Friday, March 30, 2012

.:Pancake Labu:.

Salam jumaat....Ari ni kite post makanan lg ye....Labu plak...2 hari lpas ada bli labu kt econsave...dh pk nk wat kuih tuk airis...Mlm td bru jd kuih labu airis ni hehe...Skrang airis da start kuat mkn..so aku kna rajin skitla ke dpur tuk msk mknan ank ni...(tu pun mood rajin je).Aku pun ada join group HSFFYB
kt fb..kt stu byk resepi mknan tuk anak2...Lg satu kt umh bs pun airis kuat mkn gak hehe..tu yg aku slalu gak bekalkan airis kuih kt umh bs..Jom kite menglempeng labu

making (non stick acuan)

dah siap....abaikan yg hitam2 tu ye hihik

love..love...

bekal airis lg hehe..


Thursday, March 29, 2012

.:Mama kena gigit:.



Breastfeeding ni memang mencabar.. Dari baby kecik sampailah umur nak dekat setahun ni, macam-macam peringkat ada.. Masa baru lahir dulu, mulut macam mulut burung, asyik nak menyusu aje.. hehe..Sejak 2,,3 ari ni airis asyik menggigit nenen je...Aduhh..dia dah start gigit2 ke...Parahla mama cam ni hehe..Bila dia gigit dan tarik mak aii!! sakit giler woo....Skarang time menyusu je mmg kecohla mulut aku ni..mula2 dia nenen ok je..time dah kenyang trus je gigit 'xperlu kata apa' mama yg uwaaaaa!!Bila tgk mama menjerit ,dia pulak gelak2..adoii anak....
Ni ada cara untuk elak gigitan bayi ketika menyusu..bolehkah aku nk ikut tips ni hihi....

1. Alihkan Bayi
Antara langkah yang boleh anda lakukan bagi mengelakkan gigitan bayi ialah dengan mengalihkannya daripada payu dara secara perlahan-lahan. Sambil itu, anda digalakkan untuk menyatakan perasaan anda akibat perbuatannya. Berkatalah seperti, “Sayang, jangan gigit mama” atau “Mama sakit” Biarpun ketika itu anda mungkin mempunyai sekelumit rasa marah kerana sakit, namun sebaik-baiknya luahkanlah perasaan anda secara berhemah dan lemah lembut.

Untuk seketika, biarkan bayi berbaring sendirian sebelum anda menyambung semula sesi penyusuan. Dengan cara ini, ia dapat mendidik bayi bahawa jika dia menggigit, dia tidak akan dapat menyusu.

2. Tekapkan Muka
Ketika bayi mula mengetap bibir untuk menggigit, dekatkan mukanya ke arah dalam payu dara. Ini secara tidak langsung akan menyebabkannya sesak nafas lalu mendorong dia untuk menghentikan gigitan supaya dapat bernafas semula.

Sekiranya anda kerap melakukan panduan ini, lama-kelamaan bayi akan mula faham bahawa jika dia menggigit, dia akan mengalami masalah kesukaran bernafas. Dengan yang demikian, diharap bayi akan mengelakkan diri daripada terus menggigit di sesi penyusuan seterusnya.

3. Ketahui Punca
Sepatutnya di awal sesi penyusuan, anda sendiri perlu mengelakkan diri daripada digigit! Hal ini dapat anda lakukan dengan mengenal pasti punca yang mungkin menjadi penyebab mengapa anda sering digigit.

Berkemungkinan, ia berlaku kesan daripada perasaan kecewa bayi kerana tidak berjaya memperoleh susu seperti yang diingininya. Jika itulah yang menjadi penyebab, anda harus merangsang aliran susu sebelum menyusukan bayi. Antaranya, anda boleh menekapkan payu dara menggunakan tuala kecil yang telah direndam dengan air suam terlebih dahulu selama beberapa minit bagi melancarkan pengaliran susu.

