Tuesday, December 31, 2013

.:Baju Kanak-Kanak:.

Assalamualaikum...Lama tak update tiba2 nak berniaga kt blog pulak hihi...Niaga kecik2 tolong promotkan untuk adik aku...Jom tgk2 dulu mana yg berkenan..murah-murah je...

BAJU TIDUR KANAK-KANAK
SAIZ=L
WARNA=KELABU

SAIZ BAHU=25CM
LABUH BAJU 31 CM
LABUH SELUAR= 44CM

HARGA=RM20 TIDAK TERMASUK POS
 SESUAI UNTUK UMUR 1TAHUN

BAJU TIDUR KANAK-KANAK
SAIZ=L
WARNA=MERAH

SAIZ BAHU=25CM
LABUH BAJU 31 CM
LABUH SELUAR= 44CM

HARGA=RM20 TIDAK TERMASUK POS
SESUAI UNTUK UMUR 1TAHUN


BAJU TIDUR KANAK-KANAK
SAIZ=L
WARNA=BIRU


SAIZ BAHU=25CM
LABUH BAJU 31 CM

                      LABUH SELUAR= 44CM


HARGA=RM20 TIDAK TERMASUK POS


KEMEJA
WARNA:KRIM

SAIZ=M
LABUH: 45 CM
SAIZ BAHU : 28 CM

RM18 TIDAK TERMASUK POS
TSHIRT+SELUAR PENDEK

SAIZ=12
LABUH SELUAR-28CM
LABUH BAJU-39CM
SAIZ BAHU-19CM
LEBAR BAJU-29CM

RM18 TIDAK TERMASUK POS
DRESS CHIFFON MERAH 004
SAIZ-22
LABUH-49CM
SAIZ BAHU-21CM

RM20 TIDAK TERMASUK POS

DRESS CHIFON HIJAU 004
SAIZ-24
LABUH-51CM
SAIZ BAHU-23CM

RM20 TIDAK TERMASUK POS

KEMEJA

SAIZ=6

LABUH: 38 CM
SAIZ BAHU : 25 CM

RM18 TIDAK TERMASUK POS
DRESS CHIFON 002

WARNA=PEACH
SAIZ 16 :

LABUH = 50CM
SAIZ BAHU = 21 CM

SAIZ 18
LABUH = 52 CM
SAIZ BAHU = 23CM

RM20 TIDAK TERMASUK POS
DRESS CHIFON OO1
WARNA:MERAH

LABUH : 53 CM
SAIZ BAHU :23 CM

RM20 TIDAK TERMASUK POS
DRESS CHIFON  OO1
WARNA:HIJAU

LABUH : 53 CM
SAIZ BAHU :23 CM

RM20 TIDAK TERMASUK POS

DRESS COTTON 003
SAIZ-18
LABUH-45 CM
SAIZ BAHU-22CM

RM15 TIDAK TERMASUK POS



Sesiapa berminat boleh emelkan pada shafinah@rocketmail.com atau komen pada entri ni :)







Monday, December 23, 2013

.:Ibu Rafif First Giveaway :.

Assalamualaikum..kali ni nak try join giveaway ibu Rafif  bertemakan ank bermain dekat play room atau mana2 tempat dia biasa bermain..Jom ramai2 join GA ni...

Syarat2nya :
1. Follow blog Ibu Rafif dulu. DONE
2. Buat entry dengan meletakkan SEKEPING saje gambar. . DONE
3. Terangkan la tentang situasi gambar tersebut.  DONE
4. Once dah joint, nanti tempek link di ruangan komen entry Ibu Rafif. DONE jugak.

Tarikh tutup penyertaan: 31 December 2013 
Dan gmbar ini yg aku pilih
Airis said: "Dengar sini murid2,sekarang cikgu nak ajar mama ngn abah ABC"
Mama,abah tgk papan hitam ni!!
(Airis suka main tulis2 sbb tu la aku belikan papan hitam tu...kt DIY je pun hehe)

Wednesday, November 27, 2013

.:Miscarriage:.

Assalamualaikum....mood kelaut nak update blog...Tanjat ke ngn tajuk aku tu hehehe...Kita hanya merancang Allah yg tentukan segalanya....Tiada rezeki lg untuk aku timang baby kali ke 2...Ceritanya...awal bulan hari tu patutnya time period aku,tp tunggu2 tak keluar jgk...Pastu terpikir nak wat UPT...Bila dah buat naik 2 line tp samar2..sah2la peknen kan..Sukala aku laki bini nk dpt baby lg...Tapi Allah dah merancang segalanya..Time 6week tu aku bleeding...Risau semacam je...sebab dah keluar seketul darah..Pergi hospital mmg sah dah gugur.Takde harapan airis nak dpt adik,.Takpe la..bukan rezeki aku..next cuba lg hehe...

