Wednesday, March 27, 2013

.:WW:.



Tuesday, March 26, 2013

.:First Photobook:.

Assalamualaikum...Hari tu aku ada tempah photobook kt MyDeal 
ada promosi time tu.Sebelum ni tak pernah lagi buat photobook ni..saje2 nak try kan...Coz gambar airis tak pernah cuci pun lg sejak dia lahir...Daripada aku cuci baik aku buat photobook hehehe..Nak harapkan pergi cuci ntah bila...asyik kumpul je gambar tu dlm laptop hehe..Semalam bila sampai je photobook ni..owh..sungguh puas hati dengan hasilnya walaupun gambar yg aku snap hanya guna hp cikai nokia tu je haha...Klu aku guna camera dslr lg ohsem kot gmbar tu huhu....Ni yang aku nak buat lg photobook..lepas ni nak buat yg lagi besar sikit untuk simpanan... 
Ni cover depan..hardcover punye
40pages semuanya...dengan harga RM52.00
Boleh edit sendri ikut suka hati

Friday, March 22, 2013

.:Tip Bercerai susu:.

 Assalamualaikum....nak share tip bercerai susu bg ibu2 yg mempunyai anak 2 tahun ke atas dan ibu2 yg sudah bersedia untuk bercerai susu...bukan bercerai orang tau..hehe...Tip ini jugak untuk aku sendiri coz airis masih lg menyusu badan.Tapi aku lak belum bersedia nak wean off dia..tunggu masa je ni hehe

1. Jangan tawar dan jangan tolak
Cara ini merupakan cara yang paling selamat dan efektif untuk berpisah susu. Berikan susu apabila anak minta dan jangan menolak sekiranya anak mahu menyusu. Konsep ini perlu digunakan bersama beberapa cara dibawah untuk mempercepatkan proses berpisah susu.

 2. Mengubah rutin harian
Anak mempunyai rutin harian untuk menyusu. Contoh : Sekiranya anak suka minum susu semasa ibu duduk di sofa. Ibu boleh mengelakkan untuk duduk di sofa itu,

3. Pertolongan dari ayah
Ayah juga boleh memberi peranan seperti membawa anak yang baru bangun tidur bersarapan pada waktu pagi (sebelum anak meminta susu dari ibu)

4. Alihkan perhatian anak
Adakalanya apabila anak anda leka bermain, dia terlupa untuk meminta susu. Gantikan dengan makanan snek yang berkhasiat seperti buah buahan atau roti. Ada ibu yang membawa anak ke taman permainan pada waktu yang biasanya anak meminta susu (seperti pada waktu petang).

5. Melengah lengahkan waktu menyusu
Menangguhkan waktu menyusu iaitu memberitahu mereka untuk menunggu sebentar (dan menggantikannya dengan aktiviti lain) juga berkesan.

6. Memendekkan tempoh penyusuan
Cara ini berkesan untuk anak berusia diatas 2 tahun. Memendekkan tempoh penyusuan kepada anak dengan cara memberitahunya ‘sedikit sahaja mama beri ya sebab abang/kakak sudah besar’ perlahan lahan mengurangkan kebergantungannya dengan susu ibu.

7. Memberitahunya secara berhemah
Anak berusia 1 tahun ke atas sudah boleh memahami arahan yang diberikan. Tunjukkan contoh contoh orang dewasa yang tidak minum susu ibu dan anak anda pasti teruja diberikan kesempatan berpeluang menjadi orang dewasa.

Sumber : KIM

.:Happy Besday to me:.

Assalamualaikum....salam jumaat...Jumaat lepas besday girl airis...jumaat ni besday girl mama airis pulak heheh..kiteorg selang seminggu je...Time preggy airis dulu doktor bg due date airis 13.03,tp aku bersalin pada 15.03...Ingatkan boleh tahan smp 22.03 biar sama ngn tarikh lahir mama..Tapi klu nak beranak mana boleh tahan2 wei heheh... Thanks pada kenkawan yg wish my birthday kt fb hari ni...semoga kita sama2 di berikan kebaikan dan amalan yg baik olehNYA...Amin...
 Birthday Me Picture Cards
Birthday Me Pictures
I'm 28 turn today hehehe...dah tua ke?

