa

airis yg tak suka tgk camera....time ni muka baru bgun tido..


Last destinasi nilai...soping dulu...
Ok bye...Peace....

Tuesday, January 29, 2013

.:Touching:.

Assalamualaikum...pagi2 dah touching...Td ada terbuka group KIM...ada lak org post video ni...Paling touching bila chinese lady tu susukan 20 org bby ketika bencana alam di china smp dia sendiri nangis sbb kesiankan anak org lain yg disusukan tu..kuatnye semangat bf kt negara luar.Jom momiies kita berjuang hingga titisan susu terakhir! Insya Allah..Walaupun aku bukan seorg ibu yg fully bf...tp masih terasa bila time bf airis dan tak sanggup lg nak wean off dia..sob..sob...


P/s : Slama ni dgr je org ckp"anak dah 2 thun,nape tak stop je susu badan..taruk je garam ke nescafe ke kt nenen biar budak tu rasa lain n terus stop bf"...Skrang airis dah nak msuk 2 tahun...tp aku tak sanggup lg nak stopkan dia..baru sekarang aku terasa betapa susahnya nak stopkan dia mcm tu je..dan aku tak sanggup nak letak garam sume tu...Bila bnda ni terjadi kt kita baru terasa ikatan antara ibu dan ank tu...

Wednesday, January 23, 2013

.:Salam Maulidur Rasul:.

Assalamualaikum...Esok dah cuti..lusa jumaat pun mesti ramai amik cutikan.. 

Esok iaitu 12 Rabiul Awal adalah merupakan cuti sempena mengenang akan kelahiran seorang manusia terulung yang pernah dicipta oleh Allah S.W.T… kelahiran Nabi Muhammad S.A.W, seorang yang mencintai Tuhannya, agamanya serta umatnya… sehinggakan pada kewafatan baginda juga masih memikirkan akan kesejahteraan umatnya… 

Mari lah kita menyambut hari Maulidur Rasul ini dengan penuh muhasabah diri… Amin…

Friday, January 18, 2013

.:Tahniah Nurul Uyun:.

Assalamualaikum....Muka depan metro hari ni hangat dengan isu anak susuan...Kt fb pun hangat ngn isu ni...Apa yg hangat....Ini adalah perkongsian cerita mengenai ibu susuan dan anak susuan. Ramai yang tidak tahu atau kurang faham berkenaan isu ini. Apakah hukumnya? Boleh ke tidak? Dan ada yang ragu untuk menjadi ibu susuan.

Bg aku Nurul Uyun telah buat satu amalan yg sangat mulia.Tp aku sedih bila baca komen2 yg negatif yg tidak tahu hujung pangkal pasal penyusuan ibu.Tp aku nak tergelak ada sorg tu komen mcm ni "Memang niat pompuan tu baik,tp kne fkr klu bdk tu saje yg mnum xpe..takut nti hbs mak bdk,bapak budak semua trminum susu tu"Hoi!! kalau mak pak atuk nenek dia nak minum sebaldi pun boleh.. silakannnnnn...Yg menjadi anak susuan adalah bayi yg berumur bawah 2 tahun saje.... 

Maka, untuk menjadi ibu susuan syarat tersebut perlulah dipenuhi. Dan sangat baguslah jika wanita yang dikurniakan rezeki susu melimpah ruah berkongsi nikmat yang ALLAH kurniakan demi kesihatan anak-anak susuan beliau. Sedia maklum susu ibu adalah susu yang paling sesuai untuk bayi manusia. 

Demi untuk mengelakkan perkahwinan sesama adik beradik susuan, keluarga penderma dan penerima haruslah saling berkenalan (kenal-mengenali) dan seeloknya menyimpan salinan surat beranak anak masing-masing, no telefon dan alamat untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini di kemudian hari. 

Apa yang penting di sini ialah, usaha beliau menjadi ibu susuan sangatlah mulia dan terpuji. Dan tidak salah langsung di sisi agama jika ibu susuan meminta upah menyusukan anak orang. 

