Thursday, May 28, 2009

BeNgAnG!!!

Ni aku nk cite psl housemate aku..Ni psl kebersihan umh.Aku bengang ngn dia yg xpndai nk jga kebersihan umh.Nk kate pemalas ke pengotor ke xthla aku,whateverla!!Aku pun bkn rjin sgt,ade gak mlsnye huhuh...tp pemalas tu biarla bertempat.Sume bnda aku yg buat,mcm toilet aku yg slalu cuci tiap2 mgu.Bilik air pun aku yg tenyeh2,Pttnye gna sma2 pndaila bersih sma2,Yg aku xleh than time lpas dia mndi,rmbut kt floor trap tu pnuh,xpnh dia nk kutip lpas mndi,aku gak yg kna kutip,bengang aku!!Pagi td aku dh xtahan tgk rmbut tu,aku tampal je note kt bilik air tuh!!Aku xnk tgur dia,biar dia pk sndirila,dah besarkan...Tgkla gmbr kt bwh ni....





Geli Siot!!!!!!!!
Satu lg time dia balik keje,main campak je kst kt dpn pintu,tuan umh tu dh sedia rak kasut dh,aku gak yg kna susun!!!!Geram aku!!Klu aku xsusun aku segan ngn tuan umh tu klu dia blik umh tu skali skala,tgk umh dia sepah2.Apa lak dia katakan,Wlupun kite byr,tp pandai2la pk nk bersih.tuh gmbar ksut dia kt bawah


Satu lg btol2 air mineral dia yg dia dh hbs minum,blh dia ltk ats meja mkn!!geram btol aku!!Nk suh aku buangla tu!!kali ni jgn arap aku buang..dlu aku dh buang dh skali,tgk dh clear mje tu dia tmbah2 lg!!!byk cntik,igt aku ni org gji ke!!!



Ada stu ari time dia dh pg keje,dia xttup paip air smp melimpah baldi tuh,skt ht aku,time tu aku nk mndi,nsb baik aku xpg kje lg.klu xmmg dah banjir umh tu!!Lg stu aku syak dia smoking coz ade bau time aku lalu dpn bilik dia tiap2 pg.Pening kpla aku!!Asap rokok cmpur lak myk wangi dia,adoiii nk pengsan rasa huhuhu...Byk lagi la aku nk cite tp aku dh penat nk taip ni hehehe...nti2 la plak..Aku hrp sgt klu dia ada terbaca blog aku nie..Biar dia thu skit perangai dia tuh...okey...

Monday, May 18, 2009

Selamat Hari Ibu,Ayah & Guru

DOA UTK IBU BAPA

MAK & Ayah AKU
Pengorbanan seorg ibu tidak ternilai harganya.Aku pun ade mak n ayah.Mak aku baik orgnye n tgas pun adela jgk.Aku pun pnh kna pukul dgn mak aku heheh,sbb aku dlu degil sgt..Yg pling aku xleh lpa aku kna rotan ngn rnting kayu heheh,Time tu aku drjh 2 kot..Coz aku slalu mndi hjn,wlupun mak aku dh larang byk kali.Mak aku kjar aku keliling rmh smbl pgang rnting kayu nk rotan aku heheh..
Mak aku ni ska bersyarah kt ank2 nya..Wlupun dia bkn cikgu tp aku angp dia cikgu agama aku.Dri kck smpla aku bsr ni mmg xpnh klu dia bersyarah agama kt aku n adk bradik aku yg lain.Yg slalu dia mtk ank2nya bt untk dia adalah berdoa utk dia xkire dia ade ke ataupun dh xde nti.Stu lg pesan dia smyg n bca quran selalu.Sbb aku dlu liat skit nk bca quran ni.Mntang2 dh khatam, aku tgl mcm tu je quran tu..heheh..

