Monday, April 29, 2013

.:Beli buku:.

Assalamualaikum...Sabtu ari tu pergi pesta buku PWTC...Mmg niat nak cari buku kt bawah ni...Tp punyalah ramai org..kalah sogo sale kot haha...nak berjalan pun berasak2..Dahla aku bwk ank...Last2 suh abah yg tgk airis kt luat,aku je sorg p cari buku...Bila dah jumpa buku yg aku nak..nak byr lg sekali berasak2 kena beratur panjang...b'peluh ketiak mak haha...Dah dpt beratur tu leh rilek2 sikit ikut barisan...aku igt aku sorg je yg ambil buku ni...tp dekat tgn setiap org yg nak byr tu mesti ada buku mcm kt tgn aku ni...Ooo rupanya ramai peminat buku Jerry D Gray ni...Tak sabar pulak nak baca buku ni...Aku beli 2 biji buku je...Rasulullah is my doctor & Deadly mist
Balik umah sempatla baca buku DEADLY MIST tu...Baru baca smp bab 2 aku dah tarik nafas panjang2...Ya Allah betapa jahatnya diorg tuk merosakkan org islam...Sebab tu ramai beli buku ni kot...Rasulullah is my doctor aku belum baca lg..tp tgk isi kandungan nya pun menarik..

Wednesday, April 24, 2013

.:WW:.

Assalamualaikum.....salam rabu :)

Monday, April 15, 2013

.:Breakfast + mandi manda:.

Assalamualaikum....Cerita hari minggu...Sabtu lepas aku masak nasi lemak untuk sarapan...motif bt nasi lemak sebab pokok pandan aku berjaya tumbuh dgn suburnya hehe...First time petik daun pandan sendri haha...Kul 8 pagi dah siap masak sarapan,airis dgn abah tgh kroh2 tido lg..senang aku msk dgn aman tanpa ganguan airis hehe.....
Menu tambahan..jemput pisang..nape hitam cekodok aku nih hihik...
Lepas sarapan plan nak bwk airis mandi pool...ye la sebelum ni dia asyik ckp 'nak andi olam' je hehe..Pikir2 nak mandi pool kt mana..Pikir2 nak ke klcc..tp mls nak msuk bandar...pastu teringat kt satu blog diorg mandi kt pusat sains negara...So ke situla kiteorg nak usha2 tempat mcm mna kan....Dari umah aku rupanya dekat sgt klu ikut higway DUKE tu..10minit smp hehe...Sampai2 parking kete terus cari pool...Jmp pool terus je airis exited smp joget2 haha....tak sabar nk masuk air...Bagi aku tempatnya best dari klcc kot coz tak panas and tak ramai org sgt....Pool dia pun menarik siap ada playground dlm air tu.Lagi2 free huhu...Klu aku tahu best tmpat ni,dgn aku2 skali mandi kot...tp sayang tak bwk bju lak...Last2 abah korbankan masuk dlm air temankan airis,hbs sluarnya basah kuyup haha...
Mula2 masuk takut2


cakk!
santai2 ala mat saleh gitu
main kt atas lak


Last2 budak ni tak nak naik dah...ayoo....dah hbis pujuk tak nak naik jugak..last2 aku angkat mcm tu je haha..meraungla dia....mujur kejap je...Kiteorg siap bwk bekal nasi lemak lg,last2  mkn kt rumah jugak coz hari mcm nk hujan je...Dah siap mandi igtkan nk masuk dlm pusat sain tu,tp abah lak tak nak masuk sebab jeans dia dah lenjun,tak selesa dia ckp..nti next time kita pg lagi ye...tadaaaa

Tuesday, April 9, 2013

.:Mari menyanyi:.

Assalamualaikum...jom nyanyi bersama airis hehe...video senget pulok..tak reti nak rotate..boleh rotate ke hehe
 


Thursday, April 4, 2013

.:Jom Solat:.

Assalamualaikum....Jom tgk anak dara ni solat hehe...Pakai tudung tp berseluar pendek pulok...Sekarang tengah2 cadang nak beli telekung untuk awak ye Airis...Nanti mama harap awak rajin2 solat ye hihi..


Tuesday, April 2, 2013

.:Setelah 2 bulan:.

Assalamualaikum....cerita minggu lepas...Jumaat lepas aku hafday coz nak beli brg2 untuk besday airis...Sempatla aku ke car wash kejap utk mandikan my viva hehe..Dah 2 bulan kot myviva tak berbasuh huhu...malas betul tuan ko ni :p....Betul2 hujan bhnti aku singgah car wash & tak de org..cantikk takdela aku tunggu lama.....

Amik ko!! sekali 4 org bangla kerja kan viva aku...bersih sikit la hihi
Ok done.....bersih....dah 5 tahun dpt lesen,tp P tu tak cabut2 lg haha..

Monday, April 1, 2013

.:Ladybug Birthday Party:.

Assalamualaikum...Hujung bulan baru nak celebrate besday airis...Biasala tunggu dpt gaji dulu kan hehe...Birthday planner adalah aku sendri...semua DIY sendiri je hehe..Time2 takde keje sempatla gunting2 apa yg patut...Menu pulak aku masak sendri ,ada gak yg sponser hehe...Tak byk menu pun..Okla layan gambar yg tak tersusun tu..Malas pulak nak menyusun hehe
Simple decorate

muffin dari aku sndri,apam ladybug tempah

Happy besday Airis

Sandwich sardin sponser by  kwn ofis kak intan

Ikut tema tak? merah hitam hehe...Cam mkn beradab lak hihi
Mari potong kek
Muka besday girl yg serius..tak nak senyum langsung budak ini
Peace.....suka buat peace 4 jari hehe..Pic kt blakang airis tu tempah gak kt sini thanks qiss
Kami sekeluarga..Tak habis lagi peace budak kecik tu hehe
antara tetamu yg datang


Kawan2 ofis k.intan and zana

antara menu2 yg ada...Meehon goreng...laksa penang...Kuah laksa dari air tangan bs airis hehe...dia yg ofer nk buatkan...laksa n sayur2 by aku hehe...senang gile keje kan just potong2 je

Itu aje sekian....

Blogger templates

Monday, April 29, 2013

.:Beli buku:.

Assalamualaikum...Sabtu ari tu pergi pesta buku PWTC...Mmg niat nak cari buku kt bawah ni...Tp punyalah ramai org..kalah sogo sale kot haha...nak berjalan pun berasak2..Dahla aku bwk ank...Last2 suh abah yg tgk airis kt luat,aku je sorg p cari buku...Bila dah jumpa buku yg aku nak..nak byr lg sekali berasak2 kena beratur panjang...b'peluh ketiak mak haha...Dah dpt beratur tu leh rilek2 sikit ikut barisan...aku igt aku sorg je yg ambil buku ni...tp dekat tgn setiap org yg nak byr tu mesti ada buku mcm kt tgn aku ni...Ooo rupanya ramai peminat buku Jerry D Gray ni...Tak sabar pulak nak baca buku ni...Aku beli 2 biji buku je...Rasulullah is my doctor & Deadly mist
Balik umah sempatla baca buku DEADLY MIST tu...Baru baca smp bab 2 aku dah tarik nafas panjang2...Ya Allah betapa jahatnya diorg tuk merosakkan org islam...Sebab tu ramai beli buku ni kot...Rasulullah is my doctor aku belum baca lg..tp tgk isi kandungan nya pun menarik..

Wednesday, April 24, 2013

.:WW:.

Assalamualaikum.....salam rabu :)

Monday, April 15, 2013

.:Breakfast + mandi manda:.