Pic from google

Wednesday, November 6, 2013

.:Jalan2 Awal Muharam:.

Assalamualaikum...Selamat menyambut tahun baru islam...Tup2 dah masuk tahun baru kan..kejap je masa berlalu...Umur pun semakin meningkat...Okeyla awal muharam kiteorg pergi jalan2 kt pusat sains negara..Tak tahu nak g mana kan...Duk umah pun bosan gak,Airis lak asyik ajak g jalan je..Dari umah aku gombak nak ke pusat sains amik masa 10minit je klu lalu DUKE higway..Tp kena melabur tol ler 2 ringgit hehe...
amik gambar separuh je..Masuk sini tiket hanya 6 ringgit je..airis free...
suka airis tgk ikan besar2 lalu kt atas kepala,tak payah pergi aquaria heheh...kt sini pun byk ikan
guna kamera hp depan..blurrr

abah airis haha..nak naik angkasa ke

airis dan sotong..kt sini byk mainan budak2..sukala airis main itu ini...

airis panjat pokok...pastu tak nak turun dah..

hahah airis takut ngn patung jelir lidah ni...kena paksa gmbar
kantoi nampak mama kt blkag tolong pegangkan airis hehe


nak bergambar tp nak tgk penyu jgk..mana satu ni..tgn siap peace lg...Itu aje lawatan kami ke pusat sains ni hehe...

Tuesday, October 29, 2013

.:Border line:.

Assalamualaikum...slmat pagi uolls...border lineku dah siap tampal lalala....Mula2 aku tampal stiker wall yg gmbar kartun2 tu pada tempat tompok yg terkopek tp makin terkopek jadinya...Airisla tak boleh tgk benda2 comel terus je nak..Aku pun cabutla stiker wall tu...maka lagi byk terkopeknya huhuhu....Makin parah aku tgk wall aku tu,lagi sakit mata hehe..maka belila border line gambar bear,kebetulan ada kaler pink je...cun!! sesuai sgt ngn wall tu
sebelum tampal
tadaaa...cun tak? hehe...bye2 tompok2 .....

Dlm proses mendeko wall..
gemukkksnya mama awak ,airisss...........k bye.....

Tuesday, October 22, 2013

.:Update Feature Wall:.

Assalamualaikum....Hari tu aku janji nak update feature wall playroom airis kan..okey meh nak cite coz dah siap cat dinding tu..Tapi ada benda yg aku tak puas hati heehe...Yang jalur2 ni aku mampu buat satu dinding je,en laki aku dah malas nak menjalur katanya...
Ni dinding jalur2 tu,gambar atas ni belum cabut maskin tape lagi,tu yg nmpak comot...Dan gmbar bawah ni lak yg dah cabut maskin tape,nmpak kemas sikit :P

Bila tiba kt dinding sini takde dah jalur2 tu,kan aku ckp td laki aku malas nk menjalur,terus cat mcm ni hehe..okey jela
Apa yg aku tak puas hati tadi tu adalah
*
*
*
*
tadaaa..bila tarik maskin tape terus terkopek cat putih tu,hampehh tol...bila tacap balik cat putih tu dah tak cantik coz kulit dah terkopek...Aku pikir nanti nak tampal je border line yg walpaper tu kasi tutup yg tompok2 tu..


masukkan barang airis dulu,nanti2 kita deko plak ye...

Friday, October 18, 2013

.:Aidiladha:.

Assalamualaikum...Cerita raya haji kami...Tahun ni alhamdulillah aku masuk korban satu bahagian...Dah lama niat nak masuk korban tp tahun ni baru tercapai...Mak aku pun masuk,so dpt 2 bahagian daging hehe..Kiteorg takdela buat makan2 pun,cuma makan2 dgn ahli keluarga je.Selebihnya bagi daging kt org kampung n sedara mara
Airis bertudung senget :)

Inila korbanku kerana Allah Ta'ala
Lembu ni nmpak je kecik tp gemuk...Dpt 9kilo utk satu bahagian.



Friday, October 4, 2013

.:Intro Playroom:.