4. Amati Corak Penyusuan
Di akhir sesi penyusuan pun, anda dapat mengelakkan gigitan bayi. Ini dilakukan dengan mengetahui sama ada dia suka menggigit apabila mula mengantuk akibat kenyang mahupun ketika puting hampir terlepas daripada mulutnya. Untuk itu, anda harus peka dan bersedia untuk menghentikan penyusuan setiap kali bayi menunjukkan tanda-tanda akan menggigit.

5. Posisi Selesa
Anda seharusnya sentiasa memastikan bayi dan anda sendiri berada dalam posisi yang cukup selesa ketika sesi penyusuan berlangsung. Sekiranya bayi mahupun anda kelihatan tidak selesa dengan posisi penyusuan tertentu, segeralah membetulkan posisi berkenaan agar lebih selesa.

6. Leraikan Dengan Jari
Apabila anda dapat rasakan bayi akan menggigit, segera masukkan jari kelingking di bahagian tepi mulutnya bagi meleraikan dia daripada payu dara. Namun, jangan sesekali meleraikan sesi penyusuan secara tiba-tiba tanpa memasukkan jari anda terlebih dahulu. Hal sebegini boleh mencederakan puting dan tentunya ia lebih menyakitkan.

7. Gigit Alat Lain
Berikan bayi alat-alat lain untuk digigitnya seperti teether atau tuala kecil yang dibekukan di dalam peti sejuk beku. Alat bantuan seperti ini amat bagus kerana membantu memenuhi keinginan bayi untuk menggigit sesuatu agar dapat menghilangkan rasa gatal gusi.

Oleh yang demikian, jadikan alat-alat sebegini sebagai alternatif untuk mengelakkan diri sendiri digigit!

8. Elak Jeritan
Cuba hindari diri daripada menjerit kepada bayi ketika dia menggigit. Malah, jangan sesekali memukul atau menampar pipinya. Keadaan ini akan membuatkan bayi terkejut dan takut untuk meneruskan penyusuan. Lebih akan menjadi teruk lagi, ia mungkin penyebab untuk bayi enggan lagi menyusu.

-sape2 ada pengalaman kna gigit cam aku ni cer cite :)


Tuesday, March 27, 2012

.:Apam lagi:.


Apam lg...kali ni apam coklat pulok...asyik apam je aku ni hehe...dtg mood rajin lg...untuk bekalan airis kt umh bs...

dlm periuk masih lg cantik naik nye....

cantik lg..bulat je....

huh!! dah bantat hahah...xpela..asal ada rsa suda huhu....


bekal airis


Thursday, March 22, 2012

.:Apam Pisang:.



Malam td dtg mood rajin nk wat kuih tuk airis hehe...Semalam ada beli pisang kt mydin,so mlm td buatla kuih apam..aku pun xthu nk pggil kuih apa,letak je apam hehe....Airis suka kuih2 yg ada ltk pisang ni...cekodok pisang ke,lempeng pisang ke sume dia suka...Bahan2 dia pun sng je...campur2 je sume pastu kukus da siap :)


walaupun sedikit bantat,tp ada gak rsanya hehe....Airis pun sedap je mkn :)

Wednesday, March 21, 2012

.:Celebrate Besday Airis :.


Emm..update besday girl pulok....Party kecik2 je kt kg halaman ku..Ingatkan nk wat party airis umah baru..tp umah bru bila ntah leh dduk...Last2 wat kt kg sudah..sepupu2 airis pun ramai kt kg...Kiteorg wat time mkn petang...jom layan gambar

time tiup belon,dia pun sibuk nk tiup..(abaikan bakul bju kt blakg tuh haha)

budak yg suka ngn belon

sepupu2 airis tgh setup belon hehehe

tadaa...

tok ki airis tgh baca doa selamat tuk besday airis

tadah tangan sume!amin......

kek airis

potong kek..airis tgh pelik..langsung xnk senyum

mee hon sudah mkn ngn kopok2

party time!!

mama lak yg terlebih senyum

Yaya sepupu airis yg tomey2

nyum-nyum...