Lain lak ngn ayah aku,ayah aku jnis pendiam skit.Dia xpnh pukul aku n naik tgn pun xpnh skali pun, sjak aku kcik smpla skrg ni..cma marah2 tu adela...hehhe..Paling ayah marah kt aku,yg aku igtla time aku form 4.Time tu aku nk bwk moto pg skolah tp aku xde lesen.Tu yg ayah marah sgt kt aku.Ms tu aku ade latihan hoki,hri tu jgk ade pemilihan utk team hoki tu.Biasa aku naik bas,tp ari tu bas xnk bhnti.So aku dh lmbt,aku blk umh trus start moto ayh aku.Masa tu la aku kna marah kt ayah aku..Aku pun mrajukla smp xpg skolh,aku igt aku dh xterpilih msk team hoki tu.Tp sbb cikgu th aku ni pndai main hoki,aku di pilih jgk akhirnya heheh...jd kapten lak tu...Gembirala aku time tu,aku ucp time ksh byk2 kt cikgu tu...Aku pun ucp time ksh byk2 kt mak ayh aku sbb dh bsrkan aku smp ke ari ni huhuhu...Wassalam......

P/s
-Jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibubapa ( baik yang hidup mahu pun yang sudah tiada )

-Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus berdoa kepada kedua ibu bapa( walaupun ada ibu bapa yang leka, doakan agar mereka berubah )

-Ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan Allah

-Semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh2….tadah tangan dan bayangkan wajah kedua orang tua kita, termasuk guru2 kita dan mereka yang banyak menolong kita( berdoa perlu benar2 bersungguh2 )

-Mereka yang lupa berdoa kepada kedua orang tua, akan disempitkan rezeki oleh Allah

Friday, May 15, 2009

My Roomate

Nie Roomate Aku Heheh..


Spongebob nm roomate aku heheh...Aku duk sorg2 je dlm umh tu..Ade housemate pun mcm xde jek...So sorg2la aku dlm umh tu huhuuh....

Wednesday, May 13, 2009

KiSaH CiNtAn - CiNtUn AkU..




Ni aku nk cite skitla psl cinta aku.Cinta aku ngn eri hehe…..Sje je suka2 ,mn th ksh cinta aku sama dgn korg.Mcm mn aku nk mule cite ek?Coz aku bkn pndai sgt berkarang2 ni.Xpela just nk pnuhkn blog aku je huhhuh…

Aku ngn Eri sbnrnye kwn je,kwn sms hehehe…kiteorg xpnh jmp pun.Setahun kteorg b’kwn on phone jek.Eri ni adalah kwn kpd kwn aku time blaja institute dlu,Sue nm kwn aku tuh.Sue ni la yg bg no pon aku kt eri tnpa pgetahuan aku.
Bermulala episode,hehehe….tiap2 hri si Eri ni duk miscol2 aku n msg aku.Aku wt xlyn je la,biasala miscol2 ni kn,tp klu tiap2 hri aku tertanya2 gak sape ek?Nk la th jgk kn.

Stu ari aku reply msg dia n tnye sape dia sbnrnye…Last2 dia ckp gak ngn aku yg dia kwn Sue tuh..Dia ckp dia nk kwn ngn aku.Aku ok je nk kwn hehehe…..Sue pun stu,sepatah pun dia xckp kt aku psl si Eri tuh..pdhal stu klas jek ngn aku.Niat Sue sbnrnye nk jdohkn aku ngn Eri heheh….coz dia xckp sptah pun kt aku.
Bermula la episode seterusnye heheeh….blh katakn tiap2 hri aku msj ngn Eri,shari xmsj xsah kot heheh…aku byk cite mslh aku kt Eri dlm msg.Eri pnh ajak aku jmp,tp aku xnak.

Pjam celik dah stahun kiteorg kwn on phone.Aku xth muka Eri mcm mn,n Eri pun xth muka aku mcm mn heheeh….Mklumla time tu xde MMS lg,pkai hp pun 3310 jek..
Satu ari,aku tergerak ht nk jmp ngn Eri,time tu aku da abis blaja daa.Eri pun mmg dh lama nk jmp aku.Aku ajak kwn aku tmankn aku nk jmp Eri.Kwn aku ni bkn Sue td,ni yg len.Bedebar gak before jmp tuh.Pastu jmpla,dia blanje mnum n borak2,aku lak byk diam je,sptah Eri tnye,sptah aku jwb heheh….Kwn aku yg byk ckp ngn Eri,coz aku ni pendiamla katakn huhuhuh…