Tuesday, March 19, 2013

.:Rambut saya dah pendek:.

Assalamualaikum...Sempena besday airis,rambut airis jadi pendek..mama yg potong kan hehe...Sebenarnya aku nak simpan panjang rambut airis,nak ikat comel2,tocang comel2...tapi airis ni dah tak nak bagi ikat rambut..satu lagi kt leher dia dah naik ruam merah2..kesian lak tgk dia duk tergaru2..Itu yg aku potongkan jugok rmbut dia..kalau dia nak ikat tak pe,tak dela aku nak potong...Sekarang susah betul nak ikat rambut...senang2 mama potong je rambut kamu ye hehe
Sebelum potong,rambut airis macam ni hehe...umpan ais krim fresh milk time nak potong...
Bagi ralik dulu...pastu slow2 pujuk dia nk potong rambut....cakap rambut airis cantik nanti...:)
Ok...dah siap potong..itu pun senget2 gak..okla tu kan...
comel tak mama potong rambut sy hehe...dah makin kembang tang pipi tu bila rmbut pendek
Ni bahagian belakang...klu potong kt kedai dah rm 15 kan..baik mama potong sndri hehe...Kalau kt kedai xde nya airis nak dengan org...melalak kot huhu...nanti tunggu rambut airis panjang lg ye ...peace!

Monday, March 18, 2013

.Airis 2 tahun:.

Assalamualaikum...Airis dah 2 tahun sekarang...Kejap je kan masa berlalu...Pernah aku tanye dia airis nak adik tak? dia jawab takkknakkkk (nada jerit hahaha).Airis suka baby coz umah pengasuh dia ada sorg baby 3 bulan.Airis suka baby tapi tak nak adik aikk..heheh..So mama kena hold dulu proses bg airis adik ke?hahaha...
Sekarang cakap bukan main banyak lg..pelat2 sikit tu ada lg,kdg2 perkataan yg tak fhm pun ada lg mama tak fhm.Kalau dia nak satu benda tu,tp mama tak fhm apa dia ckp...melalak la dia kt situ hehe..Contoh nak mandi pastu baju kotor dia mesti letak dlm plastik klu umah pengasuhnya.Kt umah pun dia nk ltk dlm plastik jgk..mula2 mama tak fhm apa dia nk smbil pegang baju kotor tu.
Airis :ne tik ayis
mama : airis nak apa mama tak fhm la...
Airis : tik ayis ne!!! (nada nk mengamuk dah)
mama : airis tunjukla airis nak apa..mama tak fhm ni?
Airis : jln tuju ke dapur smbil tunjuk plastik.
mama : Ooooo..nak plastik hahaha...kt umah tak pyh ltk dlm plastik,letak dlm bakul je tau
Airis : nak tik ayis (nak jugak ltk dlm plastik)

Itu baru satu ayat yg aku tak faham...hahaha...byk lagi bahasa dia yg aku tak fhm sebenarnya heh.Bahasa dia ada yg pelik2..contoh
kedai : uda
berak : bedak
apa2 la airis hehe,asalkan awak dah pandai ckp :)
Perangai lama masih ada,pantang mama ke dapur...ada je kt blakang bontot mama...time nak masak asyik berperang je ngn dia..mesti jiran sebelah dah lali dengar suara aku ni hahaha...Klu uk diam xpe..ni main itu ini smp stress mama di buatnya huhuh...Lagi satu bila mandi,dah tak nak naik2 dah...time ni pun mama berperang gak ngn si airis ni...suka betul main air,sume budak suka air aku rasa hehe...3 perkara terpaksa berperang ngn budak kecik ni..nak masak,nak mandi dan nak pakai pampes.Bab pakai pampes tu tak pyh ckp..bape kali dah kncing ats lntai sebelum dpt pakai pampes.Tp time umh bs elok je dia pakai pampes huhu.
Airis 2 tahun 3 hari masih lagi menyusu badan,tp umah bs susu botol la.Entah smp bila airis nak menenen ngn mama ni,mama tak sedia lg nak cerai susu huhu...Lagi2 susu masih byk utk airis..klu airis tak nenen sehari,demamla mama hehe...Ada byk cara yg aku baca dekat KIM cara nak cerai susu yg orang kongsi,tapi xpela slow2 kan hehe
Dah panjang gile kot aku karang psl airis n,klu nak ikutkan mmg byk lg..tp aku dah malas nak taip ni..smp sini dulu ye...bye....