Airis ngn maksu



goodie bag

lpas mkn2 kite jln2 kt bawah ye...angin sepoi2...suka duk ats bumbung kereta huhu

ni lak time otw balik kg,singgah mcd tuk dinner...belikan airis cupcake..celebrate bertiga hehehe..


Thursday, March 15, 2012

.:Airis is One:.


Hari ni genap airis setahun....Kejap je masa berlalu..Rasa bru semalam lahirkan airis...Emm..imbas kembali...tepat jam 10.25pg td airis selamat keluar dri perut mama....Berat airis 3.67kg..huh besarla ank mama ni...Tp skrg dah setahun xdela besar mna pun..cinonet je orgnya...Tetibe jd rindu time airis baby....Erm..skrg airis dah pandai jalan..tp terketar2 lg...Gigi pun dah 6 btg...Mkn pun byk..tp still kck je orgnye..takpela org pompuan kck kn heheh..asalkan airis sihat sudah...
Perkara yg bt aku sukatgk airis.. time org azan kt tv,airis dah pndai ikut..dgr je allahu akbar..terus je tgn letak kt telinga..comel je...Klu kite zikir 'lailahailallah'..dia goyang2kan bdanye meratik la tu hehehe...Dan dia dah thu 2 anggota bdanya...Klu tnye mna gigi..tunjukla gigi kapak dia hehhe..satu lg..klu tnye mna pusat..selakla bju tunjuk pusat hihik...yg tu je dia thu...Alhamdulillah syukur dgan kurniaan Mu Ya Allah.....
HAPPY BIRTHDAY AIRIS..........SEMOGA AIRIS MENJADI ANAK YG SOLEHAH DAN SELALU MENGIGATI ALLAH.....INSYA'ALLAH..MAMA AKAN DIDIK AIRIS MENJADI ANAK YG BAIK...AMIN....



to

Airis

Mlm ni blik kg..esok kite sambut besday airis ye..kt umh nenek...Kt umah kite,xthula bila leh duduk ni...

Thursday, March 8, 2012

.:Insiden semalam:.


Cerita ptg smlm.....Pas blik keje trus g amk airis kt umh babysitter...Time tu hujan lebat...Kt umh bs tu slalu paking penuh n paking sume bernombor tuan umh punye...so xleh suka hti pakingla...Tp smlm aku paking gak kt org punye paking,ala kjap jekn nk amk ank je pun..Kbtulan tmpat aku paking tu kak nik (bs) tu ckp dia jnis xleh org paking tmpat dia.Pas amk airis time trun tangga nmpak dah kete pakcik yg aku paking tu..aku pun kelam kabutla nak cpt alihkn kete aku huhu..Dengan dukung airis sebelah tgn,dengan payung sebelah tgan hehehe...cpat2 masukkan airis dlm kete kt tmpat driver smtara tu ada kwn ofis nk tumpang aku,pun bwk baby kck..Lg kesian kt baby tu ngn xberpayung,Pastu aku nk payungkan diorg xjauh pun ngn airis..sejengkal je pun..tp silap aku gak lupa ttup pintu kete...Aku dgr kak nik (bs) dah menjerit dri atas.."fidaaa anak jatuh tuuuuu"aku lak xsedar airis jtuh..toleh2 belakng dah tergolek ats tanah...Uwaaaaa...airisssss....terus aku cmpak payung ntah kemana trus angkt airis msuk kete....Melalak la kjap budak tu.....Aduhhh nape la aku lalai sgt...sekelip mata je airis da jatuh...Gugur jantung aku kjap.......Ya allah.....(mengucap panjang)Tp airis ngis kejap je..pastu gelak2 siap tepuk amai2 lg....Balik umah terus cek2 badan n kepala airis....Stakat ni xde pape cma dahi je benjol skit...dah tuam2 pun..pg td da surut pun....Ya allah...Maafkan mama Airissss.....Mama xsengaja....sekelip mata je....Rasanya dah jaga airis elok2...tp benda nk jd kita xthu....

