Wednesday, September 26, 2012

.:16-Piece Baby Food Blender:.

 Assalamualaikum...ermm baby food lg hehehe...Buka email tgk groupon send promosi baby bullet blender..Ohh senangnya zaman sekarang mcm2 adokan...Baru semalam aku post psl buat puri..hari ni tgk2 dah ada benda alah moden ni...senang ibu2 sekarang ye....Aku lak mcm dah berkenan...tp tgu second son la ye bru leh beli hehehe.....Sape2 nk beli leh oder kt groupon ni berbaloi2 kot.tak caye leh tgk video kt bwh ni cara nk pakai.




to ibu raisya sila beli ini tau...senang keje hehehe....

Tuesday, September 25, 2012

.:Pemakanan Pertama Baby-jom memuri:.

Assalamualaikum....emm...tetiba nk updata psl solid food...Ank aku dah besar tp rindu lak baby food dia dolu2 huhu....Kepada ibu2 aku nasihatkan tidak di galakkan bg baby makan nestum tau....Bukan nestum je ada lg seangkatan denganya iaitu biskut rusk,milna baby guide,heinz.Tp airis dah selamat 3 tin nestum msuk perutnya...biskut sume tu pun dah berkotak dia mkn uwaaaaaa!!..sory airis mama tdk tahu keburukkan makanan segera baby  time tu...Time tu mama tdk tahu n kurang ilmu psl pemakanan baby...Lps search2 tenet psl solid food,pastu jmp lak group solid food baru aku tahu ttg pemakanan baby.Tapi xdela aku ni mama yg berjaya control pemakanan ank...ada jgk tercemar ngn garam/gula msuk perut below 1 tahun..Kenapa nestum tidak elok untuk baby...Ada sesetengah org cakap,"alah...bg je nestum senang..taruk air je"Dulu2 ko pun mak ko suapkan nestum gak"Yup klu nk bandingkan dulu ngn sekarang mmg sgt berbeza.Sekarang,mcm2 penyakit ada..ko sanggup tgk ank ko sakit?Nestum adalah makanan segera mcm kita mkn maggie tu....cuma taruk air...Nestum tu bila dah proses hanya tinggal gula je..terlampau manis...tak caya cuba rasa...Ni bukan kenyataan aku ye kwn2 hehehe...Aku cuma sampaikan apa yg telah aku baca and research...Bagi ibu2 yg nk bg jugak nestum tu xdela smpai berdosa,nestum tu bkn tak halal cuma ...Lu pkla sendri huhuhu...Oleh itu wahai ibu2 jomla kite berhomade untuk ank tersayang...Tak susah pun...Jom memuri bg baby yg dah masuk 6 bulan...Bwh 6 bulan dilarang mkn lg tau...




Senangkan..selamat mencuba

Airis dah msuk 8 bulan bru merasa sume puri ni...maklumla mama duk asyik bg nestum je..sorry mama tak thu...Start 8 bulan tu tiap2 hari aku bekalkan puri + bubur kt bs.Skarang Airis da 18bulan xde dah mkn puri2 ni hehehe..dah mkn nasik mcm org besar da...

P/s : klu pergi checkup baby kt kkia pun nurse pun marah bg nestum tau... :)

Wednesday, September 19, 2012

.:Dah potong:.

Ni rambut sy panjang lg n still boleh ikat
Ini pun boleh ikat lg
Emm..yg ni mama dah potong rambut sy,tp rmbut depan tak sempat nk potong sbb sy xreti duduk diam :)
Opps jatuh lak
Pendek pulok rambut sy...Mama ckp sy susah nk ikat rambut..sbb tu kna potong sob...sob...

Ni mama paksa sy pakai headband sbb rambut xleh ikat...Tp sy pakai kjap je pastu sy tarik2..

Friday, September 14, 2012

.:Site@Putrajaya:.

Emm...Kali ni kiteorg ke putrajaya pulok ye...Tp kali ni ni hanya 3 org je yg terpilih pg site hehe...Klu sume pg dah boleh berjimba2 kann...Biasala alang2 kan...merewang la terus...Yg ni xleh nk rewang2 ye coz kiteorg pegi ngn akitek..naik kete dia...xdela aktiviti berjimba kiteorg...Kali ni kiteorg btul2 buat keje cehhh....Jom tgk gmbar2 yg xbape nk meriah ni...


Putrajaya zon 7B..Ini blok A da siap..da ada org duduk pun...Kiteorg tgh buat blok B tgh construction sebelah blok A je..

Swimming pool

Berposing tgh pns terik


tekun..

serius buat keje

Daa..nk balik da...

Thursday, September 6, 2012

.:I Can Do it:.

Assalamualaikum...Mna ntah hilang assalamuailaikum aku yg kaler2 tu hehe...."I can do it,i can do it by my self"hihihi....Ini lagu barney tau...Airis dah pandai ikut apa yg dia tgk kt cd barney tu...Mama pun leh hafal da lagu barney tu hehe..Cam gambar kt bwh ni..dia ikut lagu barney tu kot,nk pakai bju sndri..pastu nk butang baju sndri,padahal baju tu xde butang pun huhu...saje dia buat2 butang.....








Hahaha...kan dah tersangkut kpala tu.....smp sepet mata nk buka bju tu...tergelak je mama tgk msa ni...sib baik leh buka..klu tak meraung ler kt situ...