Friday, March 15, 2013

.:Breakfast & Lunch today:.

Assalamualaikum...citer pagi tadi baru nak post hehe..Hari ni kiteorg buat potluck kt ofis...masing2 bwk makanan...apa lagi,berpotluck ler kiteorg smp boleh mkn lunch sekali.Hari ni jimat duit tak payah beli makan utk lunch.Jom tengok menu2 dari masterchef hihihik
cucur labu , kue teow goreng n nasi lemak
Plus nasi goreng lagi
roti sardin
kek batik dengan loyang sekali

Buah buahan sebagai pencuci mulut
kenyang smp petang ni...perut pun dah ketat,keje jadi malas nak buat hehe...mata mau tido huhuhu
byeeee

.:Airis is two!!:.

Assalamualaikum...salam jumaat semua...Hari ni hari lahir airis...ingat kembali,tepat jam 10.20a.m tadi airis selamat di lahirkan...time ni mama lega,hilang sume sakit.

SELAMAT HARI LAHIR SAYANG..
mama sayang sangat Airis..semoga airis menjadi anak yg baik dan solehah
Pagi tadi mama sambut birthday airis kt umah ibu..ibu tu pengasuh airis..
kek besday airis mama beli petang semalam :)
airis wif mama
airis and the geng
tak sabar2 nak potong kek..kek dah hancur ,tp nak ambil gmbar satu pun tak jadi hehe
peace...dah 4 jari peace nya haha
tetiba gambar ni haha...ni gambar pagi tadi,time nak mandi susah betul..panjat gril dulu nak tengok dog katenya haha... 

::nanti hujung bulan kita sambut kt umah pulok ye..

Tuesday, March 12, 2013

.:Dah jumpa akhirnya:.

Assalamualaikum....sebelum ni aku ada mencari dress untuk birthday airis..Tapi yg sebiji aku nak tu tak dapat ler...terpaksa redha hehe...puas dah mencari...tp sume xde stock..Last2 ada berkenan ngn satu dress plak,bertemakan ladybug jugak...cantik pun cntik jugak...tnye2 seller tu dia ckp ada saiz..cun!!terus oder..dlm masa 2 hari dah sampai..huh cepat pulok....Tp bila si anak dara tu dah nmpak baju cantik..apa lg terus pakai ..tak nak buka2 smpla tido haha...
Ni dress yg aku nak tu..tp tak dapat :(
Ok..ni dress yg aku oder,dan dah selamat rasmi pun hehe
dah basi dress besday airis...pantang nmpak baju baru...nak pakai terus
hahaha..gelak apa ntah tu...

Monday, March 11, 2013

.:Ahad yg bersepah:.

Assalamualaikum....isnin yg malas keje hehe...jumaat lepas aku ada post pasal malas dan nak rajin sabtu kemas sume bagai la akn..Ok sabtu dah cantik rumah aku..dah kemas,dah sedap mata memandang....Tiba ahad..amik ko waaaa..mama nak nangis nak oii..Kalau duk kt umah mcm ni la jadinya..sabtu tu kiteorg keluar,so xdela sepahkan rumahkan...Last2 aku biarkan aje anak dara tu sepahkan umah..dah tak daya nak kemas...tunggu dia tido mlm baru aku kemaskan balik huhu..
Curik2 amik laptop abah,pastu konon2 buat keje kihkih
Amik ko....segala peralatan ada kt situ..nak jalan pun tak boleh
tetiba oppa ganam...mana blajala budak ni

sesi mencurah segala mainan nya huhu
lap peluh jap :)

Friday, March 8, 2013

.:Kemalasan melanda:.

Assalamualaikum...salam jumaat...sekarang kemalasan melanda diriku huhu..update blog pun malas...Kebelakangan ni asyik malas je ...nak kemas rumah pun malas sgt...lagi2 bab lipat kain..dah penuh bakul...sebelum ni aku tak pnh miss lipat kain..asal angkt kain je terus lipat,tak pernah bertimbun pun hehe .Entah hormon apa dtg ni yg jd betul2 malas...Harap esok hari minggu aku dpt mood rajin la..nak mop lantai,nk lipat kain,semua la nak kemas rumah....
Sekarang aku mcm kucing ni je...nak telentang je haha

Wednesday, March 6, 2013

.:Misi mencari:.


Assalamualaikum....lagi sebulan besday airis...sekarang aku tgh prepairkan apa yg patut utk besday nanti..siap ada tema tau hihi...Okeyla sekarang terpaksa bocorkan tema besday nanti coz misi mencari dress yg sesuai dgn tema..Temanya adalah 'Ladybug'..So aku tengah mencari dress mcm gmbar kt bawah ni...Tolong ye sesiapa ada jual dress mcm ni inform me please...Dah byk aku tanye org yg jual online tp sume dah kehabisan stock...Aku nak sebijik mcm ni gak..tak nak yg lain hehehe.....demand lak.Kt luar aku lom pergi mencari lg...nti ada masa bru pergi round2 kedai..

Friday, March 1, 2013

.:Pancake pisang:.

Assalamualaikum....Sokmo beli pisang makan tak habis...Nasib baik pisang byk kegunaan nya kik..kih...Bila pisang dah lembik..nak mkn mcm tu pun tak lalu...jom kite memancake..betul ke ni haha...Asyik buat jemput2 je..kali ni buat pancake pulok..
Pisang lembik
masuk kan dlm pan 3 minit dah masak
siap...
kasi susun cantik2..curah madu lg sedap kot
tetiba budak pipi lebar..gmbar yg ditangkap sendri dari airis hehe

Blogger templates

Tuesday, March 26, 2013

.:First Photobook:.

Assalamualaikum...Hari tu aku ada tempah photobook kt MyDeal 
ada promosi time tu.Sebelum ni tak pernah lagi buat photobook ni..saje2 nak try kan...Coz gambar airis tak pernah cuci pun lg sejak dia lahir...Daripada aku cuci baik aku buat photobook hehehe..Nak harapkan pergi cuci ntah bila...asyik kumpul je gambar tu dlm laptop hehe..Semalam bila sampai je photobook ni..owh..sungguh puas hati dengan hasilnya walaupun gambar yg aku snap hanya guna hp cikai nokia tu je haha...Klu aku guna camera dslr lg ohsem kot gmbar tu huhu....Ni yang aku nak buat lg photobook..lepas ni nak buat yg lagi besar sikit untuk simpanan... 
Ni cover depan..hardcover punye
40pages semuanya...dengan harga RM52.00
Boleh edit sendri ikut suka hati

Friday, March 22, 2013

.:Tip Bercerai susu:.

 Assalamualaikum....nak share tip bercerai susu bg ibu2 yg mempunyai anak 2 tahun ke atas dan ibu2 yg sudah bersedia untuk bercerai susu...bukan bercerai orang tau..hehe...Tip ini jugak untuk aku sendiri coz airis masih lg menyusu badan.Tapi aku lak belum bersedia nak wean off dia..tunggu masa je ni hehe

1. Jangan tawar dan jangan tolak
Cara ini merupakan cara yang paling selamat dan efektif untuk berpisah susu. Berikan susu apabila anak minta dan jangan menolak sekiranya anak mahu menyusu. Konsep ini perlu digunakan bersama beberapa cara dibawah untuk mempercepatkan proses berpisah susu.

 2. Mengubah rutin harian
Anak mempunyai rutin harian untuk menyusu. Contoh : Sekiranya anak suka minum susu semasa ibu duduk di sofa. Ibu boleh mengelakkan untuk duduk di sofa itu,

3. Pertolongan dari ayah
Ayah juga boleh memberi peranan seperti membawa anak yang baru bangun tidur bersarapan pada waktu pagi (sebelum anak meminta susu dari ibu)

4. Alihkan perhatian anak
Adakalanya apabila anak anda leka bermain, dia terlupa untuk meminta susu. Gantikan dengan makanan snek yang berkhasiat seperti buah buahan atau roti. Ada ibu yang membawa anak ke taman permainan pada waktu yang biasanya anak meminta susu (seperti pada waktu petang).

5. Melengah lengahkan waktu menyusu
Menangguhkan waktu menyusu iaitu memberitahu mereka untuk menunggu sebentar (dan menggantikannya dengan aktiviti lain) juga berkesan.

6. Memendekkan tempoh penyusuan
Cara ini berkesan untuk anak berusia diatas 2 tahun. Memendekkan tempoh penyusuan kepada anak dengan cara memberitahunya ‘sedikit sahaja mama beri ya sebab abang/kakak sudah besar’ perlahan lahan mengurangkan kebergantungannya dengan susu ibu.

7. Memberitahunya secara berhemah
Anak berusia 1 tahun ke atas sudah boleh memahami arahan yang diberikan. Tunjukkan contoh contoh orang dewasa yang tidak minum susu ibu dan anak anda pasti teruja diberikan kesempatan berpeluang menjadi orang dewasa.

Sumber : KIM

.:Happy Besday to me:.

Assalamualaikum....salam jumaat...Jumaat lepas besday girl airis...jumaat ni besday girl mama airis pulak heheh..kiteorg selang seminggu je...Time preggy airis dulu doktor bg due date airis 13.03,tp aku bersalin pada 15.03...Ingatkan boleh tahan smp 22.03 biar sama ngn tarikh lahir mama..Tapi klu nak beranak mana boleh tahan2 wei heheh... Thanks pada kenkawan yg wish my birthday kt fb hari ni...semoga kita sama2 di berikan kebaikan dan amalan yg baik olehNYA...Amin...
 Birthday Me Picture Cards
Birthday Me Pictures
I'm 28 turn today hehehe...dah tua ke?

Tuesday, March 19, 2013

.:Rambut saya dah pendek:.

Assalamualaikum...Sempena besday airis,rambut airis jadi pendek..mama yg potong kan hehe...Sebenarnya aku nak simpan panjang rambut airis,nak ikat comel2,tocang comel2...tapi airis ni dah tak nak bagi ikat rambut..satu lagi kt leher dia dah naik ruam merah2..kesian lak tgk dia duk tergaru2..Itu yg aku potongkan jugok rmbut dia..kalau dia nak ikat tak pe,tak dela aku nak potong...Sekarang susah betul nak ikat rambut...senang2 mama potong je rambut kamu ye hehe
Sebelum potong,rambut airis macam ni hehe...umpan ais krim fresh milk time nak potong...
Bagi ralik dulu...pastu slow2 pujuk dia nk potong rambut....cakap rambut airis cantik nanti...:)
Ok...dah siap potong..itu pun senget2 gak..okla tu kan...
comel tak mama potong rambut sy hehe...dah makin kembang tang pipi tu bila rmbut pendek
Ni bahagian belakang...klu potong kt kedai dah rm 15 kan..baik mama potong sndri hehe...Kalau kt kedai xde nya airis nak dengan org...melalak kot huhu...nanti tunggu rambut airis panjang lg ye ...peace!

Monday, March 18, 2013

.Airis 2 tahun:.

