Thursday, January 17, 2013

.:2 bulan lagi:.

Assalamualaikum....Lagi 2 bulan airis nak masuk 2 tahun...Skrg dah 1 tahun 10 bulan...Cepatnya masa skarang kan..tup2 dah besar anak dara mama ni :)Perkembangan dia pun berubah2 sekarang ni...cakap dah pandai..tp sebutan tak bape nak betul lg...ada yg mama faham..dan ada gak mama tak faham...kalau yg mama tak faham apa yg dia ckp tu mesti dia marah punye hahaha...Dah mama tak faham anak oii...Kadang2 nak tergelak apa yg dia ckp pelat2 tu hihik... 

Apa yg nak tergelak time dlm kete..klu dia nmpak mamak jual roti..mesti dia ckp "babu nak boti"(roti)hahah...suka2 je mintak roti kt org...Suka mandi..pantang tgk air msti buka baju...tak kira kt mna pun...Ari tu kiteorg pg mana ntah..adala kolam air pancut...tetiba je si airis ni melulu kt dpan air tu nak mandi..siap buka baju lg...hahaha...tak bolehla bwk bdk ni nmpak2 air.... 

Airis masih lg menyusu badan...patutnya smp 2 tahun...tp mama tak smp hati lak nak wean off dia...Biarla dia wean off sndri.slow...slow...lg pun susu mama banyak lg..klau dia tak nenen sehari..menitik lg susu mama ni ..kdg2 bengkak susu smp demam..Eh ke lain lak citernya...Bab BF nanti aku citer lain lak ye... 

Okla...klu nk cite psl dia mmg tak habis...sekarang mama dah tak sabar nak buat birthday party airis 2 tahun ni hehe...Time airis setahun dlu xde sambut2 beria pun..just buat kt kg je...Kali ni mcm nak buat meriah sikit...Skrang mama tgh prepair apa yg patut...bye....


1 comment:

SeputihSalju said...

nurul pandai sebut beberapa words je... yang lain banyak bahasa german je...

comel airis bertocang.. nurul kalau ikat tocang tak sampai seminit dah bukak...hehhe

Blogger templates

Thursday, January 17, 2013

.:2 bulan lagi:.

Assalamualaikum....Lagi 2 bulan airis nak masuk 2 tahun...Skrg dah 1 tahun 10 bulan...Cepatnya masa skarang kan..tup2 dah besar anak dara mama ni :)Perkembangan dia pun berubah2 sekarang ni...cakap dah pandai..tp sebutan tak bape nak betul lg...ada yg mama faham..dan ada gak mama tak faham...kalau yg mama tak faham apa yg dia ckp tu mesti dia marah punye hahaha...Dah mama tak faham anak oii...Kadang2 nak tergelak apa yg dia ckp pelat2 tu hihik... 

Apa yg nak tergelak time dlm kete..klu dia nmpak mamak jual roti..mesti dia ckp "babu nak boti"(roti)hahah...suka2 je mintak roti kt org...Suka mandi..pantang tgk air msti buka baju...tak kira kt mna pun...Ari tu kiteorg pg mana ntah..adala kolam air pancut...tetiba je si airis ni melulu kt dpan air tu nak mandi..siap buka baju lg...hahaha...tak bolehla bwk bdk ni nmpak2 air.... 

Airis masih lg menyusu badan...patutnya smp 2 tahun...tp mama tak smp hati lak nak wean off dia...Biarla dia wean off sndri.slow...slow...lg pun susu mama banyak lg..klau dia tak nenen sehari..menitik lg susu mama ni ..kdg2 bengkak susu smp demam..Eh ke lain lak citernya...Bab BF nanti aku citer lain lak ye... 

Okla...klu nk cite psl dia mmg tak habis...sekarang mama dah tak sabar nak buat birthday party airis 2 tahun ni hehe...Time airis setahun dlu xde sambut2 beria pun..just buat kt kg je...Kali ni mcm nak buat meriah sikit...Skrang mama tgh prepair apa yg patut...bye....


1 comment:

SeputihSalju said...

nurul pandai sebut beberapa words je... yang lain banyak bahasa german je...

comel airis bertocang.. nurul kalau ikat tocang tak sampai seminit dah bukak...hehhe