Assalamualaikum....Ari tu aku ada citer pasal nk buat playroom airis kan...Alhamdulillah baru nak bermula proses cat mengecat...Tengah kemas barang nak kosongkan bilik tu dulu..Pening tgk byk barang..da mcm stor bilik tu..Nanti nak kena pikir mcm mana nak letak barang2 yg sediada tu,umah aku dahla xde stor huhu...Umah apatment 3 bilik,bagi aku mcm rugi klu satu bilik nak jadikan store,coz klu mak ayah,adik bradik dtg mana mau tido huhu..Kalau buat playroom tu blh lagi nak tido hehe,Okeyla nanti update lg progress playroom...
Tema dinding hijau pink ala strawbery giteww..Ini pun baru sikit dpt cat,encik laki aku dah mengeluh kenape jalur2 hahaha...Maskin tape tu aku yg tempek tau jenuh panjat tangga,tp hasilnya bengkok2 line tu..heheh..ok bye

Wednesday, October 2, 2013

.:Wean off - success:.

Assalamualaikum....Berbalik pada cite cerai susu dgn airis,dulu aku ada cite cerai susu yg gagal hehe..Tp kali ni aku nak cite cerai susu yg success yea!!Airis dah 2 tahun 6 bulan baru cerai susu badan hehe.Mcm mna aku blh buat airis tak nak nenen ni,dulu aku ada citer yg aku taruk asam jawa dgn nescafe kt nenen tp tak jalan jgk,dia balun hisap jgk.Tapi kali ni kena cekalkan hati sikit,aku taruk pati delima yg masam tu..Tapi setiap kali dia mintak nenen aku kena taruk pati delima tu.Pati delima ni lg masam dari asam jawa kot,tp bagi aku sedap je pati delima ni hehe..Dlm masa sebulan jgk aku duk ulang2 taruk pati delima ni,baru dia dah tak mintak.Masa dlm 3 hari pertama aku taruk pati delima tu,airis tiba2 demam duk ckp sakit mulut.cek2 kt mulut byk ulser.Bwk g klinik doktor ckp hmfd ni coz dah ada bintik2 kt tangan dan kaki,time sakit mulut tu duk merengek je la,tak smp hati aku bg jgk nenen hehe.Dlm 4 hari dah baik,and aku teruskan pati delima tu sehingga sekarang,Alhamdulillah dia dah tak nenen,tp kadang2 jeling2 gak kt nenen aku siap ckp "nenen mama tak sedapkan" hehe..Good girl...anak ai dah besar rupanya....Airis nak adiklaaaa..kwang2..tunggu ye...mama tgh proses adik hahaha..k bye.........


Blogger templates

Tuesday, December 31, 2013

.:Baju Kanak-Kanak:.

Assalamualaikum...Lama tak update tiba2 nak berniaga kt blog pulak hihi...Niaga kecik2 tolong promotkan untuk adik aku...Jom tgk2 dulu mana yg berkenan..murah-murah je...

BAJU TIDUR KANAK-KANAK
SAIZ=L
WARNA=KELABU

SAIZ BAHU=25CM
LABUH BAJU 31 CM
LABUH SELUAR= 44CM

HARGA=RM20 TIDAK TERMASUK POS
 SESUAI UNTUK UMUR 1TAHUN

BAJU TIDUR KANAK-KANAK
SAIZ=L
WARNA=MERAH

SAIZ BAHU=25CM
LABUH BAJU 31 CM
LABUH SELUAR= 44CM

HARGA=RM20 TIDAK TERMASUK POS
SESUAI UNTUK UMUR 1TAHUN


BAJU TIDUR KANAK-KANAK
SAIZ=L
WARNA=BIRU


SAIZ BAHU=25CM
LABUH BAJU 31 CM

                      LABUH SELUAR= 44CM


HARGA=RM20 TIDAK TERMASUK POS


KEMEJA
WARNA:KRIM

SAIZ=M
LABUH: 45 CM
SAIZ BAHU : 28 CM

RM18 TIDAK TERMASUK POS
TSHIRT+SELUAR PENDEK

SAIZ=12
LABUH SELUAR-28CM
LABUH BAJU-39CM
SAIZ BAHU-19CM
LEBAR BAJU-29CM

RM18 TIDAK TERMASUK POS
DRESS CHIFFON MERAH 004
SAIZ-22
LABUH-49CM
SAIZ BAHU-21CM

RM20 TIDAK TERMASUK POS

DRESS CHIFON HIJAU 004
SAIZ-24
LABUH-51CM
SAIZ BAHU-23CM

RM20 TIDAK TERMASUK POS

KEMEJA

SAIZ=6

LABUH: 38 CM
SAIZ BAHU : 25 CM

RM18 TIDAK TERMASUK POS
DRESS CHIFON 002

WARNA=PEACH
SAIZ 16 :

