Friday, January 4, 2013

.:Tahun Baru:.

Assalamualaikum....Hari ni dah 4hb baru nk citer tahun baru kih..kih...Sempat lg nk ucap hepy new year kan...masih mood tahun baru...Malam tahun bru tak pg mana2 pun just duk umah je.Mlm tahun kali ni sambut umh baru la kan...heeehe...Kt apatmen aku ada buat bbq utk merapatkan lg silaturahim antara jiran2..ceeewah...Tapi aku tak join pun coz airis dah tido...Eri je turun join skali..kan tak pg org ckp apa lak kan hehe..aku dah bersiap nk turun,si airis lak ngamuk2 nk tido..tak jd la mama nk g mkn ayam bkar kih..kih..Masing2 bwk sendri ayam perap ke ikan ke apa2la..aku mna nk sempat perap2 sume tu..last2 bli sosej je byk2 skit...asalkan bwk sudah...Laki aku jgk yg best dpt mkn2,aku lak dpt bau dri ats sajo...Gambo time bbq non ada..


Gambo ats tu time kul 12mlm..dah start bunyi bising bunga api meletup2..tp tak clear lak bunga api tu..mklumla kamera hp tak canggih hehe...Blur2 je nmpk...Belum smpat kul 12mlm pun dah ada org letup2 bunga api tu...Umah aku paling ats lgla gema bunyinya...Ramai gak yg behenti kete tpi2 jln tu nk tgk bunga api...mat2 rempit pun sebokkk kt jln raya ngn press moto kuat2...serabut wehh....


Pasu ni lak citer di pagi hari tahun baru...Ini gara2 budak kecik tu la...Mama blom sempat letak bunga lg nak oii..dah pecah..sob..sob..Umah aku tak boleh nak berhias2 lg..sumeee bnda dia konker...tak kira bnda tu kck ke besar ke msti dia jumpa je...area tv pun dia nk main hahha..sabar2...Lg satu pantang aku masuk dapur..ada je budak kck tu ikt bontot aku huhu...pas2 pecahkan cawan lak..adoi ank...nmpaknya umh aku ni kna pkai brg plastik je sume kah..kah...
Langsir di tahun baru jgk ke...Dah nama tahun baru..mstila umh baru,langsir baru...cehh cra ckp mcm org kaya kah..kah Klu korg tengok pengikat langsir ke apa org panggil tu haha...Itu pun dah bape kali airis tarik...ats kabinet tv tu pun tmpat dia turun naik..langsir tu pun dia nk main nyorok2 blkg tu...Umah aku msih lg dlm proses deco2..decola sgt....Deco ngn budak kecik ni boleh la...hehe

Time nk g jln...smntara tggu abah airis solat..smpat amk gmbar jap...abaikan bilik aku yg tak terurus lg tu ye..mcm tokang pecah haha..




Pic ni time tggu cuci kete...sempat main cikucak...Time mood baik sume comel je kan..cer time bad mood..ada je dia buat hal..meh nak citer kelmarin..time nk balik umh pas amk airis kt bs..otw balik umh tu ada satu taska yg kt depan pintu tu diorg deco2 ngn belon2..first day skolahkan...diorg deko2la taska tu..Si airis ni pantang ngn belon & bola.Apalagi si kecik tu bila tgk belon tu..ngamuk2la nak belon tu.."mama nak elon-nak elon"..aishh!! mama tgh drive dia plak ngamuk2 tarik tudung mama...Ayoyo....hilang sabar mama time tu...dahla dpn skit simpang 3 xde trafic light..nk bhnti mna boleh kt stu.tawakal je time tu.Kena marah seketul ngn mama..lgla melalak...Uwaaaa!!Mama dah tensen dgr dia melalak...Pastu mama ckp jom kedai,senyap kjap hehe...Bila dia nmpk kedai aku lak tak bhnti...smbung melalak lg smpaila ke rumah..berpeluh mak nak oii....Makin besa budak ini,makin bijak dia buat perangai..tu la nma budak kan hehe...Kita marah pun,bkn dia tahu apa pun...Apapun sabar je la melayan kerenah ank ni hehe...Mcm mnala klu airis ni dpt adik nti...huhu...Azam baru mmg nk tmbah ank hehe....

