Tuesday, November 27, 2012

.:Terimala hakikat wahai anakku:.

Assalamualaikum....Emm..semalam aku ada cite psl dah pindah umh kan..Tp si airis ni tak boleh terima hakikat yg dia dah pindah umh baru hehe...Haa knp aku ckp mcm tu...coz time duduk umh baru dia boleh ajk balik rumah lama...Mmg dia tak pandai ckp btul2 lg..tp aku fhm apa yg dia nak ...Masa hari pertama pindah tu mula2 dia ok je..lama2 dah ptg skit boleh dia ckp"mama jom-jom"pas2 g amk handbeg aku,amk tudung aku,pkai slipar dia terus je tuju pintu bsr nk kuar..Hahaha...apa kes ni airis..kita dah duduk rumah sndri la...Pastu ngamuk2 ajak gak kuar.."jom tete-tete(kete)"ajak naik kete la tu.Ptg tu kiteorg kuar gak pg rumah sewa ada lg brg t'tinggal..smp je umh sewa..suka la si bdak kecik tu..boleh plak ckp "ok smp..jom2"hihik..lawakla kamu ni...Ptg semalam pas amik dia dri umh bs,saje aku bt tanya "airis nk blik umh baru ke lama" dia ckp ame(lama) haha..apa2 la airis...Airis sejak lahir mmg membesar kt umh sewa tu..tu yg dia tersa lain kot...kesian pun ada heheh

Monday, November 26, 2012

.:Akhirnya:.

Assalamualaikum....Penantian satu penyeksaan...Dan akhirnya penyeksaan itu sudah reda dan tak perlu dinantikan lagi....Hahaa...Pagi2 dah bermadah aku ni....Ini cerita apatmen aku yg sudah setahun bermasalah..Punca kelewatan dari pemaju yg tak bertanggungjawab...Akhirnya kami sekeluarga dpt jugak mendiami kediaman sendri..Terima kasih kpd wakil2 pembeli yg selalu follow up umh kami.Diorgla yg byk bertungkus lumus utk cepatkan proses keluarkan CF umah.Klu nk harapkan pemaju 4 tahun lg pun tak dpt duduk umh baru ni.Dan semalam kiteorg dah pindah masuk huhu..Lega rasanya sbb tak payah nak byr 2 biji rumah..dah setahun kitaorg bayar 2 biji rumah (umh baru & umah sewa)Total : 1k lebih.."lap peluh"Kiteorg akan tuntut balik apa yg kiteorg dah byr slama ni huhu...byk cntik muka ko wahai pemaju tak nak byr duit kiteorg!!Korag tak nk rugi..habis kiteorg yg rugi ni ko tak nak byar apa kes!!hahah emo plak klu bab ni..Kiteorg masuk umh baru ni pun last minit coz dah tak nak byr umh sewa bln ni.
MAHASA VILLA kami datang..Villa la sgt..tp ntah pape maintanen dia..huhu..takpela asalkan aku dah dpt duduk umh aku hihi...
Tengok umh aku mcm tadika kaler dia..Kate last minit masuk umh..Pilih cat pun kelam kabut..hahha..Yg pink tu aku tak berkenan..aku nk purple light skit..dah tetiba pilih pink plak..lantakla...tadika pun tadika la...ada duit nti kasi wallpaper hahaha..xdela nmpk tadika kan..
Kwan2 Eri tgh lepak lepas menjamu selera...diorg yg byk tolong kiteorg pindah..angkat2 brg msuk lori pastu msuk umh...

Thursday, November 22, 2012

.:Tabung Aman Palestin:.

Assalamuailaikum.....pray for gaza.....Sekarang krisis di gaza menjadi2...Semalam tgh godek2 fb terjumpa post tabung aman palestin ni...Derma melalui sms pun ok kan...Walaupun tak byk janji kita ikhlas derma utk saudara kita yg sedang menderita di sana..Walau RM 1 pun kita dah dpt tambah2 apa yg patutkan...Saya sudah derma...hehehe...Jom kwn2 ..hanya sms sajo....

Wednesday, November 21, 2012

Tuesday, November 20, 2012

.:Lava Cake:.

Haii...dah lama cuti..mls pulok nk keje ye....Aku cuti seminggu deret time deepavali n awal muharam coz pengasuh airis mtk cuti nk balik kg...so aku pun kna cuti skali la...Dengan aku2 skali ler balik kampung....hehe....Kt kg apa lg keje aku klu tak membaking ngn adik aku....tiap2 ari ade je kuih yg kiteorg buat...Tp ni nk tunjuk lava kek yg aku buat...1st time buat dah jadi heheh...lava2 dia mmg jilat jari...fuh....kek ni time suam2 sedap di makan...klu dah sejuk lava dia dah jd keras....dan xcantik jgak hihi...Resepinya aku tgk sini LAVA KEK....

takde acuan bulat2..so aku amik bekas acuan apam mak aku..hehe..jd jgk...Lava kek ni tak sesuai ltk dlm loyang takut xjadi lavanye dan takut tak masak jgk...

Wednesday, November 7, 2012

.:1 Tahun 8 Bulan:.

Asslamualaikum.....Yuhuu....Airis dah 20bulan..Sume bnda dah pandai...Yang paling pandai adalah merajuk...sabar je laa :)Ckap pun dah pandai tp masih lg pelat2 dan ada lg yg mama tak fhm perkataan yg pelik2 hehe..Bab merajuk tu ikut sape la wahai airis mama or abah ye?Tak boleh salah skit terus tarik muka merajuk lari2 tmpt lain.Pastu buat bibir cebik pas2 melalak hahha....Lg satu airis pntang dgr org kentut ye hahha...contoh mama@abah kentut kuat msti dia bising ckp tot..tot..mama tot..abah tot..tp time dia kentut diam je...buat2 hal lain ...So mama & abah jgn kentut dpn airis ye...Lg2 dpn org ramai hahah,nti mulut dia yg tegur dulu.Airis dah pandai main sorg2 dgn mainan yg mama beli,cntoh mainan masak2...pandai je buat2 msk pas2 bca doa pas2 makan..good girl...Klu main ngan bear lak..amk satu pampers pkaikan kt bear tu,pastu selimut bear pastu bg nenen dia kt bear tu hahha...tiru mama la tu time nk bg dia nenen...Cepat je masa berlalu kan...Anak pun dah makin pandai..seronok je tgk perkembangan dia step by step.... 




Ok bye....

Tuesday, November 6, 2012

.:Segmen "Follow Sampai Pening".:

Follow jgn tak follow ye...biar smp pening tau hehehe
SEGMEN FOLLOW SAMPAI PENING





ni saya tempek jumlah follower sy yg ciput hehehe..Sape nak join klik link kt atas tu ye..tarikh tutup 10 november

Blogger templates

Tuesday, November 27, 2012

.:Terimala hakikat wahai anakku:.

Assalamualaikum....Emm..semalam aku ada cite psl dah pindah umh kan..Tp si airis ni tak boleh terima hakikat yg dia dah pindah umh baru hehe...Haa knp aku ckp mcm tu...coz time duduk umh baru dia boleh ajk balik rumah lama...Mmg dia tak pandai ckp btul2 lg..tp aku fhm apa yg dia nak ...Masa hari pertama pindah tu mula2 dia ok je..lama2 dah ptg skit boleh dia ckp"mama jom-jom"pas2 g amk handbeg aku,amk tudung aku,pkai slipar dia terus je tuju pintu bsr nk kuar..Hahaha...apa kes ni airis..kita dah duduk rumah sndri la...Pastu ngamuk2 ajak gak kuar.."jom tete-tete(kete)"ajak naik kete la tu.Ptg tu kiteorg kuar gak pg rumah sewa ada lg brg t'tinggal..smp je umh sewa..suka la si bdak kecik tu..boleh plak ckp "ok smp..jom2"hihik..lawakla kamu ni...Ptg semalam pas amik dia dri umh bs,saje aku bt tanya "airis nk blik umh baru ke lama" dia ckp ame(lama) haha..apa2 la airis...Airis sejak lahir mmg membesar kt umh sewa tu..tu yg dia tersa lain kot...kesian pun ada heheh

Monday, November 26, 2012

.:Akhirnya:.