Assalamualaikum...Airis dah 2 tahun sekarang...Kejap je kan masa berlalu...Pernah aku tanye dia airis nak adik tak? dia jawab takkknakkkk (nada jerit hahaha).Airis suka baby coz umah pengasuh dia ada sorg baby 3 bulan.Airis suka baby tapi tak nak adik aikk..heheh..So mama kena hold dulu proses bg airis adik ke?hahaha...
Sekarang cakap bukan main banyak lg..pelat2 sikit tu ada lg,kdg2 perkataan yg tak fhm pun ada lg mama tak fhm.Kalau dia nak satu benda tu,tp mama tak fhm apa dia ckp...melalak la dia kt situ hehe..Contoh nak mandi pastu baju kotor dia mesti letak dlm plastik klu umah pengasuhnya.Kt umah pun dia nk ltk dlm plastik jgk..mula2 mama tak fhm apa dia nk smbil pegang baju kotor tu.
Airis :ne tik ayis
mama : airis nak apa mama tak fhm la...
Airis : tik ayis ne!!! (nada nk mengamuk dah)
mama : airis tunjukla airis nak apa..mama tak fhm ni?
Airis : jln tuju ke dapur smbil tunjuk plastik.
mama : Ooooo..nak plastik hahaha...kt umah tak pyh ltk dlm plastik,letak dlm bakul je tau
Airis : nak tik ayis (nak jugak ltk dlm plastik)

Itu baru satu ayat yg aku tak faham...hahaha...byk lagi bahasa dia yg aku tak fhm sebenarnya heh.Bahasa dia ada yg pelik2..contoh
kedai : uda
berak : bedak
apa2 la airis hehe,asalkan awak dah pandai ckp :)
Perangai lama masih ada,pantang mama ke dapur...ada je kt blakang bontot mama...time nak masak asyik berperang je ngn dia..mesti jiran sebelah dah lali dengar suara aku ni hahaha...Klu uk diam xpe..ni main itu ini smp stress mama di buatnya huhuh...Lagi satu bila mandi,dah tak nak naik2 dah...time ni pun mama berperang gak ngn si airis ni...suka betul main air,sume budak suka air aku rasa hehe...3 perkara terpaksa berperang ngn budak kecik ni..nak masak,nak mandi dan nak pakai pampes.Bab pakai pampes tu tak pyh ckp..bape kali dah kncing ats lntai sebelum dpt pakai pampes.Tp time umh bs elok je dia pakai pampes huhu.
Airis 2 tahun 3 hari masih lagi menyusu badan,tp umah bs susu botol la.Entah smp bila airis nak menenen ngn mama ni,mama tak sedia lg nak cerai susu huhu...Lagi2 susu masih byk utk airis..klu airis tak nenen sehari,demamla mama hehe...Ada byk cara yg aku baca dekat KIM cara nak cerai susu yg orang kongsi,tapi xpela slow2 kan hehe
Dah panjang gile kot aku karang psl airis n,klu nak ikutkan mmg byk lg..tp aku dah malas nak taip ni..smp sini dulu ye...bye....

Friday, March 15, 2013

.:Breakfast & Lunch today:.

Assalamualaikum...citer pagi tadi baru nak post hehe..Hari ni kiteorg buat potluck kt ofis...masing2 bwk makanan...apa lagi,berpotluck ler kiteorg smp boleh mkn lunch sekali.Hari ni jimat duit tak payah beli makan utk lunch.Jom tengok menu2 dari masterchef hihihik
cucur labu , kue teow goreng n nasi lemak
Plus nasi goreng lagi
roti sardin
kek batik dengan loyang sekali

Buah buahan sebagai pencuci mulut
kenyang smp petang ni...perut pun dah ketat,keje jadi malas nak buat hehe...mata mau tido huhuhu
byeeee

.:Airis is two!!:.

Assalamualaikum...salam jumaat semua...Hari ni hari lahir airis...ingat kembali,tepat jam 10.20a.m tadi airis selamat di lahirkan...time ni mama lega,hilang sume sakit.

SELAMAT HARI LAHIR SAYANG..
mama sayang sangat Airis..semoga airis menjadi anak yg baik dan solehah
Pagi tadi mama sambut birthday airis kt umah ibu..ibu tu pengasuh airis..
kek besday airis mama beli petang semalam :)
airis wif mama
airis and the geng
tak sabar2 nak potong kek..kek dah hancur ,tp nak ambil gmbar satu pun tak jadi hehe
peace...dah 4 jari peace nya haha
tetiba gambar ni haha...ni gambar pagi tadi,time nak mandi susah betul..panjat gril dulu nak tengok dog katenya haha... 

