Friday, July 26, 2013

.:Wean off-cubaan pertama:.

Assalamualaikum....Sebelum ni aku ada ckp nak wean off kan airis tp tak sanggup lgkan hehe...Airis dah nak msuk 2 tahun 5 bulan masih susu badan lg...Sebenarnya nak wean off anak ni kena berjiwa kental tau...tp entahla aku ni mudah cair kot hihih....semalam cubaan pertama nk tgk airis mcm manakan...aku sapukan asam jawa dkt nenen hehe...Pastu airis mtk nenen,dia tgk nenen lain mcm je,pastu dia ckp 'mama darah kt nenen'hahaha...pastu dia hisap muka terus berubah..dia ckp lg 'das (pedas) nenen mama' pastu nangis2 tak dpt nenen...kt situ aku dah cair huhu....mmg tak berjiwa kental lg aku ni...Selang berapa minit dia mtk lg,pastu tilik nenen aku...tiba2 dia ckp 'mama asuh (basuh) nenen dulu...ayis nk nenen ni...hahaha...adoi anak buat mama tergelak pulok...Cubaan pertama adalah FAILED....ada masa nak buat cubaan ke 2 lak...

Monday, July 22, 2013

.:Berbuka puasa hari ke 11:.

Assalamualaikum...Hari ni dah masuk 13 ramadhan kan..pejam celik kejap je...Dah dekat nk raya lah hehe..Okla..nak tempek gambar time berbuka sabtu ari tu...Menu simple je nasi ayam..Sabtu ahad katakan tidak pada bazar ramadhan..kena rajinkan diri kt dapur...Asyik nk ke bazar je duit pun melayang cam tu je kan...So aku siap masak kuih buah melaka sbg pencuci mulut...Menu ahad pulak aku tak amik gmbar..ahad aku masak nasi goreng,sup kosong n meet ball homemade hehe...Kuih pulak aku buat puteri mandi...klu org ganu panggil teri mandi je..tak tau la klu org lain panggil apa....alaa kuih mcm buah melaka tu,tp gaul dgn inti kelapa kt luar..korang bayangkan lah hehe...

Budak yg dah berbuka sebelum masuk waktu hehe
Onde-onde / buah melaka...Ori punye kaler,blendkan daun pandan hehe
Ok..itu aje :)

Tuesday, July 16, 2013

.:Warded:.

Assalamualaikum....First time airis check in hotel hehe..eh bukan hotel tp hospital...check in jgk kenn...Dah tahu punca airis demam on off...disebabkan telinga airis selalu demam,meragam,pastu tak aktif mcm biasa..Mula2 dia demam campak,campak dia dah ok dia mengadu sakit telinga kiri,aku ada bwk klinik,bila cek2 xde apapun...2 hari lpas tu aku bwk plak pergi homoepathy cek2 pun xde apa myb tak kuar nanah lg time tu..lepas 2 hari tu baru nmpak mcm cecair kuar dari telinga dia..bwk pergi hospital,doktor cek2 pastu kena buat appoiment esoknya 11/7
Tiba hari apoiment tu telinga airis sgt bengkak smp aku tgk pun takut,tebal jadinya..dgn nanah lg...Doktor ckp kena msuk wad...Kenala masuk wad buat pertama kalinya ....
Dah dpt katil,satu katil airis dan satu katil aku hehe
Kesian airis....Sebab telinga dia selalu demam..Doktor ada buat X-ray dan resultnya ada jangkitan kuman pada tulang telinga...Kenala masuk antibiotik....

Tangan dah kena drip...Meraung dia time kena cucuk nk masuk jarum tu..smp aku skali nak nangis....
Bosan duk kt katil ,bwk airis g tengok tv...suka dia dpt bebas kt situ..
Sakit2 pun berposing ye hehe



Semalam 15/7 baru leh discharge...4 hari juga aku check in kt sini hehe..Lega bila doktor ckp dpt kuar..Telinga airis pun dah ok,tp kena jga lagi coz tak boleh masuk air...

Monday, July 8, 2013

.:Homoepathy ustaz Hassan:.