LABUH = 50CM
SAIZ BAHU = 21 CM

SAIZ 18
LABUH = 52 CM
SAIZ BAHU = 23CM

RM20 TIDAK TERMASUK POS
DRESS CHIFON OO1
WARNA:MERAH

LABUH : 53 CM
SAIZ BAHU :23 CM

RM20 TIDAK TERMASUK POS
DRESS CHIFON  OO1
WARNA:HIJAU

LABUH : 53 CM
SAIZ BAHU :23 CM

RM20 TIDAK TERMASUK POS

DRESS COTTON 003
SAIZ-18
LABUH-45 CM
SAIZ BAHU-22CM

RM15 TIDAK TERMASUK POS



Sesiapa berminat boleh emelkan pada shafinah@rocketmail.com atau komen pada entri ni :)







Monday, December 23, 2013

.:Ibu Rafif First Giveaway :.

Assalamualaikum..kali ni nak try join giveaway ibu Rafif  bertemakan ank bermain dekat play room atau mana2 tempat dia biasa bermain..Jom ramai2 join GA ni...

Syarat2nya :
1. Follow blog Ibu Rafif dulu. DONE
2. Buat entry dengan meletakkan SEKEPING saje gambar. . DONE
3. Terangkan la tentang situasi gambar tersebut.  DONE
4. Once dah joint, nanti tempek link di ruangan komen entry Ibu Rafif. DONE jugak.

Tarikh tutup penyertaan: 31 December 2013 
Dan gmbar ini yg aku pilih
Airis said: "Dengar sini murid2,sekarang cikgu nak ajar mama ngn abah ABC"
Mama,abah tgk papan hitam ni!!
(Airis suka main tulis2 sbb tu la aku belikan papan hitam tu...kt DIY je pun hehe)

Wednesday, November 27, 2013

.:Miscarriage:.

Assalamualaikum....mood kelaut nak update blog...Tanjat ke ngn tajuk aku tu hehehe...Kita hanya merancang Allah yg tentukan segalanya....Tiada rezeki lg untuk aku timang baby kali ke 2...Ceritanya...awal bulan hari tu patutnya time period aku,tp tunggu2 tak keluar jgk...Pastu terpikir nak wat UPT...Bila dah buat naik 2 line tp samar2..sah2la peknen kan..Sukala aku laki bini nk dpt baby lg...Tapi Allah dah merancang segalanya..Time 6week tu aku bleeding...Risau semacam je...sebab dah keluar seketul darah..Pergi hospital mmg sah dah gugur.Takde harapan airis nak dpt adik,.Takpe la..bukan rezeki aku..next cuba lg hehe...

Pic from google

Wednesday, November 6, 2013

.:Jalan2 Awal Muharam:.

Assalamualaikum...Selamat menyambut tahun baru islam...Tup2 dah masuk tahun baru kan..kejap je masa berlalu...Umur pun semakin meningkat...Okeyla awal muharam kiteorg pergi jalan2 kt pusat sains negara..Tak tahu nak g mana kan...Duk umah pun bosan gak,Airis lak asyik ajak g jalan je..Dari umah aku gombak nak ke pusat sains amik masa 10minit je klu lalu DUKE higway..Tp kena melabur tol ler 2 ringgit hehe...
amik gambar separuh je..Masuk sini tiket hanya 6 ringgit je..airis free...
suka airis tgk ikan besar2 lalu kt atas kepala,tak payah pergi aquaria heheh...kt sini pun byk ikan
guna kamera hp depan..blurrr

abah airis haha..nak naik angkasa ke

airis dan sotong..kt sini byk mainan budak2..sukala airis main itu ini...

airis panjat pokok...pastu tak nak turun dah..

hahah airis takut ngn patung jelir lidah ni...kena paksa gmbar
kantoi nampak mama kt blkag tolong pegangkan airis hehe


nak bergambar tp nak tgk penyu jgk..mana satu ni..tgn siap peace lg...Itu aje lawatan kami ke pusat sains ni hehe...

Tuesday, October 29, 2013

.:Border line:.

Assalamualaikum...slmat pagi uolls...border lineku dah siap tampal lalala....Mula2 aku tampal stiker wall yg gmbar kartun2 tu pada tempat tompok yg terkopek tp makin terkopek jadinya...Airisla tak boleh tgk benda2 comel terus je nak..Aku pun cabutla stiker wall tu...maka lagi byk terkopeknya huhuhu....Makin parah aku tgk wall aku tu,lagi sakit mata hehe..maka belila border line gambar bear,kebetulan ada kaler pink je...cun!! sesuai sgt ngn wall tu
sebelum tampal
tadaaa...cun tak? hehe...bye2 tompok2 .....

