Friday, August 23, 2013

.:DIY Frame Kufi:.

Assalamualaikum....Kufi art ni klu org jual memang mahal coz nak buatnya agak susah kot...So mari kita merajinkan buat sendiri hehe....Aku guna kotak gift tali pinggang pastu balut je dgn wallpaper rumah yg lebih ..kufi art tu aku just google pastu print hehe...senangkan...
letak transperent plastik kt atas,takut nanti terkena air ke apa kan..bila dah siap aku tgk comot lak gam2 yg tmpat tampal kt trasperent tu...pastu aku amik reben tampal je line yg comot tu...takde dah nmpak comot...Dah boleh gantung kt dinding rumah
Tgk aku gantung mesti senget...kang laki aku tgk mesti tak puas hati klu senget benget...dia ckp aku tgn belok huhuh...Bab2 gantung ni aku serah je kt dia...Ok bye....

Wednesday, August 21, 2013

.:Need PlayRoom??:.

Assalamualaikum....Masih mood raya lg ke korg...hehe pose sebulan mesti nak raya sebulan kan...Playroom perlu ke?....Mula2 aku pikir tak payah kot buat playroom untuk airis...mcm leceh je nak kena tgk dia dlm bilik..main kt luar lg senang aku nak masak coz antara ruang tamu dgn dapur boleh jenguk kepala je...

Tapi sekarang aku rasa macam perlukan playroom untuk airis...Kenapa?....Sebab mainan airis dah banyakkkk..tak sedar bila masa aku belikan airis mainan....buku2 kaler,pensil kaler lg..dah rimas berterabur kt ruang tamu...tiap2 malam aku kena amik masa untuk kemaskan ruang tamu bila airis sepahkan mainan...Lagi satu  tiba2 ada orang datang,ruang tamu lak dlm keadaan terabur....mahu berpeluh ketiak nak kemaskan...Malam tadi mcm naik darah pun ada bila airis pergi dapur kutip semua bekas2 ,pinggan mangkuk aku kt rak...dapur tak de kabinet senang je la dia nak capai...bila entah nak buat kabinet ni...ada duit sume jalan hehe...Ok dah membebel kt airis...pikir2 prositla playroom untuk airis...Aku ada lg satu tv lama leh la letak dlm playroom tu..takdela bosan sgt kot...
Ini mainan airis...ada lagi dlm bilik satu kotak yg aku dah asing....ruang tamu dah jadi playground dah hahaa...Meja yg besar tu maksu airis yg belikan...gaji pertama maksu hehe...
sekejap je nmpak kemas,mlm ni aku kena kemas lg...balik karang memang tak nampak dah karpet klu airis tuangkan mainan kt situ huhu...
Bilik no 3 ni bakal dijadikan bilik airis main...bilik ni aku wat simpan barang...kotak pindah rumah hari tu pun ada lg hehe...nanti nak cat dinding tu dulu...tp bila ntah nak mulakan...Harap2 jadilah playroom airis ni...

Wednesday, August 14, 2013

.:Cerita Raya:.

Assalamualaikum...Wahh..ramai dah update cerita raya...aku gak malas2 nak update hehe...Okla cerita raya aku tahun ni biasa2 je...Tahun ni aku beraya umah mak aku dulu,raya ke 2 baru balik umah MIL..Takde jauh pun umah MIL dengan umah aku,dlm setengah jam dah sampai...Gambar raya pun tak banyak...Macam biasa umah mak aku punya menu raya tahun ni,maka aku buat nasi minyak,ketupat palas,rendang ayam kampung...Tp mak aku punya cucu ada 19orang termasuk airis,makanan pun kejap je licin hehe..
mak datin nak balik kg,semua angkut bear nak bwk balik...time ni nak balik kg sebelum raya
Time org solat raya,airis posing dulu
Semua kuih ni airis punya

Keluarga besar aku,ni baru sikit,ada lg yg tak masuk gambar ni coz akk aku lg sorg raya kuantan,raya ke2 baru balik ganu
airis wif sepupunya
keluarga kecik aku hehe...airis tak pandang kamera coz dah dpt duit raya...busy ngn duit rayanya huhu
raya ke2 nak gerak pergi umah mil pulok..tak habis2 dgn bear tu

raya ke 3 jalan2 umah sedara mara
Itu je cerita raya kami hehe...Raya kt KL pulok...open house menunggu....Last2 bear merah airis tertinggal kt kg haha...Nasib baik dia tak tanya

Tuesday, August 6, 2013

.:Last day:.