Assalamualaikum....Lamanya tak update hehe...Okla nak citer kesihatan airis sejak dua menjak ni...Airis start demam 3 minggu lepas campak pun naik skali...Airis dah setahun tak demam,tp bila dtg demam kali ni.kaw2 punye demam..Demam airis on off..terpaksa berhari2 mama kena cuti..Lepas seminggu demam aku bwk airis pergi hospital cek darah..Alhamdulillah xde apa2 jangkitan..tp still demam on off dgn batuk sekali...Airis dah nampak kurus kering coz tak nak makan langsung...cuma nak susu mama je...airis dah 2 tahun 3 bulan still lg bf hehe...Aku dah pelbagai cara dah guna,tp stil demam..Ubat hospital bg sedozen aku buang cuma amik ubat demam je...Aku tak nak bergantung pada ubat klinik sgt...Sabtu lepas aku try pergi Homoepati ustaz hassan kt Bangi,try cara perubatan islam pulak...Org ramai sgt,tp nsb baik homoepati tu dlm pasaraya Billion blhla g jln2 kjap..Tiba giliran aku,masuk bilik ustaz..belum aku ckp apa2 tentang airis,ustaz tu dah ckp dulu batuk ke hehe..tahu2 je...cek2 sume pastu tgu amik ubat ..
Airis masa kena cmpak ..hbis muka tak cantik hehe
Dpn klinik ustaz ni ada byk mainan..So xdela airis boring sgt tunggu..tp beringgit2la duit mama hbis main ni hihi...
nmpak tak dlm kotak merah tu....meh aku salin balik...RAWATAN HOLISTIK DENGAN PENAWAR SENI YG BERSIH DARI DRUG,ANTIBIOTIK,STEROID DAN BAHAN NAJIS.INSYA ALLAH
Ubat yg airis dapat..Ubat ni semua organik xde dadah tau...Ubat ni manis budak2 mesti suka,kena kemam dlm mulut,tp airis gigit hehe...Kena makan botol pertama dulu 1 biji sejam...Satu hari airis dah makan ubat ni,ada perubahan..selera makan airis dah kembali...Ustaz tu ckp klu btuk dia tak elok lg..nti dtg balik sambung amik ubat klu ubat ni dah hbis..Kos rawatan kt sini xdela mahal mcm klinik swasta..Airis dpt 4 ubat,satu lg ubat tak amik gmbar..4 btol ubat ni RM25.00 je tau...

Blogger templates

Friday, July 26, 2013

.:Wean off-cubaan pertama:.

Assalamualaikum....Sebelum ni aku ada ckp nak wean off kan airis tp tak sanggup lgkan hehe...Airis dah nak msuk 2 tahun 5 bulan masih susu badan lg...Sebenarnya nak wean off anak ni kena berjiwa kental tau...tp entahla aku ni mudah cair kot hihih....semalam cubaan pertama nk tgk airis mcm manakan...aku sapukan asam jawa dkt nenen hehe...Pastu airis mtk nenen,dia tgk nenen lain mcm je,pastu dia ckp 'mama darah kt nenen'hahaha...pastu dia hisap muka terus berubah..dia ckp lg 'das (pedas) nenen mama' pastu nangis2 tak dpt nenen...kt situ aku dah cair huhu....mmg tak berjiwa kental lg aku ni...Selang berapa minit dia mtk lg,pastu tilik nenen aku...tiba2 dia ckp 'mama asuh (basuh) nenen dulu...ayis nk nenen ni...hahaha...adoi anak buat mama tergelak pulok...Cubaan pertama adalah FAILED....ada masa nak buat cubaan ke 2 lak...

Monday, July 22, 2013

.:Berbuka puasa hari ke 11:.

Assalamualaikum...Hari ni dah masuk 13 ramadhan kan..pejam celik kejap je...Dah dekat nk raya lah hehe..Okla..nak tempek gambar time berbuka sabtu ari tu...Menu simple je nasi ayam..Sabtu ahad katakan tidak pada bazar ramadhan..kena rajinkan diri kt dapur...Asyik nk ke bazar je duit pun melayang cam tu je kan...So aku siap masak kuih buah melaka sbg pencuci mulut...Menu ahad pulak aku tak amik gmbar..ahad aku masak nasi goreng,sup kosong n meet ball homemade hehe...Kuih pulak aku buat puteri mandi...klu org ganu panggil teri mandi je..tak tau la klu org lain panggil apa....alaa kuih mcm buah melaka tu,tp gaul dgn inti kelapa kt luar..korang bayangkan lah hehe...

