Monday, February 18, 2013

.:Berkebun ke:.

Assalamualaikum....mood tgh rajin mengupdate....cer time malas..mahu berminggu baru update...Okla...sebelum basi citer ni meh nak cite dulu...Nak citer pokok pandan sebenarnya...sejak pindah umh baru ni tetiba pulak nak tanam itu ini...Duduk umah atas awan baru hegeh nak bercucuk tanam..dulu umah ats tanah xde plak nak menanam hihih....Maklumla umah ats awan ni dah jd umah sendiri ,mood dia lain skit kot...Ohh dah melalut ler pulok...Balik semula pada pokok pandan tu...hari first pindah umah baru..aku dah cal mak aku kt kg suh dia semai pokok pandan..nnti time aku balik kg ambik je yg dah tumbuh kan..keje senang je aku nak hihi...Tibala aku balik kg raya cina hari tu..dah tumbuh segarnya pokok pandan aku...Harap2 smp kl pun tumbuh segar ye ko wahai pandan...senang skit tak payah nak beli....hehe..
Siap bawak tanah lg dari kampung haha..kat Key El tanah pun kena beli woii...Ni mak aku siap cangkul lg
Ini dia pokok pandan yg dah siap semai...
Dah siap transfer dalam pasu dah...Pasu beli kt carefor Rm3.00 je hehe

Tetiba terselit pokok kari hehe...Pokok kari ni akk ipar aku bg siap dgn pasu coz dia nak pindah umah..Skrang dah jadi milik aku kih..kih...Dah berjaya tak beli daun kari..Kari aku dah berjaya tumbuh segarnya jugak huhu
Balkoni gak jadi tempat mini kebun...mini kebun ke mcm ni? hehe..Sape nak daun kari leh la dtg umh aku hehe..belagaknya mentang2 ada pokok kari..Daaa

2 comments:

nurulhuda said...

nurul pun tgh menghitung bajet buat mini garden jugak sekarang.. lepas nii boleh la kite ke sungai buluh beli bunga2an segar pulak, hehe.. takde dah bunga kaison lepas ni, hakhak...

Fieda said...

hehe..bunga kaison xlepas lg ni...

Blogger templates

Monday, February 18, 2013

.:Berkebun ke:.

Assalamualaikum....mood tgh rajin mengupdate....cer time malas..mahu berminggu baru update...Okla...sebelum basi citer ni meh nak cite dulu...Nak citer pokok pandan sebenarnya...sejak pindah umh baru ni tetiba pulak nak tanam itu ini...Duduk umah atas awan baru hegeh nak bercucuk tanam..dulu umah ats tanah xde plak nak menanam hihih....Maklumla umah ats awan ni dah jd umah sendiri ,mood dia lain skit kot...Ohh dah melalut ler pulok...Balik semula pada pokok pandan tu...hari first pindah umah baru..aku dah cal mak aku kt kg suh dia semai pokok pandan..nnti time aku balik kg ambik je yg dah tumbuh kan..keje senang je aku nak hihi...Tibala aku balik kg raya cina hari tu..dah tumbuh segarnya pokok pandan aku...Harap2 smp kl pun tumbuh segar ye ko wahai pandan...senang skit tak payah nak beli....hehe..
Siap bawak tanah lg dari kampung haha..kat Key El tanah pun kena beli woii...Ni mak aku siap cangkul lg
Ini dia pokok pandan yg dah siap semai...
Dah siap transfer dalam pasu dah...Pasu beli kt carefor Rm3.00 je hehe

Tetiba terselit pokok kari hehe...Pokok kari ni akk ipar aku bg siap dgn pasu coz dia nak pindah umah..Skrang dah jadi milik aku kih..kih...Dah berjaya tak beli daun kari..Kari aku dah berjaya tumbuh segarnya jugak huhu
Balkoni gak jadi tempat mini kebun...mini kebun ke mcm ni? hehe..Sape nak daun kari leh la dtg umh aku hehe..belagaknya mentang2 ada pokok kari..Daaa

2 comments:

nurulhuda said...

nurul pun tgh menghitung bajet buat mini garden jugak sekarang.. lepas nii boleh la kite ke sungai buluh beli bunga2an segar pulak, hehe.. takde dah bunga kaison lepas ni, hakhak...

Fieda said...

hehe..bunga kaison xlepas lg ni...