Monday, April 15, 2013

.:Breakfast + mandi manda:.

Assalamualaikum....Cerita hari minggu...Sabtu lepas aku masak nasi lemak untuk sarapan...motif bt nasi lemak sebab pokok pandan aku berjaya tumbuh dgn suburnya hehe...First time petik daun pandan sendri haha...Kul 8 pagi dah siap masak sarapan,airis dgn abah tgh kroh2 tido lg..senang aku msk dgn aman tanpa ganguan airis hehe.....
Menu tambahan..jemput pisang..nape hitam cekodok aku nih hihik...
Lepas sarapan plan nak bwk airis mandi pool...ye la sebelum ni dia asyik ckp 'nak andi olam' je hehe..Pikir2 nak mandi pool kt mana..Pikir2 nak ke klcc..tp mls nak msuk bandar...pastu teringat kt satu blog diorg mandi kt pusat sains negara...So ke situla kiteorg nak usha2 tempat mcm mna kan....Dari umah aku rupanya dekat sgt klu ikut higway DUKE tu..10minit smp hehe...Sampai2 parking kete terus cari pool...Jmp pool terus je airis exited smp joget2 haha....tak sabar nk masuk air...Bagi aku tempatnya best dari klcc kot coz tak panas and tak ramai org sgt....Pool dia pun menarik siap ada playground dlm air tu.Lagi2 free huhu...Klu aku tahu best tmpat ni,dgn aku2 skali mandi kot...tp sayang tak bwk bju lak...Last2 abah korbankan masuk dlm air temankan airis,hbs sluarnya basah kuyup haha...
Mula2 masuk takut2


cakk!
santai2 ala mat saleh gitu
main kt atas lak


Last2 budak ni tak nak naik dah...ayoo....dah hbis pujuk tak nak naik jugak..last2 aku angkat mcm tu je haha..meraungla dia....mujur kejap je...Kiteorg siap bwk bekal nasi lemak lg,last2  mkn kt rumah jugak coz hari mcm nk hujan je...Dah siap mandi igtkan nk masuk dlm pusat sain tu,tp abah lak tak nak masuk sebab jeans dia dah lenjun,tak selesa dia ckp..nti next time kita pg lagi ye...tadaaaa

No comments:

Blogger templates

Monday, April 15, 2013

.:Breakfast + mandi manda:.

Assalamualaikum....Cerita hari minggu...Sabtu lepas aku masak nasi lemak untuk sarapan...motif bt nasi lemak sebab pokok pandan aku berjaya tumbuh dgn suburnya hehe...First time petik daun pandan sendri haha...Kul 8 pagi dah siap masak sarapan,airis dgn abah tgh kroh2 tido lg..senang aku msk dgn aman tanpa ganguan airis hehe.....
Menu tambahan..jemput pisang..nape hitam cekodok aku nih hihik...
Lepas sarapan plan nak bwk airis mandi pool...ye la sebelum ni dia asyik ckp 'nak andi olam' je hehe..Pikir2 nak mandi pool kt mana..Pikir2 nak ke klcc..tp mls nak msuk bandar...pastu teringat kt satu blog diorg mandi kt pusat sains negara...So ke situla kiteorg nak usha2 tempat mcm mna kan....Dari umah aku rupanya dekat sgt klu ikut higway DUKE tu..10minit smp hehe...Sampai2 parking kete terus cari pool...Jmp pool terus je airis exited smp joget2 haha....tak sabar nk masuk air...Bagi aku tempatnya best dari klcc kot coz tak panas and tak ramai org sgt....Pool dia pun menarik siap ada playground dlm air tu.Lagi2 free huhu...Klu aku tahu best tmpat ni,dgn aku2 skali mandi kot...tp sayang tak bwk bju lak...Last2 abah korbankan masuk dlm air temankan airis,hbs sluarnya basah kuyup haha...
Mula2 masuk takut2


cakk!
santai2 ala mat saleh gitu
main kt atas lak


Last2 budak ni tak nak naik dah...ayoo....dah hbis pujuk tak nak naik jugak..last2 aku angkat mcm tu je haha..meraungla dia....mujur kejap je...Kiteorg siap bwk bekal nasi lemak lg,last2  mkn kt rumah jugak coz hari mcm nk hujan je...Dah siap mandi igtkan nk masuk dlm pusat sain tu,tp abah lak tak nak masuk sebab jeans dia dah lenjun,tak selesa dia ckp..nti next time kita pg lagi ye...tadaaaa

No comments: