Monday, February 27, 2012

.:DemaM:.


Airis demam lg...Budak nk membesar ada la demamnya..Tp aku da risau klu anak demam...Skrang mcm2 penyakit yg berpunca dri demam...ngeri pun ada...

Ya Allah Ya Tuhanku
Berikan lah kesihatan yg baik kpd anak ku,
Jauhikanlah anak ku dri penyakit2 yg tdk di ingini,
Hanya KAU yg maha berkuasa...Amin..


Tetiba teringat arwah adik Faris yg telah pergi mengadap ilahi
Al-Fatihah....Syurga tempatmu sayang....


Thermometer ni penting bg aku skrg..time ank demam huhuhu...Ank demam jgn buat main2...risau beb...Suhu 38°
ke atas terus msuk ubat montot...Airis dah 39° nk menangis aku huhuhu...


Budak yg dah baik dri demam

Time ni masih demam..bila kuar je terus down demamnye...Ini budak da pandai ajk2 kuar..bila kt umah merengek2 je...

Wednesday, February 22, 2012

.:Segmen: "Tambah Follower Sampai Pengsan" :.



Mood tgh boring,keje pun xdok,godek2 bloh jumpe ni...joinla :)
nak join klik SINI
tarikh tutup 3/3/2012

Friday, February 17, 2012

.:Airis 11 BuLaN:.

Lagi sebulan Airis da nak masuk stahun huhuh..kjap je kan...Dah besar anak mama ni....Airis semalam genap 11 bulan...Tp still lg xleh jalan...dah pandai bgun sndri tp masih takut nk bka langkah..Mulut lak dah byk ckp..tp xthu apa dia ckp...bhasa baby..baby2 je thu kot heheh...




Monday, February 13, 2012

.:HappY 2nd AnniversarY:.


Semalam genap 2 tahun aku n ery kawen huhu...
Dengan rahmat Mu, Ya ALLAH, KAU pertemukan kami, maka, satukanlah hati kami, titipkanlah rindu antara kami, mekarkanlah cinta antara kami. Lantas, peliharalah kami ya ALLAH, dari bisikan iblis yang datang mengoda, agar kami sentiasa teguh dalam syariat agama.

Ya ALLAH,
Jadikanlah kami antara pasangan yang bersyukur. Dengan rahmat MU, ya ALLAH, lagi,merlapan, agar kami tidak hanyut, dengan godaan dunia, yang hanya pinjaman sementara.

Amin,amin.Ya Rabbil A’lamin......

Kali ni kiteorg pilih FullHouse kt Wangsa Walk tuk lepak2 mkn hehehe...Okla kt sni..servis pun ok..siap mtk kek kiteorg lg nk hidangkan hehehe...Gambar mknan lupa lak nk amk....




Jus honeydew yg terbaikkk....







Friday, February 10, 2012

.:Training Cup:.

Haluu.....Geram bila tgk cup2 n botol susu yg comel2 kan hehehe....Aku dah start training airis guna straw..cam training cup la...Sebenarnya aku ada terbaca....baby seawal 6 bulan dah blh training guna training cup ni...nti xdela smp darjah satu pun nak botol susu kan hihik....Airis dah suka ngn botol air baru nya...asyik mnum air dlm btol tu jek,padahal dlm tu aku buh air msk je pun hehehe....Lg satu senang time nk mkn kt luar,dari rumah isi air siap2 dlm btol tu....coz dia leka ngn btol tu je..xdela kcau mama ngn abah nk mkn kan..hahaha....

training cup by google



air masak je pun hehe...nikmat nya budak ni hsp cam air manis je ..Kadang2 susu pun aku isi je dlm ni hehe

Friday, February 3, 2012

.:Ku GigiT-Gigit:.

Sejak dah ada gg ni...asyik menggigit je budak ni.....Smp nenen mama pun dia geram nk gigit....Airis paling suka gigit penguin ni...cian si penguin ni..dah smp htm2 dah muncung penguin tu hehee




tgkla gigi sy ada 3 btg je....2 bwh n satu ats hihik...

Thursday, February 2, 2012

.:BuBur AyaM McAiris:.



Ini lunch n dinner airis semalam....Ini bukan bubur ayam McD tau..Mcd punye xbape sesuai sgt dgn umur airis coz byk bhn perasa....So aku gigih buat sendri tuk airis hehehe...lg baguskan..Airis pun suka bubur ni....

Ni bahan2 nye :
carrot
brokoli
ayam
bwg putih
halia
sume bhan2 kt atas aku campak je hehehe...Msk dlm 1jam gak nk bg beras tu btul2 hancur


dah siap

dan...sudah licin.....

pencuci mulut lak....

emm..dapnye anggur ni...

.:CuTi Yg Penat:.

Semalam aku cti sempena hari wilayah..Tp eri lak keje coz dia area selangor huhuh...Maka berperangla aku ngn airis kt umh....Kdg2 hilang sabar gak di buatnye..tp apakan daya budak sebesar airis ni yg xthu pape pun hehehe....yg dia thu kemaskan brang a.k.a sepahkan umh huhu....Biasala budak time umur cam ni kan..lain mcm skit buasnya...Nak xnak layankan aje la si budak kecik ni...

dah pandai buka laci bajunya....

sume di tariknya baju lama2 kt dlm laci tu

Sepahkan kertas keje abah..lantakla aku dah xlrt nak kemas...suh abah lak kemas hihik


Blogger templates

Monday, February 27, 2012

.:DemaM:.