 ALLAH menciptakan yang terbaik untuk hamba-NYA. Tahniah buat ibu yang sudi menjadi ibu susuan dan tidak lokek berkongsi susu dan kasih.
Utk pengetahuan korg..nurul uyun ni salah seorg blogger..CUTE MUM dan juga geng KIM(kumpulan ibu2 menyusu)

Balqis (depan) antara penerima susu perahan Nurul Uyun.
P/s : Saya bangga dengan awak Nurul Uyun..Cayok!!!

Thursday, January 17, 2013

.:2 bulan lagi:.

Assalamualaikum....Lagi 2 bulan airis nak masuk 2 tahun...Skrg dah 1 tahun 10 bulan...Cepatnya masa skarang kan..tup2 dah besar anak dara mama ni :)Perkembangan dia pun berubah2 sekarang ni...cakap dah pandai..tp sebutan tak bape nak betul lg...ada yg mama faham..dan ada gak mama tak faham...kalau yg mama tak faham apa yg dia ckp tu mesti dia marah punye hahaha...Dah mama tak faham anak oii...Kadang2 nak tergelak apa yg dia ckp pelat2 tu hihik... 

Apa yg nak tergelak time dlm kete..klu dia nmpak mamak jual roti..mesti dia ckp "babu nak boti"(roti)hahah...suka2 je mintak roti kt org...Suka mandi..pantang tgk air msti buka baju...tak kira kt mna pun...Ari tu kiteorg pg mana ntah..adala kolam air pancut...tetiba je si airis ni melulu kt dpan air tu nak mandi..siap buka baju lg...hahaha...tak bolehla bwk bdk ni nmpak2 air.... 

Airis masih lg menyusu badan...patutnya smp 2 tahun...tp mama tak smp hati lak nak wean off dia...Biarla dia wean off sndri.slow...slow...lg pun susu mama banyak lg..klau dia tak nenen sehari..menitik lg susu mama ni ..kdg2 bengkak susu smp demam..Eh ke lain lak citernya...Bab BF nanti aku citer lain lak ye... 

Okla...klu nk cite psl dia mmg tak habis...sekarang mama dah tak sabar nak buat birthday party airis 2 tahun ni hehe...Time airis setahun dlu xde sambut2 beria pun..just buat kt kg je...Kali ni mcm nak buat meriah sikit...Skrang mama tgh prepair apa yg patut...bye....


Monday, January 14, 2013

.:Ais Krim sihat:.

Assalamualaikum....Dah lama aku beli acuan ais krim ni....tp malas btul nak buatnye..Semalam pg nsk nmpak tembikai yg separuh...Beli dgn niat nak buat ais krim hehe...Balik umh terus blend tembikai ni dan masuk dlm acuan comel tu siap....Tak payah ltk gula coz tembikai tu dah manis...Pastu masuk peti ais..Tp tak boleh bagi airis lg..sbb nmpak dia batuk je skrg ni..


Budak yg suka duduk atas perut abah hihik....

Tuesday, January 8, 2013

.:Kerepek Ngaku:.

Keje hari minggu lpas aku buat projek 'mengaku' hehe..Mengaku apa tu...Ngakula aku pun tak tahu sejenis buah atau sayur...Nama betul dia pelik sikit tak thu nak sebut mcm mna kih..kih..Yg aku tahu ngaku je la..ala2 sengkuang gitu.Ngaku ni time raya cina je ada..sedap bila jd kerepek.lg sedap dari potato chip tu hehe.

Ini dia rupa ngaku

kupas kulit n bersihkan

Pastu sagat nipis,basuh skit kasi hilang getah2 dia..ada getah ke..pandai2 je aku aha

masuk kuali ceeehhhh

siap!! boleh makan...Airis yg habiskan...suka btul dia ngn kerepek ni




Friday, January 4, 2013

.:Tahun Baru:.