Dua ari lpas jmp tu,Eri msg aku n luahkn prasaan dia kt aku,menyirat gak jntung aku bca ayt dia hehehe…dia ckp dh lma pendam prasaan dia kt aku time lom jmp lg,tp dia xbrani lg nk ckp huhuhuh…Tp aku xbg jwpan pun,aku snyp je,jual mhal la konon heheh..
Byk gak dia msg aku,tp aku xrply stu pun msg dia.Last msg dia yg aku igt dia tlis "klu awk xnk terima sy xpela,sy xkan ganggu awk lg"

Dlm smggu Eri xmsg aku daa..aku ade tgu gak msg dia heheh..mrajukla tuh huhu..tp prasaan aku time tuh terasa gak,snyi pun ade.Time dia xmsg aku,aku lak yg mula teringt2 kt dia,tiap2 ari aku pk psl Eri,rindu pun ade heheh…aku yg jual mhl sgt kot heheh.Aku pun xleh pndam prasaan aku da,aku wt muka xmalu aku msg dia.Aku ckp aku da blh trima dia..Dgn cpt dia rply msg aku hahaha…Smp skrg daa 5thun aku ngn Eri,aku pun daa tnang ngn Eri.Insyallah thun dpn aku kwin huhuh…Doakan aku kekal ngn Eri..Tp aku berterima ksh pd Sue yg temukan aku ngn Eri heheh..
Wassalam….

Doa Buat Kekasih



Ya Allah
Seandainya telah Engkau catatkan
Dia milikku, tercipta buatku
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami
Agar kemesraan itu abadi

Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi
Seiringkanlah kami melayari hidup ini
Ke tepian yang sejahtera dan abadi

Ya Allah
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku
Bawalah ia jauh dari pandanganku
Luputkanlah ia dari ingatanku
Dan peliharalah aku daripada kekecewaan

Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha Mengerti
Berikanlah aku kekuatan
Melontar bayangannya jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Agarku bisa bahagia
Walaupun tanpa bersama dengannya

Ya Allah yang tercinta
Gantilah yang telah hilang
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
Walaupun tidak sama dengan dirinya

Ya Allah Ya Tuhanku
Pasrahkanlah aku dengan takdirmu
Sesungguhnya apa yang Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau Maha Mengetahui
Segala yang terbaik buat hambamu ini

Blogger templates

Thursday, May 28, 2009

BeNgAnG!!!

Ni aku nk cite psl housemate aku..Ni psl kebersihan umh.Aku bengang ngn dia yg xpndai nk jga kebersihan umh.Nk kate pemalas ke pengotor ke xthla aku,whateverla!!Aku pun bkn rjin sgt,ade gak mlsnye huhuh...tp pemalas tu biarla bertempat.Sume bnda aku yg buat,mcm toilet aku yg slalu cuci tiap2 mgu.Bilik air pun aku yg tenyeh2,Pttnye gna sma2 pndaila bersih sma2,Yg aku xleh than time lpas dia mndi,rmbut kt floor trap tu pnuh,xpnh dia nk kutip lpas mndi,aku gak yg kna kutip,bengang aku!!Pagi td aku dh xtahan tgk rmbut tu,aku tampal je note kt bilik air tuh!!Aku xnk tgur dia,biar dia pk sndirila,dah besarkan...Tgkla gmbr kt bwh ni....





Geli Siot!!!!!!!!
Satu lg time dia balik keje,main campak je kst kt dpn pintu,tuan umh tu dh sedia rak kasut dh,aku gak yg kna susun!!!!Geram aku!!Klu aku xsusun aku segan ngn tuan umh tu klu dia blik umh tu skali skala,tgk umh dia sepah2.Apa lak dia katakan,Wlupun kite byr,tp pandai2la pk nk bersih.tuh gmbar ksut dia kt bawah


Satu lg btol2 air mineral dia yg dia dh hbs minum,blh dia ltk ats meja mkn!!geram btol aku!!Nk suh aku buangla tu!!kali ni jgn arap aku buang..dlu aku dh buang dh skali,tgk dh clear mje tu dia tmbah2 lg!!!byk cntik,igt aku ni org gji ke!!!