Assalamualaikum...yeah!! ari ni last day keje,itu pun haf day..Pas zohor terus gerak balik ganu huhuhu...
Pejam celik kejap je dah habis puasa...Okla SELAMAT HARI RAYA semua kengkawan..Berhati2 di jalan raya....Jumpa balik pada 13 Ogos hehe

Friday, August 2, 2013

.:Semperit susu:.

Assalamualaikum....Tahun ni merajinkan diri buat kuih raya...Ni salah satu biskut raya yg senang semperit susu...Resepi ni aku ambil kt group masak2..mmg senang gile resepinya...dan sedap jgk hehe..
Ini resepinya....
 Semperit susu
 4 cwn tpong jagung
1cwn majerin + butter
1cwn susu pkt manis..
 hiasan ceri

Cara-cara:
Kacau majerin dgn susu smp sebati,pastu masuk tepung jagung...uli smp jd doh..siap!!
masukkan dlm acuan.Bakar selama 20minit dgn suhu 150

Airis pun sibuk sama buat biskut ni...smp aku berperang2 nak tunggu siapkan biskut ni...
Baru 2 jenis biskut hehe...nti nak buat lg

Thursday, August 1, 2013

.:Dah pecah:.

Assalamualaikum....Kejadian malam tadi mengejutkan mama n abah huh!!..Depan2 mata lak tu...Ceritanya...airis duk main pusing2 badan pastu dammm!! terlanggar pasu mama..bukan terlanggar kot tp tersembam muka kt pasu tu,terus jatuh kt lantai smbil meraung2...Aku apa lg panik giler kot,terbayang muka airis dah meleleh dgn darah...pastu aku terus angkat tgk xde apa pun hehe...cuma calar sikit je kt dahi...maknanya pasu tu lg lembut dari kepala airis kot huhu...Lega je tgk airis xde apa2... 

Ni pasu kedua mama, airis pecahkan...maknanya rumah aku xleh nak berpasu2 bagai..xleh nak berhias2 lagi hehe..Pasu tu aku beli sepasang time mula2 kawin dulu kt nilai..Yg first pecah masa tahun baru ari tu...Yg ni bulan 7...maknanya 7 bulan je hayat pasu aku tu hehe...Takpela pasu pecah xpe,asal anak selamat...pasu blh beli lg..tp anak.......
Good bye my vase :) mana aku nak taruk bunga tu nanti....
budak yg sgt aktif hehe

Blogger templates

Friday, August 23, 2013

.:DIY Frame Kufi:.

Assalamualaikum....Kufi art ni klu org jual memang mahal coz nak buatnya agak susah kot...So mari kita merajinkan buat sendiri hehe....Aku guna kotak gift tali pinggang pastu balut je dgn wallpaper rumah yg lebih ..kufi art tu aku just google pastu print hehe...senangkan...
letak transperent plastik kt atas,takut nanti terkena air ke apa kan..bila dah siap aku tgk comot lak gam2 yg tmpat tampal kt trasperent tu...pastu aku amik reben tampal je line yg comot tu...takde dah nmpak comot...Dah boleh gantung kt dinding rumah
Tgk aku gantung mesti senget...kang laki aku tgk mesti tak puas hati klu senget benget...dia ckp aku tgn belok huhuh...Bab2 gantung ni aku serah je kt dia...Ok bye....

Wednesday, August 21, 2013

.:Need PlayRoom??:.

Assalamualaikum....Masih mood raya lg ke korg...hehe pose sebulan mesti nak raya sebulan kan...Playroom perlu ke?....Mula2 aku pikir tak payah kot buat playroom untuk airis...mcm leceh je nak kena tgk dia dlm bilik..main kt luar lg senang aku nak masak coz antara ruang tamu dgn dapur boleh jenguk kepala je...

Tapi sekarang aku rasa macam perlukan playroom untuk airis...Kenapa?....Sebab mainan airis dah banyakkkk..tak sedar bila masa aku belikan airis mainan....buku2 kaler,pensil kaler lg..dah rimas berterabur kt ruang tamu...tiap2 malam aku kena amik masa untuk kemaskan ruang tamu bila airis sepahkan mainan...Lagi satu  tiba2 ada orang datang,ruang tamu lak dlm keadaan terabur....mahu berpeluh ketiak nak kemaskan...Malam tadi mcm naik darah pun ada bila airis pergi dapur kutip semua bekas2 ,pinggan mangkuk aku kt rak...dapur tak de kabinet senang je la dia nak capai...bila entah nak buat kabinet ni...ada duit sume jalan hehe...Ok dah membebel kt airis...pikir2 prositla playroom untuk airis...Aku ada lg satu tv lama leh la letak dlm playroom tu..takdela bosan sgt kot...
Ini mainan airis...ada lagi dlm bilik satu kotak yg aku dah asing....ruang tamu dah jadi playground dah hahaa...Meja yg besar tu maksu airis yg belikan...gaji pertama maksu hehe...
sekejap je nmpak kemas,mlm ni aku kena kemas lg...balik karang memang tak nampak dah karpet klu airis tuangkan mainan kt situ huhu...
Bilik no 3 ni bakal dijadikan bilik airis main...bilik ni aku wat simpan barang...kotak pindah rumah hari tu pun ada lg hehe...nanti nak cat dinding tu dulu...tp bila ntah nak mulakan...Harap2 jadilah playroom airis ni...