Monday, March 5, 2012

.:Mana Satu?:.


Sabtu lpas jln2 kt carefor coz boring duk umah...Tetiba lalu bhgian spek mata budak..cntikla pulok....Try pkaikan kt Airis..hihihi comel.....Airis pun suka bila pkai spek mata ni....Smpai mama nk buka blik pun dia geleng2 kpla dia xnk bg bukak....Niat hati nak bli ke tak...Lpas satu2 test..last2 xbeli pun hehehe...Tggu ye Airis...nti mama beli...Lgpun xpadan lg ngn airis...longgar2 je kt kpla tu...Tgu airis besar skit lg ye heheh....

yg ni mcm boboi la...

yg ni mama berkenan...cute je hihi

yg ni simple sgt...nmpak je mata 2 bji tu :))

Friday, March 2, 2012

.:Celebrate Besday :.



Semalam ofis kiteorg wat makan2 sempena sambut besday boy n girls...t'masuk besday aku hihik...Pdahal besday aku lg 2 minggu...Besday kiteorg sambut skali 3 bulan (jan-mac)..Sepatutnya kiteorg sambut hjung mac,disebabkan ada sorg staff nk bersalin..kiteorg awal kan party ni huhuhu....Menu pun simple2 aje....Ini pun last mint kiteorg oder...Alhamdulillah ada rezeki tuk makan2 ni :))

Kuey teow goreng lembab...sedapp!!

Kek secret yg wajib ada tiap kali party..Utk bln feb - mac ada 5 org

antara menu2 yg ada


Teh tarik by Apai yg terbaik dri ladang...

Ayam msk merah tuk lauk nasi beriani

kuih muih yg rangup2

Nasi beriani ini pun terbaik punye

Mr.Boss kiteorg

Ni sape yg candid gmbar yg lom sedia nk b'gambar huhu

Jejaka2 mancho ke?

Blogger templates

Friday, March 30, 2012

.:Pancake Labu:.

Salam jumaat....Ari ni kite post makanan lg ye....Labu plak...2 hari lpas ada bli labu kt econsave...dh pk nk wat kuih tuk airis...Mlm td bru jd kuih labu airis ni hehe...Skrang airis da start kuat mkn..so aku kna rajin skitla ke dpur tuk msk mknan ank ni...(tu pun mood rajin je).Aku pun ada join group HSFFYB
kt fb..kt stu byk resepi mknan tuk anak2...Lg satu kt umh bs pun airis kuat mkn gak hehe..tu yg aku slalu gak bekalkan airis kuih kt umh bs..Jom kite menglempeng labu

making (non stick acuan)

dah siap....abaikan yg hitam2 tu ye hihik

love..love...

bekal airis lg hehe..


Thursday, March 29, 2012

.:Mama kena gigit:.



Breastfeeding ni memang mencabar.. Dari baby kecik sampailah umur nak dekat setahun ni, macam-macam peringkat ada.. Masa baru lahir dulu, mulut macam mulut burung, asyik nak menyusu aje.. hehe..Sejak 2,,3 ari ni airis asyik menggigit nenen je...Aduhh..dia dah start gigit2 ke...Parahla mama cam ni hehe..Bila dia gigit dan tarik mak aii!! sakit giler woo....Skarang time menyusu je mmg kecohla mulut aku ni..mula2 dia nenen ok je..time dah kenyang trus je gigit 'xperlu kata apa' mama yg uwaaaaa!!Bila tgk mama menjerit ,dia pulak gelak2..adoii anak....
Ni ada cara untuk elak gigitan bayi ketika menyusu..bolehkah aku nk ikut tips ni hihi....