Ada stu ari time dia dh pg keje,dia xttup paip air smp melimpah baldi tuh,skt ht aku,time tu aku nk mndi,nsb baik aku xpg kje lg.klu xmmg dah banjir umh tu!!Lg stu aku syak dia smoking coz ade bau time aku lalu dpn bilik dia tiap2 pg.Pening kpla aku!!Asap rokok cmpur lak myk wangi dia,adoiii nk pengsan rasa huhuhu...Byk lagi la aku nk cite tp aku dh penat nk taip ni hehehe...nti2 la plak..Aku hrp sgt klu dia ada terbaca blog aku nie..Biar dia thu skit perangai dia tuh...okey...

Monday, May 18, 2009

Selamat Hari Ibu,Ayah & Guru

DOA UTK IBU BAPA

MAK & Ayah AKU
Pengorbanan seorg ibu tidak ternilai harganya.Aku pun ade mak n ayah.Mak aku baik orgnye n tgas pun adela jgk.Aku pun pnh kna pukul dgn mak aku heheh,sbb aku dlu degil sgt..Yg pling aku xleh lpa aku kna rotan ngn rnting kayu heheh,Time tu aku drjh 2 kot..Coz aku slalu mndi hjn,wlupun mak aku dh larang byk kali.Mak aku kjar aku keliling rmh smbl pgang rnting kayu nk rotan aku heheh..
Mak aku ni ska bersyarah kt ank2 nya..Wlupun dia bkn cikgu tp aku angp dia cikgu agama aku.Dri kck smpla aku bsr ni mmg xpnh klu dia bersyarah agama kt aku n adk bradik aku yg lain.Yg slalu dia mtk ank2nya bt untk dia adalah berdoa utk dia xkire dia ade ke ataupun dh xde nti.Stu lg pesan dia smyg n bca quran selalu.Sbb aku dlu liat skit nk bca quran ni.Mntang2 dh khatam, aku tgl mcm tu je quran tu..heheh..

Lain lak ngn ayah aku,ayah aku jnis pendiam skit.Dia xpnh pukul aku n naik tgn pun xpnh skali pun, sjak aku kcik smpla skrg ni..cma marah2 tu adela...hehhe..Paling ayah marah kt aku,yg aku igtla time aku form 4.Time tu aku nk bwk moto pg skolah tp aku xde lesen.Tu yg ayah marah sgt kt aku.Ms tu aku ade latihan hoki,hri tu jgk ade pemilihan utk team hoki tu.Biasa aku naik bas,tp ari tu bas xnk bhnti.So aku dh lmbt,aku blk umh trus start moto ayh aku.Masa tu la aku kna marah kt ayah aku..Aku pun mrajukla smp xpg skolh,aku igt aku dh xterpilih msk team hoki tu.Tp sbb cikgu th aku ni pndai main hoki,aku di pilih jgk akhirnya heheh...jd kapten lak tu...Gembirala aku time tu,aku ucp time ksh byk2 kt cikgu tu...Aku pun ucp time ksh byk2 kt mak ayh aku sbb dh bsrkan aku smp ke ari ni huhuhu...Wassalam......

P/s
-Jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibubapa ( baik yang hidup mahu pun yang sudah tiada )

-Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus berdoa kepada kedua ibu bapa( walaupun ada ibu bapa yang leka, doakan agar mereka berubah )

-Ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan Allah

-Semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh2….tadah tangan dan bayangkan wajah kedua orang tua kita, termasuk guru2 kita dan mereka yang banyak menolong kita( berdoa perlu benar2 bersungguh2 )

-Mereka yang lupa berdoa kepada kedua orang tua, akan disempitkan rezeki oleh Allah

Friday, May 15, 2009

My Roomate

Nie Roomate Aku Heheh..


Spongebob nm roomate aku heheh...Aku duk sorg2 je dlm umh tu..Ade housemate pun mcm xde jek...So sorg2la aku dlm umh tu huhuuh....

Wednesday, May 13, 2009

KiSaH CiNtAn - CiNtUn AkU..




Ni aku nk cite skitla psl cinta aku.Cinta aku ngn eri hehe…..Sje je suka2 ,mn th ksh cinta aku sama dgn korg.Mcm mn aku nk mule cite ek?Coz aku bkn pndai sgt berkarang2 ni.Xpela just nk pnuhkn blog aku je huhhuh…

Aku ngn Eri sbnrnye kwn je,kwn sms hehehe…kiteorg xpnh jmp pun.Setahun kteorg b’kwn on phone jek.Eri ni adalah kwn kpd kwn aku time blaja institute dlu,Sue nm kwn aku tuh.Sue ni la yg bg no pon aku kt eri tnpa pgetahuan aku.
Bermulala episode,hehehe….tiap2 hri si Eri ni duk miscol2 aku n msg aku.Aku wt xlyn je la,biasala miscol2 ni kn,tp klu tiap2 hri aku tertanya2 gak sape ek?Nk la th jgk kn.

