Monday, November 26, 2012

.:Akhirnya:.

Assalamualaikum....Penantian satu penyeksaan...Dan akhirnya penyeksaan itu sudah reda dan tak perlu dinantikan lagi....Hahaa...Pagi2 dah bermadah aku ni....Ini cerita apatmen aku yg sudah setahun bermasalah..Punca kelewatan dari pemaju yg tak bertanggungjawab...Akhirnya kami sekeluarga dpt jugak mendiami kediaman sendri..Terima kasih kpd wakil2 pembeli yg selalu follow up umh kami.Diorgla yg byk bertungkus lumus utk cepatkan proses keluarkan CF umah.Klu nk harapkan pemaju 4 tahun lg pun tak dpt duduk umh baru ni.Dan semalam kiteorg dah pindah masuk huhu..Lega rasanya sbb tak payah nak byr 2 biji rumah..dah setahun kitaorg bayar 2 biji rumah (umh baru & umah sewa)Total : 1k lebih.."lap peluh"Kiteorg akan tuntut balik apa yg kiteorg dah byr slama ni huhu...byk cntik muka ko wahai pemaju tak nak byr duit kiteorg!!Korag tak nk rugi..habis kiteorg yg rugi ni ko tak nak byar apa kes!!hahah emo plak klu bab ni..Kiteorg masuk umh baru ni pun last minit coz dah tak nak byr umh sewa bln ni.
MAHASA VILLA kami datang..Villa la sgt..tp ntah pape maintanen dia..huhu..takpela asalkan aku dah dpt duduk umh aku hihi...
Tengok umh aku mcm tadika kaler dia..Kate last minit masuk umh..Pilih cat pun kelam kabut..hahha..Yg pink tu aku tak berkenan..aku nk purple light skit..dah tetiba pilih pink plak..lantakla...tadika pun tadika la...ada duit nti kasi wallpaper hahaha..xdela nmpk tadika kan..
Kwan2 Eri tgh lepak lepas menjamu selera...diorg yg byk tolong kiteorg pindah..angkat2 brg msuk lori pastu msuk umh...

6 comments:

AirHeads said...

Hi Cik Fieda, saya macam nak beli kat Mahasa Villa ni. tapi awak kata maintainance die tak bagus ek? ke management die yang tak best?

Fieda said...

maintainance ngn management sama je bg saya hehe..22 tak best..tp sekarang dah lega la coz dah dpt umah sendri..

Anonymous said...

Sekarang maintanece macam mana? Dah ok... Macam berminat nak beli la...

Fieda Eryda said...

sekarang dah ok...dah ada acces card...better dari dulu :)

Fieda Eryda said...

sekarang dah ok...dah ada acces card...better dari dulu :)

Wanie Lutfi said...

Assalam, sy memang berminat rumah ne, nnt klu ade kekosongan or jiran2 owner yg nk jual bg tahu ek.... terima kasih....

Blogger templates

Monday, November 26, 2012

.:Akhirnya:.

Assalamualaikum....Penantian satu penyeksaan...Dan akhirnya penyeksaan itu sudah reda dan tak perlu dinantikan lagi....Hahaa...Pagi2 dah bermadah aku ni....Ini cerita apatmen aku yg sudah setahun bermasalah..Punca kelewatan dari pemaju yg tak bertanggungjawab...Akhirnya kami sekeluarga dpt jugak mendiami kediaman sendri..Terima kasih kpd wakil2 pembeli yg selalu follow up umh kami.Diorgla yg byk bertungkus lumus utk cepatkan proses keluarkan CF umah.Klu nk harapkan pemaju 4 tahun lg pun tak dpt duduk umh baru ni.Dan semalam kiteorg dah pindah masuk huhu..Lega rasanya sbb tak payah nak byr 2 biji rumah..dah setahun kitaorg bayar 2 biji rumah (umh baru & umah sewa)Total : 1k lebih.."lap peluh"Kiteorg akan tuntut balik apa yg kiteorg dah byr slama ni huhu...byk cntik muka ko wahai pemaju tak nak byr duit kiteorg!!Korag tak nk rugi..habis kiteorg yg rugi ni ko tak nak byar apa kes!!hahah emo plak klu bab ni..Kiteorg masuk umh baru ni pun last minit coz dah tak nak byr umh sewa bln ni.
MAHASA VILLA kami datang..Villa la sgt..tp ntah pape maintanen dia..huhu..takpela asalkan aku dah dpt duduk umh aku hihi...
Tengok umh aku mcm tadika kaler dia..Kate last minit masuk umh..Pilih cat pun kelam kabut..hahha..Yg pink tu aku tak berkenan..aku nk purple light skit..dah tetiba pilih pink plak..lantakla...tadika pun tadika la...ada duit nti kasi wallpaper hahaha..xdela nmpk tadika kan..
Kwan2 Eri tgh lepak lepas menjamu selera...diorg yg byk tolong kiteorg pindah..angkat2 brg msuk lori pastu msuk umh...

6 comments:

AirHeads said...

Hi Cik Fieda, saya macam nak beli kat Mahasa Villa ni. tapi awak kata maintainance die tak bagus ek? ke management die yang tak best?

Fieda said...

maintainance ngn management sama je bg saya hehe..22 tak best..tp sekarang dah lega la coz dah dpt umah sendri..

Anonymous said...

Sekarang maintanece macam mana? Dah ok... Macam berminat nak beli la...

Fieda Eryda said...

sekarang dah ok...dah ada acces card...better dari dulu :)

Fieda Eryda said...

sekarang dah ok...dah ada acces card...better dari dulu :)

Wanie Lutfi said...

Assalam, sy memang berminat rumah ne, nnt klu ade kekosongan or jiran2 owner yg nk jual bg tahu ek.... terima kasih....