Airis demam lg...Budak nk membesar ada la demamnya..Tp aku da risau klu anak demam...Skrang mcm2 penyakit yg berpunca dri demam...ngeri pun ada...

Ya Allah Ya Tuhanku
Berikan lah kesihatan yg baik kpd anak ku,
Jauhikanlah anak ku dri penyakit2 yg tdk di ingini,
Hanya KAU yg maha berkuasa...Amin..


Tetiba teringat arwah adik Faris yg telah pergi mengadap ilahi
Al-Fatihah....Syurga tempatmu sayang....


Thermometer ni penting bg aku skrg..time ank demam huhuhu...Ank demam jgn buat main2...risau beb...Suhu 38°
ke atas terus msuk ubat montot...Airis dah 39° nk menangis aku huhuhu...


Budak yg dah baik dri demam

Time ni masih demam..bila kuar je terus down demamnye...Ini budak da pandai ajk2 kuar..bila kt umah merengek2 je...

Wednesday, February 22, 2012

.:Segmen: "Tambah Follower Sampai Pengsan" :.



Mood tgh boring,keje pun xdok,godek2 bloh jumpe ni...joinla :)
nak join klik SINI
tarikh tutup 3/3/2012

Friday, February 17, 2012

.:Airis 11 BuLaN:.

Lagi sebulan Airis da nak masuk stahun huhuh..kjap je kan...Dah besar anak mama ni....Airis semalam genap 11 bulan...Tp still lg xleh jalan...dah pandai bgun sndri tp masih takut nk bka langkah..Mulut lak dah byk ckp..tp xthu apa dia ckp...bhasa baby..baby2 je thu kot heheh...




Monday, February 13, 2012

.:HappY 2nd AnniversarY:.


Semalam genap 2 tahun aku n ery kawen huhu...
Dengan rahmat Mu, Ya ALLAH, KAU pertemukan kami, maka, satukanlah hati kami, titipkanlah rindu antara kami, mekarkanlah cinta antara kami. Lantas, peliharalah kami ya ALLAH, dari bisikan iblis yang datang mengoda, agar kami sentiasa teguh dalam syariat agama.

Ya ALLAH,
Jadikanlah kami antara pasangan yang bersyukur. Dengan rahmat MU, ya ALLAH, lagi,merlapan, agar kami tidak hanyut, dengan godaan dunia, yang hanya pinjaman sementara.

Amin,amin.Ya Rabbil A’lamin......

Kali ni kiteorg pilih FullHouse kt Wangsa Walk tuk lepak2 mkn hehehe...Okla kt sni..servis pun ok..siap mtk kek kiteorg lg nk hidangkan hehehe...Gambar mknan lupa lak nk amk....




Jus honeydew yg terbaikkk....







Friday, February 10, 2012

.:Training Cup:.

Haluu.....Geram bila tgk cup2 n botol susu yg comel2 kan hehehe....Aku dah start training airis guna straw..cam training cup la...Sebenarnya aku ada terbaca....baby seawal 6 bulan dah blh training guna training cup ni...nti xdela smp darjah satu pun nak botol susu kan hihik....Airis dah suka ngn botol air baru nya...asyik mnum air dlm btol tu jek,padahal dlm tu aku buh air msk je pun hehehe....Lg satu senang time nk mkn kt luar,dari rumah isi air siap2 dlm btol tu....coz dia leka ngn btol tu je..xdela kcau mama ngn abah nk mkn kan..hahaha....

training cup by google



air masak je pun hehe...nikmat nya budak ni hsp cam air manis je ..Kadang2 susu pun aku isi je dlm ni hehe

Friday, February 3, 2012

.:Ku GigiT-Gigit:.

Sejak dah ada gg ni...asyik menggigit je budak ni.....Smp nenen mama pun dia geram nk gigit....Airis paling suka gigit penguin ni...cian si penguin ni..dah smp htm2 dah muncung penguin tu hehee




tgkla gigi sy ada 3 btg je....2 bwh n satu ats hihik...

Thursday, February 2, 2012

.:BuBur AyaM McAiris:.



Ini lunch n dinner airis semalam....Ini bukan bubur ayam McD tau..Mcd punye xbape sesuai sgt dgn umur airis coz byk bhn perasa....So aku gigih buat sendri tuk airis hehehe...lg baguskan..Airis pun suka bubur ni....

Ni bahan2 nye :
carrot
brokoli
ayam
bwg putih
halia
sume bhan2 kt atas aku campak je hehehe...Msk dlm 1jam gak nk bg beras tu btul2 hancur


dah siap

dan...sudah licin.....

pencuci mulut lak....

emm..dapnye anggur ni...

.:CuTi Yg Penat:.

Semalam aku cti sempena hari wilayah..Tp eri lak keje coz dia area selangor huhuh...Maka berperangla aku ngn airis kt umh....Kdg2 hilang sabar gak di buatnye..tp apakan daya budak sebesar airis ni yg xthu pape pun hehehe....yg dia thu kemaskan brang a.k.a sepahkan umh huhu....Biasala budak time umur cam ni kan..lain mcm skit buasnya...Nak xnak layankan aje la si budak kecik ni...

dah pandai buka laci bajunya....

sume di tariknya baju lama2 kt dlm laci tu

Sepahkan kertas keje abah..lantakla aku dah xlrt nak kemas...suh abah lak kemas hihik