Budak yg dah berbuka sebelum masuk waktu hehe
Onde-onde / buah melaka...Ori punye kaler,blendkan daun pandan hehe
Ok..itu aje :)

Tuesday, July 16, 2013

.:Warded:.

Assalamualaikum....First time airis check in hotel hehe..eh bukan hotel tp hospital...check in jgk kenn...Dah tahu punca airis demam on off...disebabkan telinga airis selalu demam,meragam,pastu tak aktif mcm biasa..Mula2 dia demam campak,campak dia dah ok dia mengadu sakit telinga kiri,aku ada bwk klinik,bila cek2 xde apapun...2 hari lpas tu aku bwk plak pergi homoepathy cek2 pun xde apa myb tak kuar nanah lg time tu..lepas 2 hari tu baru nmpak mcm cecair kuar dari telinga dia..bwk pergi hospital,doktor cek2 pastu kena buat appoiment esoknya 11/7
Tiba hari apoiment tu telinga airis sgt bengkak smp aku tgk pun takut,tebal jadinya..dgn nanah lg...Doktor ckp kena msuk wad...Kenala masuk wad buat pertama kalinya ....
Dah dpt katil,satu katil airis dan satu katil aku hehe
Kesian airis....Sebab telinga dia selalu demam..Doktor ada buat X-ray dan resultnya ada jangkitan kuman pada tulang telinga...Kenala masuk antibiotik....

Tangan dah kena drip...Meraung dia time kena cucuk nk masuk jarum tu..smp aku skali nak nangis....
Bosan duk kt katil ,bwk airis g tengok tv...suka dia dpt bebas kt situ..
Sakit2 pun berposing ye hehe



Semalam 15/7 baru leh discharge...4 hari juga aku check in kt sini hehe..Lega bila doktor ckp dpt kuar..Telinga airis pun dah ok,tp kena jga lagi coz tak boleh masuk air...

Monday, July 8, 2013

.:Homoepathy ustaz Hassan:.

Assalamualaikum....Lamanya tak update hehe...Okla nak citer kesihatan airis sejak dua menjak ni...Airis start demam 3 minggu lepas campak pun naik skali...Airis dah setahun tak demam,tp bila dtg demam kali ni.kaw2 punye demam..Demam airis on off..terpaksa berhari2 mama kena cuti..Lepas seminggu demam aku bwk airis pergi hospital cek darah..Alhamdulillah xde apa2 jangkitan..tp still demam on off dgn batuk sekali...Airis dah nampak kurus kering coz tak nak makan langsung...cuma nak susu mama je...airis dah 2 tahun 3 bulan still lg bf hehe...Aku dah pelbagai cara dah guna,tp stil demam..Ubat hospital bg sedozen aku buang cuma amik ubat demam je...Aku tak nak bergantung pada ubat klinik sgt...Sabtu lepas aku try pergi Homoepati ustaz hassan kt Bangi,try cara perubatan islam pulak...Org ramai sgt,tp nsb baik homoepati tu dlm pasaraya Billion blhla g jln2 kjap..Tiba giliran aku,masuk bilik ustaz..belum aku ckp apa2 tentang airis,ustaz tu dah ckp dulu batuk ke hehe..tahu2 je...cek2 sume pastu tgu amik ubat ..
Airis masa kena cmpak ..hbis muka tak cantik hehe
Dpn klinik ustaz ni ada byk mainan..So xdela airis boring sgt tunggu..tp beringgit2la duit mama hbis main ni hihi...
nmpak tak dlm kotak merah tu....meh aku salin balik...RAWATAN HOLISTIK DENGAN PENAWAR SENI YG BERSIH DARI DRUG,ANTIBIOTIK,STEROID DAN BAHAN NAJIS.INSYA ALLAH
Ubat yg airis dapat..Ubat ni semua organik xde dadah tau...Ubat ni manis budak2 mesti suka,kena kemam dlm mulut,tp airis gigit hehe...Kena makan botol pertama dulu 1 biji sejam...Satu hari airis dah makan ubat ni,ada perubahan..selera makan airis dah kembali...Ustaz tu ckp klu btuk dia tak elok lg..nti dtg balik sambung amik ubat klu ubat ni dah hbis..Kos rawatan kt sini xdela mahal mcm klinik swasta..Airis dpt 4 ubat,satu lg ubat tak amik gmbar..4 btol ubat ni RM25.00 je tau...