Assalamualaikum....Penantian satu penyeksaan...Dan akhirnya penyeksaan itu sudah reda dan tak perlu dinantikan lagi....Hahaa...Pagi2 dah bermadah aku ni....Ini cerita apatmen aku yg sudah setahun bermasalah..Punca kelewatan dari pemaju yg tak bertanggungjawab...Akhirnya kami sekeluarga dpt jugak mendiami kediaman sendri..Terima kasih kpd wakil2 pembeli yg selalu follow up umh kami.Diorgla yg byk bertungkus lumus utk cepatkan proses keluarkan CF umah.Klu nk harapkan pemaju 4 tahun lg pun tak dpt duduk umh baru ni.Dan semalam kiteorg dah pindah masuk huhu..Lega rasanya sbb tak payah nak byr 2 biji rumah..dah setahun kitaorg bayar 2 biji rumah (umh baru & umah sewa)Total : 1k lebih.."lap peluh"Kiteorg akan tuntut balik apa yg kiteorg dah byr slama ni huhu...byk cntik muka ko wahai pemaju tak nak byr duit kiteorg!!Korag tak nk rugi..habis kiteorg yg rugi ni ko tak nak byar apa kes!!hahah emo plak klu bab ni..Kiteorg masuk umh baru ni pun last minit coz dah tak nak byr umh sewa bln ni.
MAHASA VILLA kami datang..Villa la sgt..tp ntah pape maintanen dia..huhu..takpela asalkan aku dah dpt duduk umh aku hihi...
Tengok umh aku mcm tadika kaler dia..Kate last minit masuk umh..Pilih cat pun kelam kabut..hahha..Yg pink tu aku tak berkenan..aku nk purple light skit..dah tetiba pilih pink plak..lantakla...tadika pun tadika la...ada duit nti kasi wallpaper hahaha..xdela nmpk tadika kan..
Kwan2 Eri tgh lepak lepas menjamu selera...diorg yg byk tolong kiteorg pindah..angkat2 brg msuk lori pastu msuk umh...

Thursday, November 22, 2012

.:Tabung Aman Palestin:.

Assalamuailaikum.....pray for gaza.....Sekarang krisis di gaza menjadi2...Semalam tgh godek2 fb terjumpa post tabung aman palestin ni...Derma melalui sms pun ok kan...Walaupun tak byk janji kita ikhlas derma utk saudara kita yg sedang menderita di sana..Walau RM 1 pun kita dah dpt tambah2 apa yg patutkan...Saya sudah derma...hehehe...Jom kwn2 ..hanya sms sajo....

Wednesday, November 21, 2012

Tuesday, November 20, 2012

.:Lava Cake:.

Haii...dah lama cuti..mls pulok nk keje ye....Aku cuti seminggu deret time deepavali n awal muharam coz pengasuh airis mtk cuti nk balik kg...so aku pun kna cuti skali la...Dengan aku2 skali ler balik kampung....hehe....Kt kg apa lg keje aku klu tak membaking ngn adik aku....tiap2 ari ade je kuih yg kiteorg buat...Tp ni nk tunjuk lava kek yg aku buat...1st time buat dah jadi heheh...lava2 dia mmg jilat jari...fuh....kek ni time suam2 sedap di makan...klu dah sejuk lava dia dah jd keras....dan xcantik jgak hihi...Resepinya aku tgk sini LAVA KEK....

takde acuan bulat2..so aku amik bekas acuan apam mak aku..hehe..jd jgk...Lava kek ni tak sesuai ltk dlm loyang takut xjadi lavanye dan takut tak masak jgk...

Wednesday, November 7, 2012

.:1 Tahun 8 Bulan:.

Asslamualaikum.....Yuhuu....Airis dah 20bulan..Sume bnda dah pandai...Yang paling pandai adalah merajuk...sabar je laa :)Ckap pun dah pandai tp masih lg pelat2 dan ada lg yg mama tak fhm perkataan yg pelik2 hehe..Bab merajuk tu ikut sape la wahai airis mama or abah ye?Tak boleh salah skit terus tarik muka merajuk lari2 tmpt lain.Pastu buat bibir cebik pas2 melalak hahha....Lg satu airis pntang dgr org kentut ye hahha...contoh mama@abah kentut kuat msti dia bising ckp tot..tot..mama tot..abah tot..tp time dia kentut diam je...buat2 hal lain ...So mama & abah jgn kentut dpn airis ye...Lg2 dpn org ramai hahah,nti mulut dia yg tegur dulu.Airis dah pandai main sorg2 dgn mainan yg mama beli,cntoh mainan masak2...pandai je buat2 msk pas2 bca doa pas2 makan..good girl...Klu main ngan bear lak..amk satu pampers pkaikan kt bear tu,pastu selimut bear pastu bg nenen dia kt bear tu hahha...tiru mama la tu time nk bg dia nenen...Cepat je masa berlalu kan...Anak pun dah makin pandai..seronok je tgk perkembangan dia step by step.... 




Ok bye....

Tuesday, November 6, 2012

.:Segmen "Follow Sampai Pening".:

Follow jgn tak follow ye...biar smp pening tau hehehe
SEGMEN FOLLOW SAMPAI PENING





ni saya tempek jumlah follower sy yg ciput hehehe..Sape nak join klik link kt atas tu ye..tarikh tutup 10 november