1. Alihkan Bayi
Antara langkah yang boleh anda lakukan bagi mengelakkan gigitan bayi ialah dengan mengalihkannya daripada payu dara secara perlahan-lahan. Sambil itu, anda digalakkan untuk menyatakan perasaan anda akibat perbuatannya. Berkatalah seperti, “Sayang, jangan gigit mama” atau “Mama sakit” Biarpun ketika itu anda mungkin mempunyai sekelumit rasa marah kerana sakit, namun sebaik-baiknya luahkanlah perasaan anda secara berhemah dan lemah lembut.

Untuk seketika, biarkan bayi berbaring sendirian sebelum anda menyambung semula sesi penyusuan. Dengan cara ini, ia dapat mendidik bayi bahawa jika dia menggigit, dia tidak akan dapat menyusu.

2. Tekapkan Muka
Ketika bayi mula mengetap bibir untuk menggigit, dekatkan mukanya ke arah dalam payu dara. Ini secara tidak langsung akan menyebabkannya sesak nafas lalu mendorong dia untuk menghentikan gigitan supaya dapat bernafas semula.

Sekiranya anda kerap melakukan panduan ini, lama-kelamaan bayi akan mula faham bahawa jika dia menggigit, dia akan mengalami masalah kesukaran bernafas. Dengan yang demikian, diharap bayi akan mengelakkan diri daripada terus menggigit di sesi penyusuan seterusnya.

3. Ketahui Punca
Sepatutnya di awal sesi penyusuan, anda sendiri perlu mengelakkan diri daripada digigit! Hal ini dapat anda lakukan dengan mengenal pasti punca yang mungkin menjadi penyebab mengapa anda sering digigit.

Berkemungkinan, ia berlaku kesan daripada perasaan kecewa bayi kerana tidak berjaya memperoleh susu seperti yang diingininya. Jika itulah yang menjadi penyebab, anda harus merangsang aliran susu sebelum menyusukan bayi. Antaranya, anda boleh menekapkan payu dara menggunakan tuala kecil yang telah direndam dengan air suam terlebih dahulu selama beberapa minit bagi melancarkan pengaliran susu.

4. Amati Corak Penyusuan
Di akhir sesi penyusuan pun, anda dapat mengelakkan gigitan bayi. Ini dilakukan dengan mengetahui sama ada dia suka menggigit apabila mula mengantuk akibat kenyang mahupun ketika puting hampir terlepas daripada mulutnya. Untuk itu, anda harus peka dan bersedia untuk menghentikan penyusuan setiap kali bayi menunjukkan tanda-tanda akan menggigit.

5. Posisi Selesa
Anda seharusnya sentiasa memastikan bayi dan anda sendiri berada dalam posisi yang cukup selesa ketika sesi penyusuan berlangsung. Sekiranya bayi mahupun anda kelihatan tidak selesa dengan posisi penyusuan tertentu, segeralah membetulkan posisi berkenaan agar lebih selesa.

6. Leraikan Dengan Jari
Apabila anda dapat rasakan bayi akan menggigit, segera masukkan jari kelingking di bahagian tepi mulutnya bagi meleraikan dia daripada payu dara. Namun, jangan sesekali meleraikan sesi penyusuan secara tiba-tiba tanpa memasukkan jari anda terlebih dahulu. Hal sebegini boleh mencederakan puting dan tentunya ia lebih menyakitkan.

7. Gigit Alat Lain
Berikan bayi alat-alat lain untuk digigitnya seperti teether atau tuala kecil yang dibekukan di dalam peti sejuk beku. Alat bantuan seperti ini amat bagus kerana membantu memenuhi keinginan bayi untuk menggigit sesuatu agar dapat menghilangkan rasa gatal gusi.

Oleh yang demikian, jadikan alat-alat sebegini sebagai alternatif untuk mengelakkan diri sendiri digigit!

8. Elak Jeritan
Cuba hindari diri daripada menjerit kepada bayi ketika dia menggigit. Malah, jangan sesekali memukul atau menampar pipinya. Keadaan ini akan membuatkan bayi terkejut dan takut untuk meneruskan penyusuan. Lebih akan menjadi teruk lagi, ia mungkin penyebab untuk bayi enggan lagi menyusu.