Assalamualaikum....Hari ni dah 4hb baru nk citer tahun baru kih..kih...Sempat lg nk ucap hepy new year kan...masih mood tahun baru...Malam tahun bru tak pg mana2 pun just duk umah je.Mlm tahun kali ni sambut umh baru la kan...heeehe...Kt apatmen aku ada buat bbq utk merapatkan lg silaturahim antara jiran2..ceeewah...Tapi aku tak join pun coz airis dah tido...Eri je turun join skali..kan tak pg org ckp apa lak kan hehe..aku dah bersiap nk turun,si airis lak ngamuk2 nk tido..tak jd la mama nk g mkn ayam bkar kih..kih..Masing2 bwk sendri ayam perap ke ikan ke apa2la..aku mna nk sempat perap2 sume tu..last2 bli sosej je byk2 skit...asalkan bwk sudah...Laki aku jgk yg best dpt mkn2,aku lak dpt bau dri ats sajo...Gambo time bbq non ada..


Gambo ats tu time kul 12mlm..dah start bunyi bising bunga api meletup2..tp tak clear lak bunga api tu..mklumla kamera hp tak canggih hehe...Blur2 je nmpk...Belum smpat kul 12mlm pun dah ada org letup2 bunga api tu...Umah aku paling ats lgla gema bunyinya...Ramai gak yg behenti kete tpi2 jln tu nk tgk bunga api...mat2 rempit pun sebokkk kt jln raya ngn press moto kuat2...serabut wehh....


Pasu ni lak citer di pagi hari tahun baru...Ini gara2 budak kecik tu la...Mama blom sempat letak bunga lg nak oii..dah pecah..sob..sob..Umah aku tak boleh nak berhias2 lg..sumeee bnda dia konker...tak kira bnda tu kck ke besar ke msti dia jumpa je...area tv pun dia nk main hahha..sabar2...Lg satu pantang aku masuk dapur..ada je budak kck tu ikt bontot aku huhu...pas2 pecahkan cawan lak..adoi ank...nmpaknya umh aku ni kna pkai brg plastik je sume kah..kah...
Langsir di tahun baru jgk ke...Dah nama tahun baru..mstila umh baru,langsir baru...cehh cra ckp mcm org kaya kah..kah Klu korg tengok pengikat langsir ke apa org panggil tu haha...Itu pun dah bape kali airis tarik...ats kabinet tv tu pun tmpat dia turun naik..langsir tu pun dia nk main nyorok2 blkg tu...Umah aku msih lg dlm proses deco2..decola sgt....Deco ngn budak kecik ni boleh la...hehe

Time nk g jln...smntara tggu abah airis solat..smpat amk gmbar jap...abaikan bilik aku yg tak terurus lg tu ye..mcm tokang pecah haha..




Pic ni time tggu cuci kete...sempat main cikucak...Time mood baik sume comel je kan..cer time bad mood..ada je dia buat hal..meh nak citer kelmarin..time nk balik umh pas amk airis kt bs..otw balik umh tu ada satu taska yg kt depan pintu tu diorg deco2 ngn belon2..first day skolahkan...diorg deko2la taska tu..Si airis ni pantang ngn belon & bola.Apalagi si kecik tu bila tgk belon tu..ngamuk2la nak belon tu.."mama nak elon-nak elon"..aishh!! mama tgh drive dia plak ngamuk2 tarik tudung mama...Ayoyo....hilang sabar mama time tu...dahla dpn skit simpang 3 xde trafic light..nk bhnti mna boleh kt stu.tawakal je time tu.Kena marah seketul ngn mama..lgla melalak...Uwaaaa!!Mama dah tensen dgr dia melalak...Pastu mama ckp jom kedai,senyap kjap hehe...Bila dia nmpk kedai aku lak tak bhnti...smbung melalak lg smpaila ke rumah..berpeluh mak nak oii....Makin besa budak ini,makin bijak dia buat perangai..tu la nma budak kan hehe...Kita marah pun,bkn dia tahu apa pun...Apapun sabar je la melayan kerenah ank ni hehe...Mcm mnala klu airis ni dpt adik nti...huhu...Azam baru mmg nk tmbah ank hehe....

Blogger templates

Thursday, January 31, 2013

.:Jalan2 Kl + Melaka:.

