Monday, May 18, 2009

Selamat Hari Ibu,Ayah & Guru

DOA UTK IBU BAPA

MAK & Ayah AKU
Pengorbanan seorg ibu tidak ternilai harganya.Aku pun ade mak n ayah.Mak aku baik orgnye n tgas pun adela jgk.Aku pun pnh kna pukul dgn mak aku heheh,sbb aku dlu degil sgt..Yg pling aku xleh lpa aku kna rotan ngn rnting kayu heheh,Time tu aku drjh 2 kot..Coz aku slalu mndi hjn,wlupun mak aku dh larang byk kali.Mak aku kjar aku keliling rmh smbl pgang rnting kayu nk rotan aku heheh..
Mak aku ni ska bersyarah kt ank2 nya..Wlupun dia bkn cikgu tp aku angp dia cikgu agama aku.Dri kck smpla aku bsr ni mmg xpnh klu dia bersyarah agama kt aku n adk bradik aku yg lain.Yg slalu dia mtk ank2nya bt untk dia adalah berdoa utk dia xkire dia ade ke ataupun dh xde nti.Stu lg pesan dia smyg n bca quran selalu.Sbb aku dlu liat skit nk bca quran ni.Mntang2 dh khatam, aku tgl mcm tu je quran tu..heheh..

Lain lak ngn ayah aku,ayah aku jnis pendiam skit.Dia xpnh pukul aku n naik tgn pun xpnh skali pun, sjak aku kcik smpla skrg ni..cma marah2 tu adela...hehhe..Paling ayah marah kt aku,yg aku igtla time aku form 4.Time tu aku nk bwk moto pg skolah tp aku xde lesen.Tu yg ayah marah sgt kt aku.Ms tu aku ade latihan hoki,hri tu jgk ade pemilihan utk team hoki tu.Biasa aku naik bas,tp ari tu bas xnk bhnti.So aku dh lmbt,aku blk umh trus start moto ayh aku.Masa tu la aku kna marah kt ayah aku..Aku pun mrajukla smp xpg skolh,aku igt aku dh xterpilih msk team hoki tu.Tp sbb cikgu th aku ni pndai main hoki,aku di pilih jgk akhirnya heheh...jd kapten lak tu...Gembirala aku time tu,aku ucp time ksh byk2 kt cikgu tu...Aku pun ucp time ksh byk2 kt mak ayh aku sbb dh bsrkan aku smp ke ari ni huhuhu...Wassalam......

P/s
-Jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibubapa ( baik yang hidup mahu pun yang sudah tiada )

-Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus berdoa kepada kedua ibu bapa( walaupun ada ibu bapa yang leka, doakan agar mereka berubah )

-Ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan Allah

-Semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh2….tadah tangan dan bayangkan wajah kedua orang tua kita, termasuk guru2 kita dan mereka yang banyak menolong kita( berdoa perlu benar2 bersungguh2 )

-Mereka yang lupa berdoa kepada kedua orang tua, akan disempitkan rezeki oleh Allah

No comments:

Blogger templates

Monday, May 18, 2009

Selamat Hari Ibu,Ayah & Guru

DOA UTK IBU BAPA

MAK & Ayah AKU
Pengorbanan seorg ibu tidak ternilai harganya.Aku pun ade mak n ayah.Mak aku baik orgnye n tgas pun adela jgk.Aku pun pnh kna pukul dgn mak aku heheh,sbb aku dlu degil sgt..Yg pling aku xleh lpa aku kna rotan ngn rnting kayu heheh,Time tu aku drjh 2 kot..Coz aku slalu mndi hjn,wlupun mak aku dh larang byk kali.Mak aku kjar aku keliling rmh smbl pgang rnting kayu nk rotan aku heheh..
Mak aku ni ska bersyarah kt ank2 nya..Wlupun dia bkn cikgu tp aku angp dia cikgu agama aku.Dri kck smpla aku bsr ni mmg xpnh klu dia bersyarah agama kt aku n adk bradik aku yg lain.Yg slalu dia mtk ank2nya bt untk dia adalah berdoa utk dia xkire dia ade ke ataupun dh xde nti.Stu lg pesan dia smyg n bca quran selalu.Sbb aku dlu liat skit nk bca quran ni.Mntang2 dh khatam, aku tgl mcm tu je quran tu..heheh..

Lain lak ngn ayah aku,ayah aku jnis pendiam skit.Dia xpnh pukul aku n naik tgn pun xpnh skali pun, sjak aku kcik smpla skrg ni..cma marah2 tu adela...hehhe..Paling ayah marah kt aku,yg aku igtla time aku form 4.Time tu aku nk bwk moto pg skolah tp aku xde lesen.Tu yg ayah marah sgt kt aku.Ms tu aku ade latihan hoki,hri tu jgk ade pemilihan utk team hoki tu.Biasa aku naik bas,tp ari tu bas xnk bhnti.So aku dh lmbt,aku blk umh trus start moto ayh aku.Masa tu la aku kna marah kt ayah aku..Aku pun mrajukla smp xpg skolh,aku igt aku dh xterpilih msk team hoki tu.Tp sbb cikgu th aku ni pndai main hoki,aku di pilih jgk akhirnya heheh...jd kapten lak tu...Gembirala aku time tu,aku ucp time ksh byk2 kt cikgu tu...Aku pun ucp time ksh byk2 kt mak ayh aku sbb dh bsrkan aku smp ke ari ni huhuhu...Wassalam......

P/s
-Jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibubapa ( baik yang hidup mahu pun yang sudah tiada )

-Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus berdoa kepada kedua ibu bapa( walaupun ada ibu bapa yang leka, doakan agar mereka berubah )

-Ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan Allah

-Semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh2….tadah tangan dan bayangkan wajah kedua orang tua kita, termasuk guru2 kita dan mereka yang banyak menolong kita( berdoa perlu benar2 bersungguh2 )

-Mereka yang lupa berdoa kepada kedua orang tua, akan disempitkan rezeki oleh Allah

No comments: