Tuesday, July 16, 2013

.:Warded:.

Assalamualaikum....First time airis check in hotel hehe..eh bukan hotel tp hospital...check in jgk kenn...Dah tahu punca airis demam on off...disebabkan telinga airis selalu demam,meragam,pastu tak aktif mcm biasa..Mula2 dia demam campak,campak dia dah ok dia mengadu sakit telinga kiri,aku ada bwk klinik,bila cek2 xde apapun...2 hari lpas tu aku bwk plak pergi homoepathy cek2 pun xde apa myb tak kuar nanah lg time tu..lepas 2 hari tu baru nmpak mcm cecair kuar dari telinga dia..bwk pergi hospital,doktor cek2 pastu kena buat appoiment esoknya 11/7
Tiba hari apoiment tu telinga airis sgt bengkak smp aku tgk pun takut,tebal jadinya..dgn nanah lg...Doktor ckp kena msuk wad...Kenala masuk wad buat pertama kalinya ....
Dah dpt katil,satu katil airis dan satu katil aku hehe
Kesian airis....Sebab telinga dia selalu demam..Doktor ada buat X-ray dan resultnya ada jangkitan kuman pada tulang telinga...Kenala masuk antibiotik....

Tangan dah kena drip...Meraung dia time kena cucuk nk masuk jarum tu..smp aku skali nak nangis....
Bosan duk kt katil ,bwk airis g tengok tv...suka dia dpt bebas kt situ..
Sakit2 pun berposing ye hehe



Semalam 15/7 baru leh discharge...4 hari juga aku check in kt sini hehe..Lega bila doktor ckp dpt kuar..Telinga airis pun dah ok,tp kena jga lagi coz tak boleh masuk air...

2 comments:

SeputihSalju said...

moga cpt smbuh airis.. nurul pun demam on off.. smlm cek doc gtau terkena jngkitan..

nurul pun meraung waktu kena cucuk.. kesian sy tgk..

Fieda Eryda said...

mmgla..klu kita pun rasa sakit...apa lg budak kecik kan...skrg musim budak2 demam...jgn time raya demam sudah...:)

Blogger templates

Tuesday, July 16, 2013

.:Warded:.

Assalamualaikum....First time airis check in hotel hehe..eh bukan hotel tp hospital...check in jgk kenn...Dah tahu punca airis demam on off...disebabkan telinga airis selalu demam,meragam,pastu tak aktif mcm biasa..Mula2 dia demam campak,campak dia dah ok dia mengadu sakit telinga kiri,aku ada bwk klinik,bila cek2 xde apapun...2 hari lpas tu aku bwk plak pergi homoepathy cek2 pun xde apa myb tak kuar nanah lg time tu..lepas 2 hari tu baru nmpak mcm cecair kuar dari telinga dia..bwk pergi hospital,doktor cek2 pastu kena buat appoiment esoknya 11/7
Tiba hari apoiment tu telinga airis sgt bengkak smp aku tgk pun takut,tebal jadinya..dgn nanah lg...Doktor ckp kena msuk wad...Kenala masuk wad buat pertama kalinya ....
Dah dpt katil,satu katil airis dan satu katil aku hehe
Kesian airis....Sebab telinga dia selalu demam..Doktor ada buat X-ray dan resultnya ada jangkitan kuman pada tulang telinga...Kenala masuk antibiotik....

Tangan dah kena drip...Meraung dia time kena cucuk nk masuk jarum tu..smp aku skali nak nangis....
Bosan duk kt katil ,bwk airis g tengok tv...suka dia dpt bebas kt situ..
Sakit2 pun berposing ye hehe



Semalam 15/7 baru leh discharge...4 hari juga aku check in kt sini hehe..Lega bila doktor ckp dpt kuar..Telinga airis pun dah ok,tp kena jga lagi coz tak boleh masuk air...

2 comments:

SeputihSalju said...

moga cpt smbuh airis.. nurul pun demam on off.. smlm cek doc gtau terkena jngkitan..

nurul pun meraung waktu kena cucuk.. kesian sy tgk..

Fieda Eryda said...

mmgla..klu kita pun rasa sakit...apa lg budak kecik kan...skrg musim budak2 demam...jgn time raya demam sudah...:)