Monday, July 22, 2013

.:Berbuka puasa hari ke 11:.

Assalamualaikum...Hari ni dah masuk 13 ramadhan kan..pejam celik kejap je...Dah dekat nk raya lah hehe..Okla..nak tempek gambar time berbuka sabtu ari tu...Menu simple je nasi ayam..Sabtu ahad katakan tidak pada bazar ramadhan..kena rajinkan diri kt dapur...Asyik nk ke bazar je duit pun melayang cam tu je kan...So aku siap masak kuih buah melaka sbg pencuci mulut...Menu ahad pulak aku tak amik gmbar..ahad aku masak nasi goreng,sup kosong n meet ball homemade hehe...Kuih pulak aku buat puteri mandi...klu org ganu panggil teri mandi je..tak tau la klu org lain panggil apa....alaa kuih mcm buah melaka tu,tp gaul dgn inti kelapa kt luar..korang bayangkan lah hehe...

Budak yg dah berbuka sebelum masuk waktu hehe
Onde-onde / buah melaka...Ori punye kaler,blendkan daun pandan hehe
Ok..itu aje :)

2 comments:

SeputihSalju said...

sy suka makan buah melaka.. tp taktau nak buat.. nnti blh la shre resepi..ehheh

Fieda Eryda said...

senang je hehe...tepung pulut dgn gula melaka je pastu kelapa tuk salut kt luar tu :)

resepi sy simple je,awk leh google klu nak sedap lg kot hehe...

Blogger templates

Monday, July 22, 2013

.:Berbuka puasa hari ke 11:.

Assalamualaikum...Hari ni dah masuk 13 ramadhan kan..pejam celik kejap je...Dah dekat nk raya lah hehe..Okla..nak tempek gambar time berbuka sabtu ari tu...Menu simple je nasi ayam..Sabtu ahad katakan tidak pada bazar ramadhan..kena rajinkan diri kt dapur...Asyik nk ke bazar je duit pun melayang cam tu je kan...So aku siap masak kuih buah melaka sbg pencuci mulut...Menu ahad pulak aku tak amik gmbar..ahad aku masak nasi goreng,sup kosong n meet ball homemade hehe...Kuih pulak aku buat puteri mandi...klu org ganu panggil teri mandi je..tak tau la klu org lain panggil apa....alaa kuih mcm buah melaka tu,tp gaul dgn inti kelapa kt luar..korang bayangkan lah hehe...

Budak yg dah berbuka sebelum masuk waktu hehe
Onde-onde / buah melaka...Ori punye kaler,blendkan daun pandan hehe
Ok..itu aje :)

2 comments:

SeputihSalju said...

sy suka makan buah melaka.. tp taktau nak buat.. nnti blh la shre resepi..ehheh

Fieda Eryda said...

senang je hehe...tepung pulut dgn gula melaka je pastu kelapa tuk salut kt luar tu :)

resepi sy simple je,awk leh google klu nak sedap lg kot hehe...