Stu ari aku reply msg dia n tnye sape dia sbnrnye…Last2 dia ckp gak ngn aku yg dia kwn Sue tuh..Dia ckp dia nk kwn ngn aku.Aku ok je nk kwn hehehe…..Sue pun stu,sepatah pun dia xckp kt aku psl si Eri tuh..pdhal stu klas jek ngn aku.Niat Sue sbnrnye nk jdohkn aku ngn Eri heheh….coz dia xckp sptah pun kt aku.
Bermula la episode seterusnye heheeh….blh katakn tiap2 hri aku msj ngn Eri,shari xmsj xsah kot heheh…aku byk cite mslh aku kt Eri dlm msg.Eri pnh ajak aku jmp,tp aku xnak.

Pjam celik dah stahun kiteorg kwn on phone.Aku xth muka Eri mcm mn,n Eri pun xth muka aku mcm mn heheeh….Mklumla time tu xde MMS lg,pkai hp pun 3310 jek..
Satu ari,aku tergerak ht nk jmp ngn Eri,time tu aku da abis blaja daa.Eri pun mmg dh lama nk jmp aku.Aku ajak kwn aku tmankn aku nk jmp Eri.Kwn aku ni bkn Sue td,ni yg len.Bedebar gak before jmp tuh.Pastu jmpla,dia blanje mnum n borak2,aku lak byk diam je,sptah Eri tnye,sptah aku jwb heheh….Kwn aku yg byk ckp ngn Eri,coz aku ni pendiamla katakn huhuhuh…

Dua ari lpas jmp tu,Eri msg aku n luahkn prasaan dia kt aku,menyirat gak jntung aku bca ayt dia hehehe…dia ckp dh lma pendam prasaan dia kt aku time lom jmp lg,tp dia xbrani lg nk ckp huhuhuh…Tp aku xbg jwpan pun,aku snyp je,jual mhal la konon heheh..
Byk gak dia msg aku,tp aku xrply stu pun msg dia.Last msg dia yg aku igt dia tlis "klu awk xnk terima sy xpela,sy xkan ganggu awk lg"

Dlm smggu Eri xmsg aku daa..aku ade tgu gak msg dia heheh..mrajukla tuh huhu..tp prasaan aku time tuh terasa gak,snyi pun ade.Time dia xmsg aku,aku lak yg mula teringt2 kt dia,tiap2 ari aku pk psl Eri,rindu pun ade heheh…aku yg jual mhl sgt kot heheh.Aku pun xleh pndam prasaan aku da,aku wt muka xmalu aku msg dia.Aku ckp aku da blh trima dia..Dgn cpt dia rply msg aku hahaha…Smp skrg daa 5thun aku ngn Eri,aku pun daa tnang ngn Eri.Insyallah thun dpn aku kwin huhuh…Doakan aku kekal ngn Eri..Tp aku berterima ksh pd Sue yg temukan aku ngn Eri heheh..
Wassalam….

Doa Buat Kekasih



Ya Allah
Seandainya telah Engkau catatkan
Dia milikku, tercipta buatku
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami
Agar kemesraan itu abadi

Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi
Seiringkanlah kami melayari hidup ini
Ke tepian yang sejahtera dan abadi

Ya Allah
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku
Bawalah ia jauh dari pandanganku
Luputkanlah ia dari ingatanku
Dan peliharalah aku daripada kekecewaan

Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha Mengerti
Berikanlah aku kekuatan
Melontar bayangannya jauh ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Agarku bisa bahagia
Walaupun tanpa bersama dengannya

Ya Allah yang tercinta
Gantilah yang telah hilang
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah
Walaupun tidak sama dengan dirinya

Ya Allah Ya Tuhanku
Pasrahkanlah aku dengan takdirmu
Sesungguhnya apa yang Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau Maha Mengetahui
Segala yang terbaik buat hambamu ini