Assalamualaikum....sempena cuti maulidur rasul & thaipusam family mertua aku dtg dari kampung...Berjalan sakanla kiteorg sempena cuti deret itu hari...Khamis ngn jumaat  jln2 kl sabtu ahad lak kt melaka n singgah nilai time balik huhu...Biar gambar bercerita :)
Airis bersiap sedia nk g mandi wet world
menunggu sementara dorg beli tiket
Masuk je pintu masuk wet world....airis dah menjerit mcm kena histeria bila nmpak air hahha..Pantang nmpak air
Airis wif abah..mama tak mandi...malas
nak balik dah...airis wat muka tak puas hati sbb tak puas lg nak mandi kolam hihik
Malam lak ke i-city...Airis wif sepupu dia sofea
Sabtu lak ke Melaka....time ni kt zoo melaka...





A Famosa

airis yg tak suka tgk camera....time ni muka baru bgun tido..


Last destinasi nilai...soping dulu...
Ok bye...Peace....

Tuesday, January 29, 2013

.:Touching:.

Assalamualaikum...pagi2 dah touching...Td ada terbuka group KIM...ada lak org post video ni...Paling touching bila chinese lady tu susukan 20 org bby ketika bencana alam di china smp dia sendiri nangis sbb kesiankan anak org lain yg disusukan tu..kuatnye semangat bf kt negara luar.Jom momiies kita berjuang hingga titisan susu terakhir! Insya Allah..Walaupun aku bukan seorg ibu yg fully bf...tp masih terasa bila time bf airis dan tak sanggup lg nak wean off dia..sob..sob...


P/s : Slama ni dgr je org ckp"anak dah 2 thun,nape tak stop je susu badan..taruk je garam ke nescafe ke kt nenen biar budak tu rasa lain n terus stop bf"...Skrang airis dah nak msuk 2 tahun...tp aku tak sanggup lg nak stopkan dia..baru sekarang aku terasa betapa susahnya nak stopkan dia mcm tu je..dan aku tak sanggup nak letak garam sume tu...Bila bnda ni terjadi kt kita baru terasa ikatan antara ibu dan ank tu...

Wednesday, January 23, 2013

.:Salam Maulidur Rasul:.

Assalamualaikum...Esok dah cuti..lusa jumaat pun mesti ramai amik cutikan.. 

Esok iaitu 12 Rabiul Awal adalah merupakan cuti sempena mengenang akan kelahiran seorang manusia terulung yang pernah dicipta oleh Allah S.W.T… kelahiran Nabi Muhammad S.A.W, seorang yang mencintai Tuhannya, agamanya serta umatnya… sehinggakan pada kewafatan baginda juga masih memikirkan akan kesejahteraan umatnya… 

Mari lah kita menyambut hari Maulidur Rasul ini dengan penuh muhasabah diri… Amin…

Friday, January 18, 2013

.:Tahniah Nurul Uyun:.

Assalamualaikum....Muka depan metro hari ni hangat dengan isu anak susuan...Kt fb pun hangat ngn isu ni...Apa yg hangat....Ini adalah perkongsian cerita mengenai ibu susuan dan anak susuan. Ramai yang tidak tahu atau kurang faham berkenaan isu ini. Apakah hukumnya? Boleh ke tidak? Dan ada yang ragu untuk menjadi ibu susuan.

Bg aku Nurul Uyun telah buat satu amalan yg sangat mulia.Tp aku sedih bila baca komen2 yg negatif yg tidak tahu hujung pangkal pasal penyusuan ibu.Tp aku nak tergelak ada sorg tu komen mcm ni "Memang niat pompuan tu baik,tp kne fkr klu bdk tu saje yg mnum xpe..takut nti hbs mak bdk,bapak budak semua trminum susu tu"Hoi!! kalau mak pak atuk nenek dia nak minum sebaldi pun boleh.. silakannnnnn...Yg menjadi anak susuan adalah bayi yg berumur bawah 2 tahun saje.... 

Maka, untuk menjadi ibu susuan syarat tersebut perlulah dipenuhi. Dan sangat baguslah jika wanita yang dikurniakan rezeki susu melimpah ruah berkongsi nikmat yang ALLAH kurniakan demi kesihatan anak-anak susuan beliau. Sedia maklum susu ibu adalah susu yang paling sesuai untuk bayi manusia. 

Demi untuk mengelakkan perkahwinan sesama adik beradik susuan, keluarga penderma dan penerima haruslah saling berkenalan (kenal-mengenali) dan seeloknya menyimpan salinan surat beranak anak masing-masing, no telefon dan alamat untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini di kemudian hari. 