-sape2 ada pengalaman kna gigit cam aku ni cer cite :)


Tuesday, March 27, 2012

.:Apam lagi:.


Apam lg...kali ni apam coklat pulok...asyik apam je aku ni hehe...dtg mood rajin lg...untuk bekalan airis kt umh bs...

dlm periuk masih lg cantik naik nye....

cantik lg..bulat je....

huh!! dah bantat hahah...xpela..asal ada rsa suda huhu....


bekal airis


Thursday, March 22, 2012

.:Apam Pisang:.



Malam td dtg mood rajin nk wat kuih tuk airis hehe...Semalam ada beli pisang kt mydin,so mlm td buatla kuih apam..aku pun xthu nk pggil kuih apa,letak je apam hehe....Airis suka kuih2 yg ada ltk pisang ni...cekodok pisang ke,lempeng pisang ke sume dia suka...Bahan2 dia pun sng je...campur2 je sume pastu kukus da siap :)


walaupun sedikit bantat,tp ada gak rsanya hehe....Airis pun sedap je mkn :)

Wednesday, March 21, 2012

.:Celebrate Besday Airis :.


Emm..update besday girl pulok....Party kecik2 je kt kg halaman ku..Ingatkan nk wat party airis umah baru..tp umah bru bila ntah leh dduk...Last2 wat kt kg sudah..sepupu2 airis pun ramai kt kg...Kiteorg wat time mkn petang...jom layan gambar

time tiup belon,dia pun sibuk nk tiup..(abaikan bakul bju kt blakg tuh haha)

budak yg suka ngn belon

sepupu2 airis tgh setup belon hehehe

tadaa...

tok ki airis tgh baca doa selamat tuk besday airis

tadah tangan sume!amin......

kek airis

potong kek..airis tgh pelik..langsung xnk senyum

mee hon sudah mkn ngn kopok2

party time!!

mama lak yg terlebih senyum

Yaya sepupu airis yg tomey2

nyum-nyum...



Airis ngn maksu



goodie bag

lpas mkn2 kite jln2 kt bawah ye...angin sepoi2...suka duk ats bumbung kereta huhu

ni lak time otw balik kg,singgah mcd tuk dinner...belikan airis cupcake..celebrate bertiga hehehe..


Thursday, March 15, 2012

.:Airis is One:.


Hari ni genap airis setahun....Kejap je masa berlalu..Rasa bru semalam lahirkan airis...Emm..imbas kembali...tepat jam 10.25pg td airis selamat keluar dri perut mama....Berat airis 3.67kg..huh besarla ank mama ni...Tp skrg dah setahun xdela besar mna pun..cinonet je orgnya...Tetibe jd rindu time airis baby....Erm..skrg airis dah pandai jalan..tp terketar2 lg...Gigi pun dah 6 btg...Mkn pun byk..tp still kck je orgnye..takpela org pompuan kck kn heheh..asalkan airis sihat sudah...
Perkara yg bt aku sukatgk airis.. time org azan kt tv,airis dah pndai ikut..dgr je allahu akbar..terus je tgn letak kt telinga..comel je...Klu kite zikir 'lailahailallah'..dia goyang2kan bdanye meratik la tu hehehe...Dan dia dah thu 2 anggota bdanya...Klu tnye mna gigi..tunjukla gigi kapak dia hehhe..satu lg..klu tnye mna pusat..selakla bju tunjuk pusat hihik...yg tu je dia thu...Alhamdulillah syukur dgan kurniaan Mu Ya Allah.....
HAPPY BIRTHDAY AIRIS..........SEMOGA AIRIS MENJADI ANAK YG SOLEHAH DAN SELALU MENGIGATI ALLAH.....INSYA'ALLAH..MAMA AKAN DIDIK AIRIS MENJADI ANAK YG BAIK...AMIN....



to

Airis

Mlm ni blik kg..esok kite sambut besday airis ye..kt umh nenek...Kt umah kite,xthula bila leh duduk ni...