Blogger templates

Wednesday, September 26, 2012

.:16-Piece Baby Food Blender:.

 Assalamualaikum...ermm baby food lg hehehe...Buka email tgk groupon send promosi baby bullet blender..Ohh senangnya zaman sekarang mcm2 adokan...Baru semalam aku post psl buat puri..hari ni tgk2 dah ada benda alah moden ni...senang ibu2 sekarang ye....Aku lak mcm dah berkenan...tp tgu second son la ye bru leh beli hehehe.....Sape2 nk beli leh oder kt groupon ni berbaloi2 kot.tak caye leh tgk video kt bwh ni cara nk pakai.




to ibu raisya sila beli ini tau...senang keje hehehe....

Tuesday, September 25, 2012

.:Pemakanan Pertama Baby-jom memuri:.

Assalamualaikum....emm...tetiba nk updata psl solid food...Ank aku dah besar tp rindu lak baby food dia dolu2 huhu....Kepada ibu2 aku nasihatkan tidak di galakkan bg baby makan nestum tau....Bukan nestum je ada lg seangkatan denganya iaitu biskut rusk,milna baby guide,heinz.Tp airis dah selamat 3 tin nestum msuk perutnya...biskut sume tu pun dah berkotak dia mkn uwaaaaaa!!..sory airis mama tdk tahu keburukkan makanan segera baby  time tu...Time tu mama tdk tahu n kurang ilmu psl pemakanan baby...Lps search2 tenet psl solid food,pastu jmp lak group solid food baru aku tahu ttg pemakanan baby.Tapi xdela aku ni mama yg berjaya control pemakanan ank...ada jgk tercemar ngn garam/gula msuk perut below 1 tahun..Kenapa nestum tidak elok untuk baby...Ada sesetengah org cakap,"alah...bg je nestum senang..taruk air je"Dulu2 ko pun mak ko suapkan nestum gak"Yup klu nk bandingkan dulu ngn sekarang mmg sgt berbeza.Sekarang,mcm2 penyakit ada..ko sanggup tgk ank ko sakit?Nestum adalah makanan segera mcm kita mkn maggie tu....cuma taruk air...Nestum tu bila dah proses hanya tinggal gula je..terlampau manis...tak caya cuba rasa...Ni bukan kenyataan aku ye kwn2 hehehe...Aku cuma sampaikan apa yg telah aku baca and research...Bagi ibu2 yg nk bg jugak nestum tu xdela smpai berdosa,nestum tu bkn tak halal cuma ...Lu pkla sendri huhuhu...Oleh itu wahai ibu2 jomla kite berhomade untuk ank tersayang...Tak susah pun...Jom memuri bg baby yg dah masuk 6 bulan...Bwh 6 bulan dilarang mkn lg tau...




Senangkan..selamat mencuba

Airis dah msuk 8 bulan bru merasa sume puri ni...maklumla mama duk asyik bg nestum je..sorry mama tak thu...Start 8 bulan tu tiap2 hari aku bekalkan puri + bubur kt bs.Skarang Airis da 18bulan xde dah mkn puri2 ni hehehe..dah mkn nasik mcm org besar da...

P/s : klu pergi checkup baby kt kkia pun nurse pun marah bg nestum tau... :)

Wednesday, September 19, 2012

.:Dah potong:.

Ni rambut sy panjang lg n still boleh ikat
Ini pun boleh ikat lg
Emm..yg ni mama dah potong rambut sy,tp rmbut depan tak sempat nk potong sbb sy xreti duduk diam :)
Opps jatuh lak
Pendek pulok rambut sy...Mama ckp sy susah nk ikat rambut..sbb tu kna potong sob...sob...

Ni mama paksa sy pakai headband sbb rambut xleh ikat...Tp sy pakai kjap je pastu sy tarik2..

Friday, September 14, 2012

.:Site@Putrajaya:.

Emm...Kali ni kiteorg ke putrajaya pulok ye...Tp kali ni ni hanya 3 org je yg terpilih pg site hehe...Klu sume pg dah boleh berjimba2 kann...Biasala alang2 kan...merewang la terus...Yg ni xleh nk rewang2 ye coz kiteorg pegi ngn akitek..naik kete dia...xdela aktiviti berjimba kiteorg...Kali ni kiteorg btul2 buat keje cehhh....Jom tgk gmbar2 yg xbape nk meriah ni...


Putrajaya zon 7B..Ini blok A da siap..da ada org duduk pun...Kiteorg tgh buat blok B tgh construction sebelah blok A je..

Swimming pool

Berposing tgh pns terik


tekun..

serius buat keje

Daa..nk balik da...

Thursday, September 6, 2012

.:I Can Do it:.

Assalamualaikum...Mna ntah hilang assalamuailaikum aku yg kaler2 tu hehe...."I can do it,i can do it by my self"hihihi....Ini lagu barney tau...Airis dah pandai ikut apa yg dia tgk kt cd barney tu...Mama pun leh hafal da lagu barney tu hehe..Cam gambar kt bwh ni..dia ikut lagu barney tu kot,nk pakai bju sndri..pastu nk butang baju sndri,padahal baju tu xde butang pun huhu...saje dia buat2 butang.....








Hahaha...kan dah tersangkut kpala tu.....smp sepet mata nk buka bju tu...tergelak je mama tgk msa ni...sib baik leh buka..klu tak meraung ler kt situ...