Apa yang penting di sini ialah, usaha beliau menjadi ibu susuan sangatlah mulia dan terpuji. Dan tidak salah langsung di sisi agama jika ibu susuan meminta upah menyusukan anak orang. 

 ALLAH menciptakan yang terbaik untuk hamba-NYA. Tahniah buat ibu yang sudi menjadi ibu susuan dan tidak lokek berkongsi susu dan kasih.
Utk pengetahuan korg..nurul uyun ni salah seorg blogger..CUTE MUM dan juga geng KIM(kumpulan ibu2 menyusu)

Balqis (depan) antara penerima susu perahan Nurul Uyun.
P/s : Saya bangga dengan awak Nurul Uyun..Cayok!!!

Thursday, January 17, 2013

.:2 bulan lagi:.

Assalamualaikum....Lagi 2 bulan airis nak masuk 2 tahun...Skrg dah 1 tahun 10 bulan...Cepatnya masa skarang kan..tup2 dah besar anak dara mama ni :)Perkembangan dia pun berubah2 sekarang ni...cakap dah pandai..tp sebutan tak bape nak betul lg...ada yg mama faham..dan ada gak mama tak faham...kalau yg mama tak faham apa yg dia ckp tu mesti dia marah punye hahaha...Dah mama tak faham anak oii...Kadang2 nak tergelak apa yg dia ckp pelat2 tu hihik... 

Apa yg nak tergelak time dlm kete..klu dia nmpak mamak jual roti..mesti dia ckp "babu nak boti"(roti)hahah...suka2 je mintak roti kt org...Suka mandi..pantang tgk air msti buka baju...tak kira kt mna pun...Ari tu kiteorg pg mana ntah..adala kolam air pancut...tetiba je si airis ni melulu kt dpan air tu nak mandi..siap buka baju lg...hahaha...tak bolehla bwk bdk ni nmpak2 air.... 

Airis masih lg menyusu badan...patutnya smp 2 tahun...tp mama tak smp hati lak nak wean off dia...Biarla dia wean off sndri.slow...slow...lg pun susu mama banyak lg..klau dia tak nenen sehari..menitik lg susu mama ni ..kdg2 bengkak susu smp demam..Eh ke lain lak citernya...Bab BF nanti aku citer lain lak ye... 

Okla...klu nk cite psl dia mmg tak habis...sekarang mama dah tak sabar nak buat birthday party airis 2 tahun ni hehe...Time airis setahun dlu xde sambut2 beria pun..just buat kt kg je...Kali ni mcm nak buat meriah sikit...Skrang mama tgh prepair apa yg patut...bye....


Monday, January 14, 2013

.:Ais Krim sihat:.

Assalamualaikum....Dah lama aku beli acuan ais krim ni....tp malas btul nak buatnye..Semalam pg nsk nmpak tembikai yg separuh...Beli dgn niat nak buat ais krim hehe...Balik umh terus blend tembikai ni dan masuk dlm acuan comel tu siap....Tak payah ltk gula coz tembikai tu dah manis...Pastu masuk peti ais..Tp tak boleh bagi airis lg..sbb nmpak dia batuk je skrg ni..


Budak yg suka duduk atas perut abah hihik....

Tuesday, January 8, 2013

.:Kerepek Ngaku:.

Keje hari minggu lpas aku buat projek 'mengaku' hehe..Mengaku apa tu...Ngakula aku pun tak tahu sejenis buah atau sayur...Nama betul dia pelik sikit tak thu nak sebut mcm mna kih..kih..Yg aku tahu ngaku je la..ala2 sengkuang gitu.Ngaku ni time raya cina je ada..sedap bila jd kerepek.lg sedap dari potato chip tu hehe.

Ini dia rupa ngaku

kupas kulit n bersihkan

Pastu sagat nipis,basuh skit kasi hilang getah2 dia..ada getah ke..pandai2 je aku aha

masuk kuali ceeehhhh

siap!! boleh makan...Airis yg habiskan...suka btul dia ngn kerepek ni




Friday, January 4, 2013

.:Tahun Baru:.

