Tuesday, January 8, 2013

.:Kerepek Ngaku:.

Keje hari minggu lpas aku buat projek 'mengaku' hehe..Mengaku apa tu...Ngakula aku pun tak tahu sejenis buah atau sayur...Nama betul dia pelik sikit tak thu nak sebut mcm mna kih..kih..Yg aku tahu ngaku je la..ala2 sengkuang gitu.Ngaku ni time raya cina je ada..sedap bila jd kerepek.lg sedap dari potato chip tu hehe.

Ini dia rupa ngaku

kupas kulit n bersihkan

Pastu sagat nipis,basuh skit kasi hilang getah2 dia..ada getah ke..pandai2 je aku aha

masuk kuali ceeehhhh

siap!! boleh makan...Airis yg habiskan...suka btul dia ngn kerepek ni




3 comments:

Nurul Aini said...

tak pernah tengok dan tak pernah makan..macam cendawan pun ada. mesti sedap kan.. baik ngaku. hehe..kelakar nama dia. ^__^

Fieda said...

nurul aini...cer awk google msti banyak org buat kepek ngaku ni hehe..sy pun mula2 dgr gelak gak nama dia ngaku hihik..

Ayumieka said...

Baru je beli kat giant weekend ari tu... diorang berebut mcm apa je. murah punya pasal. sume cina n tetiba terselit sorang melayu iaitu husband saya...

Blogger templates

Tuesday, January 8, 2013

.:Kerepek Ngaku:.

Keje hari minggu lpas aku buat projek 'mengaku' hehe..Mengaku apa tu...Ngakula aku pun tak tahu sejenis buah atau sayur...Nama betul dia pelik sikit tak thu nak sebut mcm mna kih..kih..Yg aku tahu ngaku je la..ala2 sengkuang gitu.Ngaku ni time raya cina je ada..sedap bila jd kerepek.lg sedap dari potato chip tu hehe.

Ini dia rupa ngaku

kupas kulit n bersihkan

Pastu sagat nipis,basuh skit kasi hilang getah2 dia..ada getah ke..pandai2 je aku aha

masuk kuali ceeehhhh

siap!! boleh makan...Airis yg habiskan...suka btul dia ngn kerepek ni




3 comments:

Nurul Aini said...

tak pernah tengok dan tak pernah makan..macam cendawan pun ada. mesti sedap kan.. baik ngaku. hehe..kelakar nama dia. ^__^

Fieda said...

nurul aini...cer awk google msti banyak org buat kepek ngaku ni hehe..sy pun mula2 dgr gelak gak nama dia ngaku hihik..

Ayumieka said...

Baru je beli kat giant weekend ari tu... diorang berebut mcm apa je. murah punya pasal. sume cina n tetiba terselit sorang melayu iaitu husband saya...