Tuesday, September 27, 2011

.:1St SoLiD FooD:.

Airis da 6 bulan..dah leh makan mknan pejal...So aku gigih masak mkanan airis hehehe...Nestum tu aku bg gak tp dia xnak mkn sgt...Airis lbih suka makan masakan mama kot huhu....Aku pun bkn seorang mama yg rajin sgt....Lagi2 nk bgun awal2 pg utk msk bubur untk bekal kan airis kt pengasuh hehhe...So aku ada byk baca info kat tenet...aku buat yg senang2 jek...

Ini adalah beras yg sudah di blend and leh simpan lama...Beras ni basuh dulu smpai bersih and tos sampai kering..Bila dah kering bru leh blend..Nak msk pun cepat je huhuh..dlm 20 minit dah msk bubur nasi ni:))

Ini lak puri carrot yg aku frozen kan...leh tahan 2 minggu...Puri ni taruk je dlm bubur nasi td
n leh mkn dah...

Ni bekpes airis...puri pisang + biskut rusk farley's

Bubur nasi + puri carot


Puri brokoli



Best kan masakan mama hehehhe....

Monday, September 26, 2011

.:Airis 6 BuLaN:.

Salam....wahh airis 6 bulan suda huhu....xde cite nk cite psl 6 bulan ni...sama je perangai nye hehe...cma dah blh mkn solid food je huhu....pastu dah mau merangkak tp still xleh lg..caiyokk Airis huhu...tgk gamba airis 6 bulan je la :))







Ok dah posing..jom kite mandi huhuhu

Tuesday, September 6, 2011

.:Wahh...TiMun Cina:.

Timun cina??........Timun cina ni adalah tembikai....Aku org ganu panggil tembikai ni timun cina...hehehe.....Bila balik ganu...pgl timun cina..dann bila balik kl pgl tembikai ler..nti ckp timun cina xpaham lak diorg ni....Dlm metro ari ni ada lori bwk timun cina ni terbalik kt lebuh raya Utara Selatan...Wahh..sedap je abg polis ni kutip timun cina tu hahha...siap membelek2 lg buah tu..nak membersih ke atau nk bwk balik umh ni hahaha...Menarik lak aku tgk pic ni hehhe..mcm ladang je....

Dapat wat jus pun sedap jugak ni :))

.:Di PaGi RAyA:.

Di pagi raya xbanyak sgt gambar....masing2 sibuk itu ini smp lupa nk b'gambar...Tahun ni di pagi raya..aku beraya di rumah mak aku @KG SERATING...petang tu bru balik umah mertua kt Dungun..Takdela jauh pun hehe...

Kami sekeluarga


My big family bertemakan merah...Itu pun ramai lg yg xde dlm gmbar tu..

My princess pun kaler merah tau :))

Airis wif mama




Airis wif maksu

Blogger templates

Tuesday, September 27, 2011

.:1St SoLiD FooD:.

Airis da 6 bulan..dah leh makan mknan pejal...So aku gigih masak mkanan airis hehehe...Nestum tu aku bg gak tp dia xnak mkn sgt...Airis lbih suka makan masakan mama kot huhu....Aku pun bkn seorang mama yg rajin sgt....Lagi2 nk bgun awal2 pg utk msk bubur untk bekal kan airis kt pengasuh hehhe...So aku ada byk baca info kat tenet...aku buat yg senang2 jek...

Ini adalah beras yg sudah di blend and leh simpan lama...Beras ni basuh dulu smpai bersih and tos sampai kering..Bila dah kering bru leh blend..Nak msk pun cepat je huhuh..dlm 20 minit dah msk bubur nasi ni:))

Ini lak puri carrot yg aku frozen kan...leh tahan 2 minggu...Puri ni taruk je dlm bubur nasi td
n leh mkn dah...

Ni bekpes airis...puri pisang + biskut rusk farley's

Bubur nasi + puri carot


Puri brokoli



Best kan masakan mama hehehhe....

Monday, September 26, 2011

.:Airis 6 BuLaN:.

Salam....wahh airis 6 bulan suda huhu....xde cite nk cite psl 6 bulan ni...sama je perangai nye hehe...cma dah blh mkn solid food je huhu....pastu dah mau merangkak tp still xleh lg..caiyokk Airis huhu...tgk gamba airis 6 bulan je la :))







Ok dah posing..jom kite mandi huhuhu

Tuesday, September 6, 2011

.:Wahh...TiMun Cina:.

Timun cina??........Timun cina ni adalah tembikai....Aku org ganu panggil tembikai ni timun cina...hehehe.....Bila balik ganu...pgl timun cina..dann bila balik kl pgl tembikai ler..nti ckp timun cina xpaham lak diorg ni....Dlm metro ari ni ada lori bwk timun cina ni terbalik kt lebuh raya Utara Selatan...Wahh..sedap je abg polis ni kutip timun cina tu hahha...siap membelek2 lg buah tu..nak membersih ke atau nk bwk balik umh ni hahaha...Menarik lak aku tgk pic ni hehhe..mcm ladang je....

Dapat wat jus pun sedap jugak ni :))

.:Di PaGi RAyA:.

Di pagi raya xbanyak sgt gambar....masing2 sibuk itu ini smp lupa nk b'gambar...Tahun ni di pagi raya..aku beraya di rumah mak aku @KG SERATING...petang tu bru balik umah mertua kt Dungun..Takdela jauh pun hehe...

Kami sekeluarga


My big family bertemakan merah...Itu pun ramai lg yg xde dlm gmbar tu..

My princess pun kaler merah tau :))

Airis wif mama




Airis wif maksu