Assalamualaikum....Hari ni dah 4hb baru nk citer tahun baru kih..kih...Sempat lg nk ucap hepy new year kan...masih mood tahun baru...Malam tahun bru tak pg mana2 pun just duk umah je.Mlm tahun kali ni sambut umh baru la kan...heeehe...Kt apatmen aku ada buat bbq utk merapatkan lg silaturahim antara jiran2..ceeewah...Tapi aku tak join pun coz airis dah tido...Eri je turun join skali..kan tak pg org ckp apa lak kan hehe..aku dah bersiap nk turun,si airis lak ngamuk2 nk tido..tak jd la mama nk g mkn ayam bkar kih..kih..Masing2 bwk sendri ayam perap ke ikan ke apa2la..aku mna nk sempat perap2 sume tu..last2 bli sosej je byk2 skit...asalkan bwk sudah...Laki aku jgk yg best dpt mkn2,aku lak dpt bau dri ats sajo...Gambo time bbq non ada..


Gambo ats tu time kul 12mlm..dah start bunyi bising bunga api meletup2..tp tak clear lak bunga api tu..mklumla kamera hp tak canggih hehe...Blur2 je nmpk...Belum smpat kul 12mlm pun dah ada org letup2 bunga api tu...Umah aku paling ats lgla gema bunyinya...Ramai gak yg behenti kete tpi2 jln tu nk tgk bunga api...mat2 rempit pun sebokkk kt jln raya ngn press moto kuat2...serabut wehh....


Pasu ni lak citer di pagi hari tahun baru...Ini gara2 budak kecik tu la...Mama blom sempat letak bunga lg nak oii..dah pecah..sob..sob..Umah aku tak boleh nak berhias2 lg..sumeee bnda dia konker...tak kira bnda tu kck ke besar ke msti dia jumpa je...area tv pun dia nk main hahha..sabar2...Lg satu pantang aku masuk dapur..ada je budak kck tu ikt bontot aku huhu...pas2 pecahkan cawan lak..adoi ank...nmpaknya umh aku ni kna pkai brg plastik je sume kah..kah...
Langsir di tahun baru jgk ke...Dah nama tahun baru..mstila umh baru,langsir baru...cehh cra ckp mcm org kaya kah..kah Klu korg tengok pengikat langsir ke apa org panggil tu haha...Itu pun dah bape kali airis tarik...ats kabinet tv tu pun tmpat dia turun naik..langsir tu pun dia nk main nyorok2 blkg tu...Umah aku msih lg dlm proses deco2..decola sgt....Deco ngn budak kecik ni boleh la...hehe

Time nk g jln...smntara tggu abah airis solat..smpat amk gmbar jap...abaikan bilik aku yg tak terurus lg tu ye..mcm tokang pecah haha..




Pic ni time tggu cuci kete...sempat main cikucak...Time mood baik sume comel je kan..cer time bad mood..ada je dia buat hal..meh nak citer kelmarin..time nk balik umh pas amk airis kt bs..otw balik umh tu ada satu taska yg kt depan pintu tu diorg deco2 ngn belon2..first day skolahkan...diorg deko2la taska tu..Si airis ni pantang ngn belon & bola.Apalagi si kecik tu bila tgk belon tu..ngamuk2la nak belon tu.."mama nak elon-nak elon"..aishh!! mama tgh drive dia plak ngamuk2 tarik tudung mama...Ayoyo....hilang sabar mama time tu...dahla dpn skit simpang 3 xde trafic light..nk bhnti mna boleh kt stu.tawakal je time tu.Kena marah seketul ngn mama..lgla melalak...Uwaaaa!!Mama dah tensen dgr dia melalak...Pastu mama ckp jom kedai,senyap kjap hehe...Bila dia nmpk kedai aku lak tak bhnti...smbung melalak lg smpaila ke rumah..berpeluh mak nak oii....Makin besa budak ini,makin bijak dia buat perangai..tu la nma budak kan hehe...Kita marah pun,bkn dia tahu apa pun...Apapun sabar je la melayan kerenah ank ni hehe...Mcm mnala klu airis ni dpt adik nti...huhu...Azam baru mmg nk tmbah ank hehe....