Dlm proses mendeko wall..
gemukkksnya mama awak ,airisss...........k bye.....

Tuesday, October 22, 2013

.:Update Feature Wall:.

Assalamualaikum....Hari tu aku janji nak update feature wall playroom airis kan..okey meh nak cite coz dah siap cat dinding tu..Tapi ada benda yg aku tak puas hati heehe...Yang jalur2 ni aku mampu buat satu dinding je,en laki aku dah malas nak menjalur katanya...
Ni dinding jalur2 tu,gambar atas ni belum cabut maskin tape lagi,tu yg nmpak comot...Dan gmbar bawah ni lak yg dah cabut maskin tape,nmpak kemas sikit :P

Bila tiba kt dinding sini takde dah jalur2 tu,kan aku ckp td laki aku malas nk menjalur,terus cat mcm ni hehe..okey jela
Apa yg aku tak puas hati tadi tu adalah
*
*
*
*
tadaaa..bila tarik maskin tape terus terkopek cat putih tu,hampehh tol...bila tacap balik cat putih tu dah tak cantik coz kulit dah terkopek...Aku pikir nanti nak tampal je border line yg walpaper tu kasi tutup yg tompok2 tu..


masukkan barang airis dulu,nanti2 kita deko plak ye...

Friday, October 18, 2013

.:Aidiladha:.

Assalamualaikum...Cerita raya haji kami...Tahun ni alhamdulillah aku masuk korban satu bahagian...Dah lama niat nak masuk korban tp tahun ni baru tercapai...Mak aku pun masuk,so dpt 2 bahagian daging hehe..Kiteorg takdela buat makan2 pun,cuma makan2 dgn ahli keluarga je.Selebihnya bagi daging kt org kampung n sedara mara
Airis bertudung senget :)

Inila korbanku kerana Allah Ta'ala
Lembu ni nmpak je kecik tp gemuk...Dpt 9kilo utk satu bahagian.



Friday, October 4, 2013

.:Intro Playroom:.

Assalamualaikum....Ari tu aku ada citer pasal nk buat playroom airis kan...Alhamdulillah baru nak bermula proses cat mengecat...Tengah kemas barang nak kosongkan bilik tu dulu..Pening tgk byk barang..da mcm stor bilik tu..Nanti nak kena pikir mcm mana nak letak barang2 yg sediada tu,umah aku dahla xde stor huhu...Umah apatment 3 bilik,bagi aku mcm rugi klu satu bilik nak jadikan store,coz klu mak ayah,adik bradik dtg mana mau tido huhu..Kalau buat playroom tu blh lagi nak tido hehe,Okeyla nanti update lg progress playroom...
Tema dinding hijau pink ala strawbery giteww..Ini pun baru sikit dpt cat,encik laki aku dah mengeluh kenape jalur2 hahaha...Maskin tape tu aku yg tempek tau jenuh panjat tangga,tp hasilnya bengkok2 line tu..heheh..ok bye

Wednesday, October 2, 2013

.:Wean off - success:.

Assalamualaikum....Berbalik pada cite cerai susu dgn airis,dulu aku ada cite cerai susu yg gagal hehe..Tp kali ni aku nak cite cerai susu yg success yea!!Airis dah 2 tahun 6 bulan baru cerai susu badan hehe.Mcm mna aku blh buat airis tak nak nenen ni,dulu aku ada citer yg aku taruk asam jawa dgn nescafe kt nenen tp tak jalan jgk,dia balun hisap jgk.Tapi kali ni kena cekalkan hati sikit,aku taruk pati delima yg masam tu..Tapi setiap kali dia mintak nenen aku kena taruk pati delima tu.Pati delima ni lg masam dari asam jawa kot,tp bagi aku sedap je pati delima ni hehe..Dlm masa sebulan jgk aku duk ulang2 taruk pati delima ni,baru dia dah tak mintak.Masa dlm 3 hari pertama aku taruk pati delima tu,airis tiba2 demam duk ckp sakit mulut.cek2 kt mulut byk ulser.Bwk g klinik doktor ckp hmfd ni coz dah ada bintik2 kt tangan dan kaki,time sakit mulut tu duk merengek je la,tak smp hati aku bg jgk nenen hehe.Dlm 4 hari dah baik,and aku teruskan pati delima tu sehingga sekarang,Alhamdulillah dia dah tak nenen,tp kadang2 jeling2 gak kt nenen aku siap ckp "nenen mama tak sedapkan" hehe..Good girl...anak ai dah besar rupanya....Airis nak adiklaaaa..kwang2..tunggu ye...mama tgh proses adik hahaha..k bye.........