Thursday, March 8, 2012

.:Insiden semalam:.


Cerita ptg smlm.....Pas blik keje trus g amk airis kt umh babysitter...Time tu hujan lebat...Kt umh bs tu slalu paking penuh n paking sume bernombor tuan umh punye...so xleh suka hti pakingla...Tp smlm aku paking gak kt org punye paking,ala kjap jekn nk amk ank je pun..Kbtulan tmpat aku paking tu kak nik (bs) tu ckp dia jnis xleh org paking tmpat dia.Pas amk airis time trun tangga nmpak dah kete pakcik yg aku paking tu..aku pun kelam kabutla nak cpt alihkn kete aku huhu..Dengan dukung airis sebelah tgn,dengan payung sebelah tgan hehehe...cpat2 masukkan airis dlm kete kt tmpat driver smtara tu ada kwn ofis nk tumpang aku,pun bwk baby kck..Lg kesian kt baby tu ngn xberpayung,Pastu aku nk payungkan diorg xjauh pun ngn airis..sejengkal je pun..tp silap aku gak lupa ttup pintu kete...Aku dgr kak nik (bs) dah menjerit dri atas.."fidaaa anak jatuh tuuuuu"aku lak xsedar airis jtuh..toleh2 belakng dah tergolek ats tanah...Uwaaaaa...airisssss....terus aku cmpak payung ntah kemana trus angkt airis msuk kete....Melalak la kjap budak tu.....Aduhhh nape la aku lalai sgt...sekelip mata je airis da jatuh...Gugur jantung aku kjap.......Ya allah.....(mengucap panjang)Tp airis ngis kejap je..pastu gelak2 siap tepuk amai2 lg....Balik umah terus cek2 badan n kepala airis....Stakat ni xde pape cma dahi je benjol skit...dah tuam2 pun..pg td da surut pun....Ya allah...Maafkan mama Airissss.....Mama xsengaja....sekelip mata je....Rasanya dah jaga airis elok2...tp benda nk jd kita xthu....

Monday, March 5, 2012

.:Mana Satu?:.


Sabtu lpas jln2 kt carefor coz boring duk umah...Tetiba lalu bhgian spek mata budak..cntikla pulok....Try pkaikan kt Airis..hihihi comel.....Airis pun suka bila pkai spek mata ni....Smpai mama nk buka blik pun dia geleng2 kpla dia xnk bg bukak....Niat hati nak bli ke tak...Lpas satu2 test..last2 xbeli pun hehehe...Tggu ye Airis...nti mama beli...Lgpun xpadan lg ngn airis...longgar2 je kt kpla tu...Tgu airis besar skit lg ye heheh....

yg ni mcm boboi la...

yg ni mama berkenan...cute je hihi

yg ni simple sgt...nmpak je mata 2 bji tu :))

Friday, March 2, 2012

.:Celebrate Besday :.



Semalam ofis kiteorg wat makan2 sempena sambut besday boy n girls...t'masuk besday aku hihik...Pdahal besday aku lg 2 minggu...Besday kiteorg sambut skali 3 bulan (jan-mac)..Sepatutnya kiteorg sambut hjung mac,disebabkan ada sorg staff nk bersalin..kiteorg awal kan party ni huhuhu....Menu pun simple2 aje....Ini pun last mint kiteorg oder...Alhamdulillah ada rezeki tuk makan2 ni :))

Kuey teow goreng lembab...sedapp!!

Kek secret yg wajib ada tiap kali party..Utk bln feb - mac ada 5 org

antara menu2 yg ada


Teh tarik by Apai yg terbaik dri ladang...

Ayam msk merah tuk lauk nasi beriani

kuih muih yg rangup2

Nasi beriani ini pun terbaik punye

Mr.Boss kiteorg

Ni sape yg candid gmbar yg lom sedia nk b'gambar huhu

Jejaka2 mancho ke?