::nanti hujung bulan kita sambut kt umah pulok ye..

Tuesday, March 12, 2013

.:Dah jumpa akhirnya:.

Assalamualaikum....sebelum ni aku ada mencari dress untuk birthday airis..Tapi yg sebiji aku nak tu tak dapat ler...terpaksa redha hehe...puas dah mencari...tp sume xde stock..Last2 ada berkenan ngn satu dress plak,bertemakan ladybug jugak...cantik pun cntik jugak...tnye2 seller tu dia ckp ada saiz..cun!!terus oder..dlm masa 2 hari dah sampai..huh cepat pulok....Tp bila si anak dara tu dah nmpak baju cantik..apa lg terus pakai ..tak nak buka2 smpla tido haha...
Ni dress yg aku nak tu..tp tak dapat :(
Ok..ni dress yg aku oder,dan dah selamat rasmi pun hehe
dah basi dress besday airis...pantang nmpak baju baru...nak pakai terus
hahaha..gelak apa ntah tu...

Monday, March 11, 2013

.:Ahad yg bersepah:.

Assalamualaikum....isnin yg malas keje hehe...jumaat lepas aku ada post pasal malas dan nak rajin sabtu kemas sume bagai la akn..Ok sabtu dah cantik rumah aku..dah kemas,dah sedap mata memandang....Tiba ahad..amik ko waaaa..mama nak nangis nak oii..Kalau duk kt umah mcm ni la jadinya..sabtu tu kiteorg keluar,so xdela sepahkan rumahkan...Last2 aku biarkan aje anak dara tu sepahkan umah..dah tak daya nak kemas...tunggu dia tido mlm baru aku kemaskan balik huhu..
Curik2 amik laptop abah,pastu konon2 buat keje kihkih
Amik ko....segala peralatan ada kt situ..nak jalan pun tak boleh
tetiba oppa ganam...mana blajala budak ni

sesi mencurah segala mainan nya huhu
lap peluh jap :)

Friday, March 8, 2013

.:Kemalasan melanda:.

Assalamualaikum...salam jumaat...sekarang kemalasan melanda diriku huhu..update blog pun malas...Kebelakangan ni asyik malas je ...nak kemas rumah pun malas sgt...lagi2 bab lipat kain..dah penuh bakul...sebelum ni aku tak pnh miss lipat kain..asal angkt kain je terus lipat,tak pernah bertimbun pun hehe .Entah hormon apa dtg ni yg jd betul2 malas...Harap esok hari minggu aku dpt mood rajin la..nak mop lantai,nk lipat kain,semua la nak kemas rumah....
Sekarang aku mcm kucing ni je...nak telentang je haha

Wednesday, March 6, 2013

.:Misi mencari:.


Assalamualaikum....lagi sebulan besday airis...sekarang aku tgh prepairkan apa yg patut utk besday nanti..siap ada tema tau hihi...Okeyla sekarang terpaksa bocorkan tema besday nanti coz misi mencari dress yg sesuai dgn tema..Temanya adalah 'Ladybug'..So aku tengah mencari dress mcm gmbar kt bawah ni...Tolong ye sesiapa ada jual dress mcm ni inform me please...Dah byk aku tanye org yg jual online tp sume dah kehabisan stock...Aku nak sebijik mcm ni gak..tak nak yg lain hehehe.....demand lak.Kt luar aku lom pergi mencari lg...nti ada masa bru pergi round2 kedai..

Friday, March 1, 2013

.:Pancake pisang:.

Assalamualaikum....Sokmo beli pisang makan tak habis...Nasib baik pisang byk kegunaan nya kik..kih...Bila pisang dah lembik..nak mkn mcm tu pun tak lalu...jom kite memancake..betul ke ni haha...Asyik buat jemput2 je..kali ni buat pancake pulok..
Pisang lembik
masuk kan dlm pan 3 minit dah masak
siap...
kasi susun cantik2..curah madu lg sedap kot
tetiba budak pipi lebar..gmbar yg ditangkap sendri dari airis hehe