Assalamualaikum....Cerita hari minggu...Sabtu lepas aku masak nasi lemak untuk sarapan...motif bt nasi lemak sebab pokok pandan aku berjaya tumbuh dgn suburnya hehe...First time petik daun pandan sendri haha...Kul 8 pagi dah siap masak sarapan,airis dgn abah tgh kroh2 tido lg..senang aku msk dgn aman tanpa ganguan airis hehe.....
Menu tambahan..jemput pisang..nape hitam cekodok aku nih hihik...
Lepas sarapan plan nak bwk airis mandi pool...ye la sebelum ni dia asyik ckp 'nak andi olam' je hehe..Pikir2 nak mandi pool kt mana..Pikir2 nak ke klcc..tp mls nak msuk bandar...pastu teringat kt satu blog diorg mandi kt pusat sains negara...So ke situla kiteorg nak usha2 tempat mcm mna kan....Dari umah aku rupanya dekat sgt klu ikut higway DUKE tu..10minit smp hehe...Sampai2 parking kete terus cari pool...Jmp pool terus je airis exited smp joget2 haha....tak sabar nk masuk air...Bagi aku tempatnya best dari klcc kot coz tak panas and tak ramai org sgt....Pool dia pun menarik siap ada playground dlm air tu.Lagi2 free huhu...Klu aku tahu best tmpat ni,dgn aku2 skali mandi kot...tp sayang tak bwk bju lak...Last2 abah korbankan masuk dlm air temankan airis,hbs sluarnya basah kuyup haha...
Mula2 masuk takut2


cakk!
santai2 ala mat saleh gitu
main kt atas lak


Last2 budak ni tak nak naik dah...ayoo....dah hbis pujuk tak nak naik jugak..last2 aku angkat mcm tu je haha..meraungla dia....mujur kejap je...Kiteorg siap bwk bekal nasi lemak lg,last2  mkn kt rumah jugak coz hari mcm nk hujan je...Dah siap mandi igtkan nk masuk dlm pusat sain tu,tp abah lak tak nak masuk sebab jeans dia dah lenjun,tak selesa dia ckp..nti next time kita pg lagi ye...tadaaaa

Tuesday, April 9, 2013

.:Mari menyanyi:.

Assalamualaikum...jom nyanyi bersama airis hehe...video senget pulok..tak reti nak rotate..boleh rotate ke hehe
 


Thursday, April 4, 2013

.:Jom Solat:.

Assalamualaikum....Jom tgk anak dara ni solat hehe...Pakai tudung tp berseluar pendek pulok...Sekarang tengah2 cadang nak beli telekung untuk awak ye Airis...Nanti mama harap awak rajin2 solat ye hihi..


Tuesday, April 2, 2013

.:Setelah 2 bulan:.

Assalamualaikum....cerita minggu lepas...Jumaat lepas aku hafday coz nak beli brg2 untuk besday airis...Sempatla aku ke car wash kejap utk mandikan my viva hehe..Dah 2 bulan kot myviva tak berbasuh huhu...malas betul tuan ko ni :p....Betul2 hujan bhnti aku singgah car wash & tak de org..cantikk takdela aku tunggu lama.....

Amik ko!! sekali 4 org bangla kerja kan viva aku...bersih sikit la hihi
Ok done.....bersih....dah 5 tahun dpt lesen,tp P tu tak cabut2 lg haha..

Monday, April 1, 2013

.:Ladybug Birthday Party:.

Assalamualaikum...Hujung bulan baru nak celebrate besday airis...Biasala tunggu dpt gaji dulu kan hehe...Birthday planner adalah aku sendri...semua DIY sendiri je hehe..Time2 takde keje sempatla gunting2 apa yg patut...Menu pulak aku masak sendri ,ada gak yg sponser hehe...Tak byk menu pun..Okla layan gambar yg tak tersusun tu..Malas pulak nak menyusun hehe
Simple decorate

muffin dari aku sndri,apam ladybug tempah

Happy besday Airis

Sandwich sardin sponser by  kwn ofis kak intan

Ikut tema tak? merah hitam hehe...Cam mkn beradab lak hihi
Mari potong kek
Muka besday girl yg serius..tak nak senyum langsung budak ini
Peace.....suka buat peace 4 jari hehe..Pic kt blakang airis tu tempah gak kt sini thanks qiss
Kami sekeluarga..Tak habis lagi peace budak kecik tu hehe
antara tetamu yg datang


Kawan2 ofis k.intan and zana

antara menu2 yg ada...Meehon goreng...laksa penang...Kuah laksa dari air tangan bs airis hehe...dia yg ofer nk buatkan...laksa n sayur2 by aku hehe...senang gile keje kan just potong2 je

Itu aje sekian....