Wednesday, August 14, 2013

.:Cerita Raya:.

Assalamualaikum...Wahh..ramai dah update cerita raya...aku gak malas2 nak update hehe...Okla cerita raya aku tahun ni biasa2 je...Tahun ni aku beraya umah mak aku dulu,raya ke 2 baru balik umah MIL..Takde jauh pun umah MIL dengan umah aku,dlm setengah jam dah sampai...Gambar raya pun tak banyak...Macam biasa umah mak aku punya menu raya tahun ni,maka aku buat nasi minyak,ketupat palas,rendang ayam kampung...Tp mak aku punya cucu ada 19orang termasuk airis,makanan pun kejap je licin hehe..
mak datin nak balik kg,semua angkut bear nak bwk balik...time ni nak balik kg sebelum raya
Time org solat raya,airis posing dulu
Semua kuih ni airis punya

Keluarga besar aku,ni baru sikit,ada lg yg tak masuk gambar ni coz akk aku lg sorg raya kuantan,raya ke2 baru balik ganu
airis wif sepupunya
keluarga kecik aku hehe...airis tak pandang kamera coz dah dpt duit raya...busy ngn duit rayanya huhu
raya ke2 nak gerak pergi umah mil pulok..tak habis2 dgn bear tu

raya ke 3 jalan2 umah sedara mara
Itu je cerita raya kami hehe...Raya kt KL pulok...open house menunggu....Last2 bear merah airis tertinggal kt kg haha...Nasib baik dia tak tanya

Tuesday, August 6, 2013

.:Last day:.

Assalamualaikum...yeah!! ari ni last day keje,itu pun haf day..Pas zohor terus gerak balik ganu huhuhu...
Pejam celik kejap je dah habis puasa...Okla SELAMAT HARI RAYA semua kengkawan..Berhati2 di jalan raya....Jumpa balik pada 13 Ogos hehe

Friday, August 2, 2013

.:Semperit susu:.

Assalamualaikum....Tahun ni merajinkan diri buat kuih raya...Ni salah satu biskut raya yg senang semperit susu...Resepi ni aku ambil kt group masak2..mmg senang gile resepinya...dan sedap jgk hehe..
Ini resepinya....
 Semperit susu
 4 cwn tpong jagung
1cwn majerin + butter
1cwn susu pkt manis..
 hiasan ceri

Cara-cara:
Kacau majerin dgn susu smp sebati,pastu masuk tepung jagung...uli smp jd doh..siap!!
masukkan dlm acuan.Bakar selama 20minit dgn suhu 150

Airis pun sibuk sama buat biskut ni...smp aku berperang2 nak tunggu siapkan biskut ni...
Baru 2 jenis biskut hehe...nti nak buat lg

Thursday, August 1, 2013

.:Dah pecah:.

Assalamualaikum....Kejadian malam tadi mengejutkan mama n abah huh!!..Depan2 mata lak tu...Ceritanya...airis duk main pusing2 badan pastu dammm!! terlanggar pasu mama..bukan terlanggar kot tp tersembam muka kt pasu tu,terus jatuh kt lantai smbil meraung2...Aku apa lg panik giler kot,terbayang muka airis dah meleleh dgn darah...pastu aku terus angkat tgk xde apa pun hehe...cuma calar sikit je kt dahi...maknanya pasu tu lg lembut dari kepala airis kot huhu...Lega je tgk airis xde apa2... 

Ni pasu kedua mama, airis pecahkan...maknanya rumah aku xleh nak berpasu2 bagai..xleh nak berhias2 lagi hehe..Pasu tu aku beli sepasang time mula2 kawin dulu kt nilai..Yg first pecah masa tahun baru ari tu...Yg ni bulan 7...maknanya 7 bulan je hayat pasu aku tu hehe...Takpela pasu pecah xpe,asal anak selamat...pasu blh beli lg..tp anak.......
Good bye my vase :) mana aku nak taruk bunga tu nanti....
budak yg sgt aktif hehe