No comments:

Blogger templates

Friday, January 4, 2013

.:Tahun Baru:.

Assalamualaikum....Hari ni dah 4hb baru nk citer tahun baru kih..kih...Sempat lg nk ucap hepy new year kan...masih mood tahun baru...Malam tahun bru tak pg mana2 pun just duk umah je.Mlm tahun kali ni sambut umh baru la kan...heeehe...Kt apatmen aku ada buat bbq utk merapatkan lg silaturahim antara jiran2..ceeewah...Tapi aku tak join pun coz airis dah tido...Eri je turun join skali..kan tak pg org ckp apa lak kan hehe..aku dah bersiap nk turun,si airis lak ngamuk2 nk tido..tak jd la mama nk g mkn ayam bkar kih..kih..Masing2 bwk sendri ayam perap ke ikan ke apa2la..aku mna nk sempat perap2 sume tu..last2 bli sosej je byk2 skit...asalkan bwk sudah...Laki aku jgk yg best dpt mkn2,aku lak dpt bau dri ats sajo...Gambo time bbq non ada..


Gambo ats tu time kul 12mlm..dah start bunyi bising bunga api meletup2..tp tak clear lak bunga api tu..mklumla kamera hp tak canggih hehe...Blur2 je nmpk...Belum smpat kul 12mlm pun dah ada org letup2 bunga api tu...Umah aku paling ats lgla gema bunyinya...Ramai gak yg behenti kete tpi2 jln tu nk tgk bunga api...mat2 rempit pun sebokkk kt jln raya ngn press moto kuat2...serabut wehh....


Pasu ni lak citer di pagi hari tahun baru...Ini gara2 budak kecik tu la...Mama blom sempat letak bunga lg nak oii..dah pecah..sob..sob..Umah aku tak boleh nak berhias2 lg..sumeee bnda dia konker...tak kira bnda tu kck ke besar ke msti dia jumpa je...area tv pun dia nk main hahha..sabar2...Lg satu pantang aku masuk dapur..ada je budak kck tu ikt bontot aku huhu...pas2 pecahkan cawan lak..adoi ank...nmpaknya umh aku ni kna pkai brg plastik je sume kah..kah...
Langsir di tahun baru jgk ke...Dah nama tahun baru..mstila umh baru,langsir baru...cehh cra ckp mcm org kaya kah..kah Klu korg tengok pengikat langsir ke apa org panggil tu haha...Itu pun dah bape kali airis tarik...ats kabinet tv tu pun tmpat dia turun naik..langsir tu pun dia nk main nyorok2 blkg tu...Umah aku msih lg dlm proses deco2..decola sgt....Deco ngn budak kecik ni boleh la...hehe

Time nk g jln...smntara tggu abah airis solat..smpat amk gmbar jap...abaikan bilik aku yg tak terurus lg tu ye..mcm tokang pecah haha..




Pic ni time tggu cuci kete...sempat main cikucak...Time mood baik sume comel je kan..cer time bad mood..ada je dia buat hal..meh nak citer kelmarin..time nk balik umh pas amk airis kt bs..otw balik umh tu ada satu taska yg kt depan pintu tu diorg deco2 ngn belon2..first day skolahkan...diorg deko2la taska tu..Si airis ni pantang ngn belon & bola.Apalagi si kecik tu bila tgk belon tu..ngamuk2la nak belon tu.."mama nak elon-nak elon"..aishh!! mama tgh drive dia plak ngamuk2 tarik tudung mama...Ayoyo....hilang sabar mama time tu...dahla dpn skit simpang 3 xde trafic light..nk bhnti mna boleh kt stu.tawakal je time tu.Kena marah seketul ngn mama..lgla melalak...Uwaaaa!!Mama dah tensen dgr dia melalak...Pastu mama ckp jom kedai,senyap kjap hehe...Bila dia nmpk kedai aku lak tak bhnti...smbung melalak lg smpaila ke rumah..berpeluh mak nak oii....Makin besa budak ini,makin bijak dia buat perangai..tu la nma budak kan hehe...Kita marah pun,bkn dia tahu apa pun...Apapun sabar je la melayan kerenah ank ni hehe...Mcm mnala klu airis ni dpt adik nti...huhu...Azam baru mmg nk tmbah ank hehe....

No comments: